Mikä ihmeen tonttuovi?

Kyllä, meilläkin on sellainen, tämän joulun hittikoriste: tonttuovi. Olen nähnyt somessa toinen toistaan hienompia tonttuovia, joten tuossa eräänä päivänä askartelimme myös tytön kanssa sellaisen.

IMG_6961-2.jpg

Ovi on tehty paksusta pahvista, leikattu katkoteräveitsellä ja maalattu. Karmeissa on valkoista askartelumaalia ja oven maalasin samalla siniharmaalla seinämaalilla kuin olohuoneen seinän. Kranssissa on vihreää piipunrassia ja punavalkoista lankaa, ja se on ripustettu katkaistuun kauluspaitaneulaan. (Siis sellaiseen, joilla paidat on usein neulattu kiinni myyntipakkaukseen.) Ovenkahva on puolestaan taivutettu ja katkaistu messinkinaula.

IMG_6958-2.jpg

Oven mitat ja malli on otettu Meillä kotonan tonttuovesta, mutta jätin käytännön syistä portaat ja pienet lahjapaketit tekemättä. Ne eivät olisi varmasti pitkään olleet paikoillaan. Olin itse asiassa aika varma, että tämäkin ovi tai vähintään sen kranssi lähtisivät pian kävelemään, mutta poika kävi vain kerran katsomassa tarkemmin, mikä kranssi on, ja laittoi sen takaisin paikalleen.

IMG_6788-2.jpg

Tyttö kyllä ihmetteli koko konseptia.

”Siis mikä ihmeen tonttuovi?”

”Miten niin tonttu kulkee siitä? Eihän tontut ole noin pieniä!”

”Siis miten se ovi aukeaa? Eihän se edes aukea. Kulkeeko se tonttu sen oven läpi sitten?”

Sitten hän taisi kuitenkin päästä näiden suurten kysymysten yli, ja ovi on nyt kaikkien mielestä oikein hauska.

IMG_6782-2.jpg

Ja yhdessä tekeminen oli tietysti kivaa!

IMG_6809-2.jpg

Vielä ehtii jouluksi!

IMG_6962-2.jpg

Kommentit (6)
 1. Satu / hollanninsuomalainen
  4.12.2017, 16:32

  Ei vitsi, mahtava, tää on mennyt multa ihan ohi täällä ulkomailla! Aivan pakko ehdottaa tänä iltana (hollantilaiselle) avomiehelle, että askarrellaan yhdessä tonttuovi. Haluan nähdä sen ilmeen.

  1. Hauskaa! Joko ehdit tehdä?

   1. Satu / hollanninsuomalainen
    11.12.2017, 21:08

    Yep, tänä iltana piirrettiin takaoven lasiin tonttuovi. Avomies ei vastoin kaikkia odotuksia nimittäin edes hätkähtänyt ehdotustani tonttuovesta, vaan ehdotti heti itse tällaista luovaa ratkaisua.

 2. Siis mä en kestä tota teidän huonekuusta! Taas se sojottaa kuvissa niin terhakkaana! Omat hankintani ovat joko homehtuneet tai kuivuneet 😀

  1. Kyllä ja ei, se on nimittäin hieman alkanut kuivua… :-/ Mutta on se ihmeen pitkään kestänyt!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *