Miten parsa jaksaa?

”Miten parsa jaksaa?” tiedusteli lukijani Facebookin kautta lähettämässään viestissä. Olin kysymyksestä yllättynyt ja etsin siitä ensin jotain piilomerkityksiä, mutta tiedustelu olikin aivan aitoa kiinnostusta parsaamme kohtaan. Koska olen jättänyt tämän vihreän kaverin kuulumiset täysin kertomatta, korjataan tilanne nyt!

Parsa kasvatuslaatikossa

Kuten kuvasta näkyy, parsa jaksaa hyvin ja tuuheasti. Ja kyllä, yllä olevassa kuvassa on todella parsaa, joka kasvaa kasvatuslaatikossa.

Rouva osti kaksi vuotta sitten kymmenen parsajuurakkoa ja ajatteli kokeilla, miten ne lähtevät kasvamaan. Yllätyksemme ne lähtivät yhtä lukuunottamatta kasvamaan hyvin. Neljä juurakkoa pääsi kasvatuslaatikkoon ja loput laitoimme maahan mökin toiselle puolelle. Maassa kasvaneille parsoille tosi oli tosin käydä hassusti, kun remppamiehet olivat viime keväänä lapioineet savimaata juuri kyseisen parsakasvuston päälle, mutta sain kaivettua parsoja esiin sen verran, että niistä ainakin kolme tai neljä on edelleen hengissä.

Jos et ole ennen nähnyt parsaa muualla kuin marketin hevi-osastolla, se todella kasvaa näin villiksi puskaksi. Kun katselee parsan varsia lähempänä multaa, ne ovatkin jo paremmin tunnistettavissa.

Parsa kasvatuslaatikossa

Parsan juurakoiden pitää antaa vahvistua muutama vuosi ennen kuin satoa voi alkaa kerätä, Sitä ennen kasvien annetaan vain kasvaa niin suuriksi kuin haluavat ja lakastua syksyllä.

Parsa kasvatuslaatikossa

Luulisin, että ensi keväänä pääsemme jo keräämään satoa. Voin jo kuvitella, miten hyvältä se maistuu.

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (2)
  1. Näyttää aivan huonekuuselta! 😀 Onko teillä muuten sekin vielä elossa?

    1. Hyvin voi edelleen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *