Mitä katsoin Netflixistä

Television katsomiseni on siirtynyt viime aikoina täysin suoratoistopalveluiden varaan, ja lineaarisesta tv:stä taloudessamme seurataan enää Pikkukakkosta.

Myös tyttömme on tottunut siihen, että Netflixistä tai Lasten Areenasta voi katsoa milloin tahansa lempiohjelmia, ja hän osaa suhtautua kovin rennosti siihen, jos Pikkukakkosen katselu tv:stä joudutaan keskeyttämään. ”No, minä voin sitten katsoa sen myöhemmin loppuun Lasten Areenasta isin iPadilta.” (Aikamoista. En usko, että olisin itse ollut lapsena valmis neuvottelemaan lempiohjelman kesken jättämisestä.)

Aikaa suoratoisto-ohjelmiinkaan ei ole kovin runsaasti, mutta olen sentään ehtinyt katsoa jotain, jota voin suositella. Kirjoitin hetki sitten HBO:sta, joten nyt katse kohti Netflixiä.

* * *

Viimeisin katsomani sarja, neliosainen Cooked, on todella mielenkiintoinen dokumentti ruoan valmistuksesta ja erilaisista ruoan valmistusprosesseista. Sarjassa ruokakirjailija Michael Pollan käsittelee mm. sitä, miten tulenteko mullisti ruoanlaiton tai miten käyminen muuttaa raaka-aineet aivan muuksi kuin mitä ne olivat.

Näyttökuva 2016-03-05 kello 9.05.22.png

Rouva alkoi katsoa sarjaa, ja minun piti seurata sitä vain sivusilmällä. Se oli kutenkin niin mielenkiintoinen, että en itsekään malttanut olla katsomatta jokaista jaksoa alusta loppuun.

* * *

Making a Murderer oli yksi viime vuoden kohusarjoista. Siinä perehdytään amerikkalaisen Steven Averyn tarinaan. Hänet tuomittiin ensin naisen seksuaalisesta ahdistelusta syyttömänä vankilaan 18 vuodeksi, sittemmin vapautettiin ja vain kaksi vuotta myöhemmin tuomittiin uudelleen nuoren naisvalokuvaajan murhasta.

Näyttökuva 2016-03-05 kello 9.06.25.png

Tapauksessa on kuitenkin paljon epäselvyyksiä eikä Averyn syyllisyys ole lainkaan niin selvää kuin syyttäjä on esittänyt, ja tutkimuksissa on tehty myös monia muodollisia virheitä. Sarjaa tulee verrattua väkisin Serial podcastiin, joka oli kyllä jollain tavalla mukaansa tempaavampi, vaikka olikin vain kuunnelma.

* * *

Lapsi ei ole viime aikoina katsellut paljoa sarjoja, mutta hän ihastui joulun tienoilla kavereiden suosituksesta venäläiseen Masha ja karhu -animaatioon.

Näyttökuva 2016-03-05 kello 9.12.07.png

Netflixiin tuli myös uusi Halinallet ja serkut -sarja, ja myös Disneyn Pieni merenneito -animaatio, mutta yllättäen tyttö ei ole kysellyt niiden perään vaikka niistä katsottiin parit jaksot.

* * *

Downton Abbey!” huutelee Rouva sivusta. Kyllä, brittiläisen laatusarjan viisi ensimmäistä kautta on myös saatavilla Netflixistä. Meillä sarja katseltiin tosin Ylen palvelusta. Kuudes ja viimeinen kausi ei ole vielä saatavilla palvelusta.

Näyttökuva 2016-03-05 kello 22.08.17.png

* * *

Mutta nyt! House of Cards! Uusi kausi ilmestyi palveluun perjantaina! Kaverit ehtivät kuulemma katsoa kahdeksan jaksoa jo lauantaihin (!) mennessä, ja nyt he ovat varmasti katsoneet jo kauden loppuun. Meillä tämä lysti on vielä edessä.

Näyttökuva 2016-03-05 kello 9.06.01.png

Kommentit (6)
  1. Маша и Медведь!!! Katson sarjaa mieluummin venäjänkielisenä, suomeksi dupatut ei innosta. Tää on mun lempparijakso https://m.youtube.com/watch?v=rnm61GN2O8w (netflixissä jakso nimellä eläinten jäljillä)

     

    1. 🙂 Meillä ei venäjän kielitaitoa valitettavasti löydy, joten pitää katsoa dubattuna.

  2. Oho! Olen elänyt siinä murheellisessä luulossa, että Downton Abbey loppui siihen vitoskauteen. Kiitos tiedosta – voin siis vielä kirkassilmäisenä odottaa kuudetta kautta. Nyt alkoi muuten jännittämään…

    1. Kyllä, kutoskausi tuli telkusta viime syksyllä. Varmasti jonain päivänä tulee myös Netflixiin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *