Koko perheen teatterimatka Tampereelle

Kaupallinen yhteistyö: Visit Tampere

Terveisiä Tampereelta, missä makkara on mustaa, ratikat punaisia ja kolmosella pääsee Pyynikintorille ja Hervantaan! Vietimme pari viikkoa sitten viikonlopun Tampereella, ja kävimme paitsi teatterissa, myös syömässä erittäin hyvin ja pyörimässä kaupungilla – myös raitiovaunulla.

Tampere - Tampereen ratikka

Lähdimme matkaan jo niin hyvissä ajoin perjantai-iltapäivällä, että ehdimme illalliselle ravintola Tampellaan. Nakkasimme matkatavarat Lapland Hotels Tampereeseen radan toisella puolella ja suuntasimme Tammerkosken yläjuoksulle.

Tampere - Lapland Hotels

Ravintola Tampella

Ravintola Tampella on avattu viisi vuotta sitten historiallisen Tampereen Pellavatehtaan tiloihin. Kyseessä on varsinainen kansallismaisema, joka on tuttu myös vanhasta 20 markan setelistä, jos joku vielä sellaisen muistaa.

Tampere - Tampella

Työnpuiston Tapas -alkupalalajitelma sisälsi heinällä savustettua lohta, tartarpihvin ja mustekalaa, joka oli alkupaloista suosikkini.

Tampere - Ravintola Tampella

Pääruoaksi valitsin grillattua lampaan ulkofileetä, paahdettua punajuurta ja palsternakkaa. Rouva nautti kuhaa ja lapset ottivat puolikkaat annokset puuhiilillä grillattua possua. Erittäin mukava ravintola ja hieno miljöö, ja pisteet siitä, että kaikki ruoka-annokset oli tilattavissa lasten koossa puoleen hintaan!

Tampere - Ravintola Tampella

Mustamakkara-aamiainen

Joka kerta, kun yövyn Tampereella, ilahdun tästä asiasta. Juu, olihan hotelliaamiaisella leivät, leikkeleet, munakkaat ja vieläpä kokki paistopisteessä paistamassa munia tilauksesta, mutta tämä on parasta: mustaamakkaraa aamiaisella!

Tampere - Lapland Hotels

Lapset ja vaimo eivät olleet tästä edelleenkään yhtä fiiliksissä, mitä en voi ymmärtää, mutta otin sitten heidänkin edestään. Lapland Hotelsin aamiaisella tarjottava mustamakkara oli muuten vielä poromustamakkaraa.

Tampere - Lapland Hotels

Ratikka-ajelu

Toinen asia, jonka hienoutta lapset eivät lainkaan ymmärtäneet, oli Tampereen ratikka. Itse olen seurannut tätä saagaa lehdistä varmaan 15 vuotta, ja esittelin innoissani heille, että tässä se ratikka nyt sitten on. ”Mitä sitten, me nähdään ratikoita kotona joka päivä?” he ihmettelivät. No sitä sitten, onhan tämä hieno.

Tampere - Tampereen ratikka

Hotellimme sijaitsi pysäkin verran rautatieasemalta pois päin keskustasta, eli Keskustorille ja Tampereen Työväen Teatteriinkin Hämeenpuistossa olisi voinut hyvin kävellä, mutta kyllä ratikka helpotti liikkumista lasten kanssa. En valitettavasti ehtinyt heittämään pidempää lenkkiä ratikalla, mutta ehkä seuraavalla kerralla nautin kyydistä koko reitin mitalta.

Tampere - Tampereen ratikka

Matilda-musikaali

Tällä kaudella kaikkien Tampereen-matkaajien kannattaa hankkia liput Tampereen työväenteatterin Matilda-musikaaliin. Tai vaikka lähteä Tampereelle ihan varta vasten sitä katsomaan, kuten me teimme. Voit lukea täältä, miksi.

Tampere - TTT - Matilda

Tampere on muutenkin mahtava teatterikaupunki, jonka esitysten taso on aivan samaa luokkaa Helsingin teatterien kanssa. Kaupungissa on kaksi isoa teatteria, joissa tehdään kansainvälisen tason musiikkiteatteria, ja odotan jo nyt Tampereen teatterissa ensi vuonna ensi-iltansa saavaa Anastasia-musikaalia, jonka ohjaa monien hittimusikaalien (myös Matildan) ohjaaja, Samuel Harjanne.

Tampere - TTT

Nyt on saatu perheen pieninkin ajettua sisään teatterihommiin, joten jatkossa voidaan käydä musikaaleissa myös hänen kanssaan.

Ravintola Henriks

Teatterin jälkeen meille oli varattu aikainen illallinen Ravintola Henriksistä, joka sijaitsee lähes teatterin vieressä, Hämeenpuiston toisella puolella. Alkuun punajuurta, portviiniä ja sinihomejuustoa.

Tampere - Ravintola Henriks

Pienin valitsi alkuun maa-artisokkakeiton ja kaapi lautasen pohjia myöten.

Tampere - Ravintola Henriks

Sesongin lihaa: pitkään haudutettua peuraa, perunaa ja palsternakkapyreetä. Taustalla tytär syö päivän kalaa, joka oli Henriksin oman kalastajan kalastamaa kuhaa ja tarjoiltiin fenkolipyreen kanssa.

Tampere - Ravintola Henriks

Aivan ihastuttava ravintola, kiva tunnelma, superystävällinen palvelu ja jokaisessa ruoka-annoksessa maut kohdallaan. Ja täälläkin lapset otettiin vastaan kivasti, ja annokset oli tilattavissa puolikkaina.

* * *

Seuraavalle päivälle ei ollut suunniteltu sen tarkempaa ohjelmaa. Oli isänpäivän aamu, nukuimme pitkään, söimme runsaan aamiaisen (mustallamakkaralla) hotellilla, tsekkasimme ulos puolilta päivin ja lähdimme kaupungille.

Perheen naisväki lähti kirpputoreille, me menimme pojan kanssa ensin Pikku Kakkosen leikkipuistoon ja jatkoimme sieltä matkaa Museokeskus Vapriikkiin. Tampere-talon Muumimuseo on toki suosittelun arvoinen sekin, ehdottomasti, mutta olen nähnyt näyttelyn jo useamman kerran, joten nyt oli aika käydä katsomassa jotain muuta.

Tampere - Pikku Kakkosen puisto

Vapriikki

Museokeskus Vapriikki toimii Tampellan entisessä verstaassa Tammerkosken yläpäässä. Museokeskuksessa on useampia museoita ja vaihtuvia näyttelyitä, ja me olimme päättäneet käydä katsomassa Ritarit-näyttelyn sekä Suomen pelimuseon.

Tampere - Vapriikki

Ritarit-näyttelyssä esillä oli hienoa haarniskoja ja aseita. Näyttely on avoinna vielä 5.12.2021 saakka.

Tampere - Vapriikki

Yläkerran pelimuseo esittelee arcade-, tietokone-, konsoli- ja mobiilipelejä usealta vuosikymmeneltä.

Tampere - Vapriikki - Suomen pelimuseo

…ja mikä parasta: lähestulkoon kaikkeen saa koskea, ja osa pelilaitteista on sijoitettu vielä aidoin oloisiin miljöisiin. Tässä vanha Nintendo ja hahmo, jonka 5-v:kin tunnisti. 9-v ei ollut mukana, ja häntä vähän harmitti, joten tänne varmasti palataan seuraavalla kerralla pidemmäksi aikaa.

Tampere - Vapriikki - Suomen pelimuseo

”Hei, kivimuseo! Voidaanko käydä siellä?” 5-v rakastaa kiviä ja kävimme ihailemassa vielä alakerran kivimuseon mineraaleja ja kristalleja. Pojan oli vaikea ymmärtää, miksi tästä valtavasta muodostelmasta ei voisi ottaa edes yhtä pientä kristallia mukaan kotiin.

Tampere - Vapriikki - Kivimuseo

Valkoinen Puu

Ennen kotiin paluuta oli vielä tarpeen syödä, ja teimme treffit Rouvan ja tyttären kanssa Valkoiseen puuhun Keskustorin laidalla.

Tampere - Valkoinen Puu

Aivan törkeän hyvät paninit tällaiseksi ns. vähän kevyemmäksi ateriaksi!

Tampere - Valkoinen Puu

Ja ei niin kevyet jälkiruoat: toinen toistaan herkullisempia kakkuja ja torttuja:  Juustokakkua Orea-pohjalla.

Tampere - Valkoinen Puu

…ja pekaanipiirakkaa jäätelöllä. Aah.

Tampere - Valkoinen Puu

Syötävää oli lopulta niin paljon, että osa lähti mukaan junaevääksi.

Tampere - Valkoinen Puu

Kiitos Tampere, olet ihana! Nähdään taas viimeistään kesällä, ja sitten mennään Särkänniemeen! Ei vielä kuitenkaan raitiovaunulla.

TampereTampere

perhe matkat ravintolat vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *