Mökin sisämaalaus alkoi, ja vintistä tuli vaaleanpunainen

Katso, meillä on vaaleanpunainen vintti!

Puutarhamökin remontti - maalaus-4.jpg

Mökkiremontti on todella (viimein) edennyt siihen vaiheeseen, että pääsen maalaaman sen sisätiloja.

Ulkomaalaukset on siirretty suosiolla ensi vuoteen, sillä maalaukset olisi pitänyt tehdä jo aiemmin keväällä, ennen kuin kaikki kasvit kasvavat mökin seinustoille. Toimenpidelupa värin vaihtamiselle on kuitenkin saatu puutarhayhdistykseltä, ja ostin jo koemaalipurkin, jotta näemme, miltä suunnittelemamme sävy Vanamo todella näyttää mökin seinillä. Vaaleanpunainen kun saattaa helposti näyttää liian räikeältä, on parasta kokeilla ensin pienemmälle alueelle.

Ja vinttihän on siis todella nyt myös vaaleanpunainen. Harkitsimme ensin ihan valkoista maalipintaa, mutta sitten ajatus vaaleanpunaisesta alkoi tuntua hauskalta. Lapset voivat sitten isona muistella, miten he loikoilivat mökin vaaleanpunaisella vintillä lukien Aku Ankan taskukirjoja. Niitä meillä on muuten kaksi pahvilaatikollista anoppilassa, johon ne vietiin joskus putkiremontin alta.

Puutarhamökin remontti - maalaus-3.jpg

Maalasin vintin paneelit ensin Uulan Into-pohjamaalilla (sävyttämättömänä), ja pintamaali on Uulan Into-kalustemaalia. Sävy on Tikkurilan värikartan Thorvald Lindqvistin Perinnevärikartan sävy 163X, jonka kerrotaan olevan peräisin 1700-luvun jälkimmäiseltä puoliskolta. Sävyä oli vaikea saada toistumaan kuvissa oikein, ja kaikista lähinnä oikeaa sävyä se on mielestäni juurikin yllä olevassa kuvassa.

Into on vesiohenteinen öljymaali. En tiedä, miten se on edes mahdollista, mutta maali on hajuton ja se kuivuu muutamassa tunnissa.

Päätin, että yksi kerros pintamaalia saa riittää. Kun katselin toisena päivänä maalausjälkeä, pohjamaali näkyi hieman joistain kohdista hieman läpi, mutta paikkailen maalipintaa myöhemmin. Pohjamaalin olisi voinut tietysti sävyttää samalla sävyllä, mutta käytän samaa pohjamaalia myös kaikkiin muihin seiniin ja kattoihin, joten en lähtenyt kantamaan mökille usempia erisävyisiä purkkeja. Niitä oli nyt jo kahdeksan ja maaleja yhteensä 20 litraa.

Puutarhamökin remontti - maalaus-1.jpg

Sain myös maalausapua. Ihan oikean seinän maalaaminen ihan oikealla maalilla ja pensselillä oli merkittävä tapahtuma tytölle, ja hän oli kertonut tästä saavutuksesta päiväkodissakin.

Maali on samaa Uulan Into-pohjamaalia, ja tässä vaiheessa pintamaalin sävy oli vielä päättämättä. Mielessämme oli turkoosi, ja arvoimme Tikkurilan Caprin ja Tiffanyn välillä.

Puutarhamökin remontti - maalaus-2.jpg

Seinien kuivuttua oli aika maalata alkovin ja vintin lattiat sekä Alkovin katto. Valitsimme lattiamaaliksi Uulan puolihimmeän puulattiamaalin ja sävyksi Uulan oman Usvan. Katto on maalattu sekin samalla Into-kalustemaalilla kuin vintin paneelit, ja sävy on Höyhen, joka on käytännössä puhtaan valkoinen.

Ja alkovihan on siis tehty yhdistämällä entisen kuivakäymälän ja vaatekomeron tila. Totesimme alkovista olevan enemmän hyötyä, sillä voimme hyvin käyttää yhdistyksen puuceetä, ja saamme tänne juuri mahtumaan kerrossängyn lapsille. Lattiarakenteet uusittiin samalla ja hieman kosteudesta kärsineet laudat vaihdettiin uusiin. Kattopanelointi on vanhaa, lattia ja seinäpaneelit ovat uudet.

Puutarhamökin remontti - maalaus-5.jpg

Näissä kuvissa lattiat on maalattu vasta yhteen kertaan, mutta ehdin vetää niihin toisen maalikerroksen jo eilen. Maali kuivui päällemaalattavaksi parissa päivässä. Maalasin samalla myös alkovin seinät turkooseiksi, mutta kunnon kuvien puuttuessa palataan niihin toisella kerralla!

Puutarhamökin remontti - maalaus-6.jpg

Enää on maalaamatta verannan lattia ja katto, tuvan katto, paneelit ja lattia sekä lattialistat. Onhan siinä vielä hommaa. Niin, ja tuvan lattiaan pitäisi jotenkin saada aikaiseksi nykyisenlainen ruutukuvio. Olemme pitäneet nykyisestä ruutulattiasta, mutta valitettavasti ruutuja ei ollut maalattu keittiön kalusteiden alle, ja kun ne purettiin pois, lattiassa on isot alueet, joita ei ole maalattu. Olen jo suunnitellut sellaista maalarinteippisysteemiä, mutta kerron siitäkin joskus toiste.

Kommentit (2)
  1. Se näyttää kauniilta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *