Miniloma Vaasassa

Kesäloman alussa päätimme tehdä retken Vaasaan – ihan vain siksi, ettemme olleet siellä aiemmin käyneet. Emme tienneet Vaasan tarjonnasta mitään, joten heinäkuun alussa kyselin Vaasan-vinkkejä Lilyssä. Tällainen matkasta sitten tuli.

img_7567_1.jpg

Valitettavasti aikatauluumme ei mahtunut muiden rannikkokaupunkien ja -kuntien tutkimista, joten niitä on lähdettävä katsastamaan joskus toiste.

Joskus toiste on tehtävä myös Merenkurkun Unesco-alueen saaristoristeily, joka olisi ollut tosi kiva, mutta ei mahtunut tähän reissuun. Tyydyimme siis ihastelemaan merimaisemia vain Raippaluodon sillalta ja pienellä ajomatkalla Björköbyn Svedjehamniin.

img_7566.jpg

img_7572.jpg

Vaasan seudun nähtävyyksistä suurimman vaikutuksen teki Stundarsin museoalue Mustasaaren Sulvalla. Alueella sijaitsee 60 historiallista puurakennusta, jotka on siirretty sinne eri puolilta Vaasan seutua ja sisustettu kuin niissä asuttaisiin. Alueella ja sen rakennuksissa liikkuu myös ”tupalaisia”, vuoden 1903 elämää dramatisoivia roolihahmoja omissa puuhissaan kuten kehräämässä lankaa, leipomassa tai takomassa rautaa.

img_7523.jpg

img_7517.jpg

img_7527.jpg

img_7538.jpg

Stundarsin museopuodin lisäksi alueella sijaitsee myös oikea kauppa ja kahvila, jossa kannattaa pyörähtää vaikka vain siksi, että tila on todella kaunis.

img_7559.jpg

img_7557.jpg

img_7560.jpg

Ehdimme tutustua myös Kuntsin taidemuseoon Vaasan vanhassa Tullipakkahuoneessa.

2012-07-26-1242.jpg

2012-07-26-1231_-_version_2_1.jpg

Ruokaravintoloita testasimme kaksi, Il Bancon ja Strampenin. Il Banco vaikutti tilallaan, Strampen ruoallaan.

Il Banco sijaitsee vanhoissa pankin tiloissa ja tarjoaa italialaista ruokaa. Ruoka oli perushyvää italialaista. Ei mitenkään yllättävää tai ikimuistoista, mutta visiitti kannattaa jo pelkästään miljöön vuoksi. 

2012-07-25-1206.jpg

2012-07-25-1196.jpg

Ruoallaan suuremman vaikutuksen teki Strampen, johon suhtauduimme netistä tsekatun à la carte -listan perusteella jostain syystä hieman epäillen. Suotta.

img_7608.jpg

img_7618.jpg

img_7643.jpg

img_7654.jpg

Ruoka oli raikasta, maukasta ja kauniisti esillä. Tänne tulisin toistekin. Ihan vaikka olutterassillekin aurinkoisena päivänä.

img_7582.jpg

Pikkuneiti oli oikein mallikas ravintola-asiakas. Il Bancossa hän kyhnytti ja ihmetteli sylissäni ja Strampenissa nukkui viereisellä tuolilla.

Entä aamupalat? Hovioikeudenpuistikolla sijaitsevan 1h+k:n aamiainen oli runsas ja maukas ja voin suositella sitä.

2012-07-26-1222.jpg

Keskustan ulkopuolella sijaitseva Sweet Vaasa on todellakin tutustumisen arvoinen. Leivonnaisten lisäksi paikka tarjoaa myös brunssia ja lounasta. Hedelmäsalaatti, jogurtti, paahdettu mysli ja kinkkucroissant maistuivat ja täyttivät hyvin.

Ja ne leivonnaiset: Toblerone-kakku oli suussasulavaa. Ja se valkosuklaa-pekaanipähkinäbrownie. Ja porkkanakuppikakut. Ja… voi että, kaikki. Heh, otimme vähän tuliaisia mukaan ja maistelimme useampia leivonnaisia iltakahvin kanssa.

2012-07-27-1266.jpg

2012-07-27-1269.jpg

Kirpputoreja ja vanhan tavaran liikkeitä löysimme sekä kaupungista että matkan varrelta takaisin Järvi-Suomeen.

SPR:n kirpparin valikoima oli iso ja Rouvan tekemät löydöt hyviä.

Adam & Ewa oli myös iso mutta saalis hieman vaatimaton.

Sen sijaan Suvi-kirppikseltä Rouva löysi ainakin tosi hienot kengät.

Itse keskityin Rouvan kirpputorishoppailujen aikana vahtimaan autossa nukkuvaa Neitiä. Taisi siinä samalla syntyä pari blogitekstiäkin, jotka julkaisin aiemmin.

Adam & Ewan yläkerrassa sijaitsevassa Wanha Makasiini & Army Shopissa oli myynnissä hirveän paljon vanhaa armeijakamaa, mutta eniten ihastuin upeisiin kunnostettuihin puuhelloihin, joita oli iso valikoima erilaisia. Voi vitsit, kun saisi johonkin tällaisen. Liikkeessä olisi ilmeisesti ollut myös huonekalu- ja vanhan tavaran puoli, mutta jotenkin missasimme sen.

2012-07-27-1293.jpg

Kotimatkan varrella poikkesimme Isonkyrön vanhassa osuusmeijerissä sijaitsevassa Vanhassa Ajassa, joka on sekä lelukauppa, romanttistyylinen sisustustavaraliike, kahvila että pieni kirppari. Kahvilan Arabian-kuppikokoelma oli vaikuttava.

img_7668.jpg

img_7670.jpg

img_7672.jpg

Ilmajoen Antiikki- ja tavaratori on paikka jossa kannattaa poiketa pidemmästäkin matkasta – varsinkin, jos etsii huonekaluja, lasitavaraa tai vanhaa Arabiaa. Tavaramäärällä täyttäisi ainakin viisi normaalikokoista antiikkiliikettä, ja täälläkin se kannattaisi sijoittaa kaksi kertaa isompaan halliin, jotta kaikki upeat huonekalut pääsisivät oikeuksiinsa.

img_7682.jpg

img_7685.jpg

Vaasassa oli kiva käydä. Kiitämme vinkeistä ja toivomme, että joku muukin saa niistä vielä iloa!

2012-07-27-1261_-_version_2.jpg

suhteet oma-elama ystavat-ja-perhe matkat
Kommentit (13)
  1. Olen odotellut kantovälinepostaustasi, mutta nyt ilokseni huomasin blogisi Kantokiertueen listalla – loistavaa! Saanemme siis kuulla lisää siinä yhteydessä.

  2. Haa, pahamaineinen rintareppukeskustelu! Erehdyin lukemaan sitä joltain foorumilta. Palaan tähän asiaan lähiaikoina.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *