Mikroloma Tampereella: Kulttuuri- ja ravintolatärppejä Mansen-retkelle

Tänä viikonloppuna tuli todistettua, että ihan vain se, että viettää päivän toisessa kaupungissa oman puolison kanssa ilman lapsia voi tuntua kuin olisi pidemmälläkin lomalla.

Tampere

Meidän piti itse asiassa mennä Rouvan kanssa Tampereelle viikonlopuksi: lähteä aikaisin lauantaiaamuna ja palata sunnuntai-illaksi, mutta kun olin varaamassa hotellia pari viikkoa sitten, kävi ilmi, että Tampereen kaikki hotellit oli varattu loppuun. Päätimme siis palata illaksi kotiin ja ottaa neljäntoista tunnin päiväretkestä kaiken irti.

Varsinainen syy lähteä Tampereelle liittyi arvatenkin teatteriin, sillä sain Tampereen Työväen Teatterilta liput Come from Away-uutuusmusikaaliin. Musikaalin ensi-ilta siirtyi keväältä syksylle, joten esitys muuttui näytöksestä ennakkonäytökseksi. Palaan tähän esitykseen ensi-illan aikoihin, mutta kerron nyt jo, että musikaali oli yksi vaikuttavimmista näkemistäni musikaaleista.

Tampereen työväen teatteri

Juna oli perillä aamulla ennen yhtätoista, eli juuri sopivasti toista aamiaista varten. Olimme ajatelleet oikeastaan käydä lounaalla Tampereen kaupppahallin 4 Vuodenaikaa -ravintolassa, mutta ravintolasssa oli vielä kello 12:een asti aamiaisaika.

Tampere - 4 Vuodenaikaa

Mutta eipä se mitään: söimme aivan törkeän hyvän Eggs Benedict/Eggs Royale -aamiaisen croissantien kanssa. Otin Eggs Benedictiini vielä extrauppomunan.

Tampere - 4 Vuodenaikaa

Teatterinäytös alkoi  klo 13, joten ehdimme käydä kaupungilla sekä ennen esitystä että sen jälkeen. Rouva halusi tietysti käydä lempikirppareillaan, ja ehti käydä ennen teatteria Kuninkaankadun Fidalla ja Laukontorin Radiokirpparilla ja Tarinassa. Teatterin jälkeen puolestaan oli kätevä käydä teatterin suunnalla sijaitsevassa Kodin Kakkosessa. Hän löysi mm  tyttärelle uudet kumisappaat.

Tampere

Ennen illallisvaraustamme meillä oli kuitenkin vielä puolisentoista tuntia aikaa, joten poikkesimme hetken mielijohteesta Tampereen taidemuseoon.

Tampereen taidemuseo

Museossa oli kaksi näyttelyä: Tekstiilitaiteilija Liisa Hietasen Käänteissä sekä usean interaktiivista taidetta tekevän taiteilijan teoksista koostuva Illuusio.

Tampereen taidemuseo

Hietasen hätkähdyttävän aidon oloiset virkatut ihmishahmot kuvaavat hämeenkyröläisiä kyläläisiä, ja tekstiiliveistokset on kuvattu myös esikuviensa kanssa.

Tampereen taidemuseo

Teosten joukossa on myös arkisia esineitä, ruoka-annoksia ja kokonainen WC kaikkine yksityiskohtineen langasta tehtyinä.

Tampereen taidemuseoTampereen taidemuseo

Taiteilijan omakuvassa värit on käännetty negatiivisiksi.

Tampereen taidemuseo

Kahden muun kerroksen Illuusio-näyttelyn teokset on koettava paikan päällä, eikä niitä saa vangittua valokuviin. Esimerkiksi Markus Kåhren Nimetön, peili, joka ei heijasta katsojan kuvaa, hätkähdyttää luonnossa mutta illuusio ei välity valokuvasta.

Tampereen taidemuseo

Jarno Vesalan Hukassa/Löydetty II -teoksessa lattiassa olevasta pinnasta heijastuu ensi näkemältä iso lasimaalaus, mutta teos jatkuu vielä syvemmälle, ja sivusta katsottuna teoksessa näkyy allas, jonka reunalla istuu yksinäinen ihmishahmo. Lämmin suositus museoretkelle!

Tampereen taidemuseoTampereen taidemuseo

Illallisvarauksen teinRavintola Henriksiin, johon ihastuimme jo edellisellä Tampereen-retkellämme. Todella herkullista, taidolla valmistettua ruokaa, joka tekee kunniaa laadukkaille raaka-aineille. Maistelimme viiden ruokalajin Henriks- ja kasvismenut. Alkuun molemmille tarjottiin samettinen mustajuurikeitto. 

Tampere - Ravintola Henriks

Toisena alkuruokana oli riimihärkää, misoa ja osterivinokasta sekä veriappelsiinirisotto.

Tampere - Ravintola HenriksTampere - Ravintola Henriks

Pääruokana päivän kalaa, ja pöydän toisella puolella kaalikääryle, tattaria, mustajuurta ja sienilientä.

Tampere - Ravintola HenriksTampere - Ravintola HenriksTampere - Ravintola Henriks

Ennen jälkiruokaa vielä välijuustot, ja loppuun suklaata, olutta ja vaniljaa sekä veriappelsiinia, hunajaa ja hasselpähkinää.

Tampere - Ravintola HenriksTampere - Ravintola Henriks

Kaikin puolin loistava setti, ja sekä tunnelmaltaan että palvelultaan todella sympaattinen ravintola. Henriksistä on nyt tainnut tulla uusi Tampereen-kantiksemme!

Tampere

Vaikka päivä oli pitkä, iltajuna toi kotiin kaksi rentoutunutta ja tyytyväistä vanhempaa.

Tampere 

hyvinvointi matkat ravintolat museot-ja-nayttelyt
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *