Mokkapalat

Isyyspakkaus

Yhteistyössä: Nescafé

Kun minua pyydettiin mukaan Nescafén kampanjaan, tiesin välittömästi, mikä olisi oma kahvivinkkini: mokkapalat.

"Täh?" kommentoi Rouva. "Kyllä", vastasin, "äitini ohjeella. Sellaisella, mihin tulee vaalea pohja ja päälle kookoshiutaleita."

Muistelin, miten mokkapalat kuuluivat lapsuudessani kaikkiin juhliin, ja niitä myytiin jokaisissa koulun myyjäisissä. Silloin tosin kutsuin leivonnaisia suklaapiirakaksi, ja opin vasta myöhemmin niiden fiinimmän nimen.

Jotkut harhaoppiset luulevat, että mokkapalojen pohjaan kuuluu laittaa kaakaojauhetta ja se pinnalle ripotella nonparelleja. Ei, ei, ei. Sanotaan se vielä uudelleen: vaalea pohja ja päälle kookoshiutaleita.

Tässä siis aito 1980-luvun retroleivonnainen: suklaapiirakka a.k.a. mokkapalat.

Mokkapalat

Ainekset

Pohja

 • 2 kananmunaa
 • 3 dl sokeria
 • 1 1/2 dl maitoa
 • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 2 - 3 tl leivinjauhetta
 • 150 voita sulatettuna

Kuorrute

 • 3 1/2 dl tomusokeria
 • 4 rkl voita
 • 4 rkl espressoa tai vahvaa kahvia
 • 1 rkl kaakaojauhetta
 • 2 tl vaniljasokeria

+ Pinnalle kookoshiutaleita

Valmistaminen

 1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja lisää maito vaahdon sekaan
 2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seos vaahdon sekaan varovasti sekoittaen
 3. Lisää sulatettu voi taikinaan
 4. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä se tasaiseksi
 5. Paista 200-asteissa uunissa n. 10 - 15 minuuttia, kunnes pohja alkaa ruskettua kevyesti
 6. Anna pohjan jäähtyä
 7. Sekoita kaikki kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi massaksi, levitä kuorrute piirakkapohjan päälle ja ripottele kookoshiutaleita pinnalle
 8. Anna kuorrutteen jähmettyä muutama hetki ja paloittele piirakka.

Leivonnassa ja kuvauksessa käyttämäni kahvit keitin Nescafélta käyttööni saamalla Dolce Gusto Mini Me -kapselikahvikoneella. Vaikka mutteripannukahvin kannattaja olenkin, on myönnettävä, että aika kätevästi kahvit ja tämä leipomisen aikana nautittu (kovasti caffè lattea muistuttava) cappuccinokin syntyivät.

 

Nescafé-yhteistyöstä: Tämä postaus on tehty osana Nescafén kampanjaa, jossa bloggaajia pyydettiin antamaan oma kahvivinkkinsä. Kirjoittaja saa postauksesta palkkion.

Vieraile myös Nescafén kampanjasivulla ja osallistu kapselikahvikoneen arvontaan.

Kommentit

Liv
Päiväuniaika

Hih on niin kumma lukea näitä postauksia sen Blogistania jakson jälkeen kun tässäkin näen sut ikään kuin teidän keittiössä höpöttämässä kameralle reseptiä :D Mikäkin Jamie Oliver :) 

mut hei joo, pakko kokeilla! Mokkapalojen suurena ystävänä en meinaa malttaa edes huomiseen! :) 

 

ps. Iso peukku yhteistyömerkinnöistä! 

Silkkitassu

Sama! :D 
Kahvista en niin välitä, mut mokkapalat on kyllä herkkua!

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh, oman elämänsä Jamie. Pitäisi ehkä ruveta tekemään videopostauksia ;)

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Ootko kokeillu pakastaa ja syödä kohmeisena jonkun lämpimän juoman kanssa, toimii kesällä ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Olen tainnut syödä useammankin palan jäisenä, useimmin todnäk maidon kanssa :)

Jään odottamaan saatko samanlaisen haukkutulvan kuin Lähiömutsi, kun se teki yhteistyötä Nestlen kanssa...

FruL (Ei varmistettu)

Meillä tuota vaaleapohjaista mokkapalaa kutsutaan Tuulomaan tortuksi. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

iitukka

Mä tunnen tämän myös Tuulomaan torttuna! ...ja siis se ruskeapohjainen on mulle sitten mokkapalat. Mutta molemmat kookoshiutaleilla, ehdottomasti!

Vierailija (Ei varmistettu)

Täälläkin sitä kutsutaan Tuulomaan tortuksi :--)

Anskus (Ei varmistettu)

Täälläkin tuo Tuulomaan torttu ja tummempi versio niillä nompparelleillä se mokkapala.

Tommi K
Isyyspakkaus

Haa, tällaista nimeä en ollut kuullutkaan!

Mama (Ei varmistettu)

Vaalea oli Tuulomin torttu ja tummat mokkapaloja. Ainakin Hämeessä. Näitä tehtiin 80-90-luvulla meillä paljon, äitini ja minä vuorotellen.

Jellamari (Ei varmistettu)

Meillä tätä kutsuttiin Tuuloman tortuksi :)
Mokkapalat on sitten ruskealla pohjalla ja nonparelleilla.

möttis (Ei varmistettu)

Ei, ei, tuo vaaleapohjainen on nimeltään Masaliisa! Ja tummapohjainen on sitten mokkapala. Ja mokkapaloissa pitää olla kahvia sekä kuorrutteessa, että pohjassa. Lastenjuhliin päälle voi laittaa niitä nonparelleja, mutta tyylikkäämmän (ja maukkaamman) saa juuri kookoshiutaleilla, raastetulla appelsiininkuorella tai valkosuklaasuikaleilla :P

Mippa (Ei varmistettu)

Juurikin näin. Tämä vaaleapohjainen on Masaliisaa! :)

Emma

Tumma tai vaalea pohja - masaliisaa kaikki tyynni!

EI!!!! Tummapohjainen on masaliisa ja vaaleapohjaista en tunnekaan, mutta ei se ainakaan masaliisa ole. ;D

Tommi K
Isyyspakkaus

Nyt kyllä vedätätte. Masaliisa, tääääh? :D

Minullekkin oli tuo masaliisa ihan vieras käsite, kunnes muutin Satakuntaan. Mutta oikeasti tuo vaalea on tuulomaantorttu ja tumma on mokkapala.

Ilmeisesti joku leipomo Porissa on aikoinaan keksinyt masaliisa-nimen ja se on levinnyt tosi yleiseen käyttöön koko Satakunnassa. Mulle tuli joskus nuorena ihan yllätyksenä, että on ihmisiä, jotka ei tiedä masaliisaa. :D

lilli3 (Ei varmistettu)

Miten sen sanois... Niin ravinto, ym, tietoisia kun tekin olette (luomuliha, itse tehty, ym), niin NESTLE? WTF...

ps. olinko eka?

Omenainen

Ajattelin samaa. Eikös Nestle ole juuri se sveitsiläinen yritys, joka on joutunut mediamylläkän keskelle mm. äidinmaidonkorvikejupakassa Intiassa vaarannettuaan lasten terveyden, poljettuaan työehtoja toisaalla lapsityövoiman muodossa ja porattuaan maailmasta pohjavesiä alueilla, jossa paikallisille ei jää mitään? Asiastahan tuli hiljattain hyvä dokkarikin tv:stä. http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Nestlé#Muu_kritiikki

Tommi K
Isyyspakkaus

On hienoa, että kuluttajat ajattelevat valintojaan, että yritysten toimintaa tarkastellaan kriittisesti ja että epäkohtiin puututaan. 

Tämä kampanja sopi mielestäni hyvin blogini luonteeseen, ja minulle annettiin vapaat kädet kirjoittaa mitä tahansa, mikä liittyy kahviin, esimerkiksi jokin resepti.

En halua puolustella yrityksen toimintaa menneillä vuosikymmenillä mutta en myöskään rankaista vanhoista asioista. Nykyisin tuntuu, että melkeinpä minkä tahansa monikansallisen yrityksen toimia kaivelemalla löytyy jollekin syy boikottiin, ja isoja toimijoita on helppo osoitella sormella. On vaikea myös tietää, mikä on lopulta totta: se että yritys vakuuttaa parantaneensa tapojaan ja toimivansa eettisesti vai se, että yritystä vastustavat tahot esittävät uusia syytöksiä.

Boikotointi on muutenkin melkoisen hankala asia, kun yritysten omistussuhteiden kautta hyllystä saattaakin löytyä tuotteita, joiden ei edes tiedä kerryttävän boikotoitavan yrityksen kassaa. Niin kuin vaikkapa Body Shop, jonka omistaa L'Oréal, jonka yksi pääomistajista on Nestlé. Tuossa kuvassa lisää esimerkkejä.

Pullovesidokumenttia en ole nähnyt, enkä ollut kuullutkaan, että Nestléä syytetään jonkin alueen pohjavesien kuivattamisesta.

Edelleen ostan ruokani kauppahallista ja suosin pieniä kivijalkaliikkeitä ja luomua enkä näe siinä ristiriitaa tämän kampanjan kanssa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olisi vielä hienompaa jos ihmiset jotka toimivat kuluttamisen esikuvina ja innoittajina (eli mainostajina) tarkastelisivat yritysten toimintaa kriittisesti ja puuttuisivat epäkohtiin.

Ymmärrän toki että elanto pitää ansaita ja tämä blogi on sinulle yksi keino. Voidaan tietenkin ajatella että moraali ja etiikka eivät kuulu ansaintalogiikan maailmaan. Voidaan ajatella että kriittisyys ei kuulu ansaintalogiikan maailmaan. Elanto, keinolla millä hyvänsä. Mutta tuskin ajattelet näin. Moraaliaan on sitä paitsi hankala peittää, se paljastuu teoissa ja toimissa. Se paljastuu myös työssä. Se näkyy ja jos ajattelee elävänsä yhteisössä, on mielestäni inhimillinen velvollisuus osallistua moraali- ja etiikkakeskusteluun. Keitä olemme, miksi olemme?

Sillä siitähän näissä kiusallisisssa nestlekeskusteluissahan puhutaan, puhutaan etiikasta ja moraalista. Tätä taustaa vasten on pidemmän päälle kestämätön puolustus vedota tiedon puutteeseen, tiedonhankinnan tai boikotoinnin vaikeuteen. Itsekin liitit mukaan kuvan josta aivan kiistatta ja hyvin selvästi voi tutkia ylikansallisten yritysten ristiinomistuksia. Tietoa löytyy jos sitä haluaa etsiä. En linkkaa tähän mitään koska kirjoitustaitoinen voi itse kirjoittaa vaikkapa googleen nestle ja katsoa. Medialukutaitoa soveltaen pääsee pitkälle. Vinkkinä voinee sanoa että jos jonkun lafkan ympärillä kuohuu ja velloo, siihen on monesti jotain syytä. Samasta syystä siitä kauppahallista tai kivijalan luomukaupasta ei ole boikottikampanjoita. Ei vello, ei kuohu.

Aika pitkälle ja aika kevyillä tunnontuskilla pääsee jos suosii jäljemmin mainittuja kivijalkoja. Maailmassa, tai ainakin suomalaisissa kaupungeissa, kun pärjää ihan kivasti ilman näitä ylikansallisiakin. Toki joskus niistä erossa pysyttely vaatii viitseliäisyyttä ja joskus ihan silkkaa työtäkin. Ihan samalla tavalla kuin moraalin ja etiikan rakentaminenkin. Työlästä ja hankalaa, joskus jopa hivenen kivuliasta. Kyse on valinnoista.

Tietysti tehdä myös sen valinnan että ei tarkastele eikä puutu epäkohtiin mutta silloin pitää olla rehellinen. Pitää tunnustaa että ei nappaa, eikä välitä. Ei juuri nyt, eikä juuri tässä kohdassa. Samoin kannattaisi jättää väittämättä että ei "näe siinä ristiriitaa". Koska siinä on ristiriita. Nyt vaan tuli tuettua kaveria jonka mielestä makea vesi ei ole ihmisoikeus. Se että et tiennyt Peter Brabeck-Letmathen olevan sitä mieltä ei poista sinun vastuutasi. Tietenkin kaikki edellä kirjoittamani on turhaa jos olet samaa mieltä? Silloinhan mitään moraalista ristiriitaa ei ole. Mutta silloin pyydän että tunnustat asian rehellisesti.

Janne Virkkunen

Vierailija (Ei varmistettu)

ps. kaikki on poliittista
sama

VMM (Ei varmistettu)

Tarkoittikihan lilli kommentillaan kuitenkin sitä, että blogissa, jonka linjana on ollut asioiden tekeminen laadukkaasti, on outoa törmätä juttuun, jossa möllöttää eineskahvikone?

Hippiainen (Ei varmistettu)

Nämä herkut eivät ole mokkapaloja vaan tuulomantorttu. Kaksi AIVAN eri asiaa. ;)

Anakonda (Ei varmistettu)

Mielestäni tosi hienoa että kerrot yhteistyökampanjasta ja sen sisällöstä vielä blogin alalaidassa. Se tuntuu reilulta, nyt ei jää sellaista fiilistä että lukijaa aliarvioitaisiin.

emma-anniina (Ei varmistettu)

eieieieieieiieieeieieiieieieei. Kaakaojauhetta pohjaan ja päälle STRÖSSELEITÄ, ei NONPARELLEJA. Niissä on vissi ero ;) Toi kuorrute on niiiiin hyvää!

Hebs (Ei varmistettu)

Todella retroa! Kiitos muistutuksesta ja reseptistä, en edes muistanut tätä "alkuperäistä" mokkapalaohjetta. Ala- ja yläasteaikojen herkku.

Ja tosiaan, yhteistyökuvioista avoimesti kertominen on tyylikästä! Tosin (ehkä naiivisti) olen sitä mieltä, että se on ihan itsestäänselvää.

Kao Kao

Mun perheellä on Lapissa leipomo ja pienenä mä pihistelin sieltä myyntiin tarkoitettuja mokkapaloja siskojen kanssa. Inhoan kookoshiutaleita, joten jäin kiinni pihistyksestä viimeistään siinä vaiheessa, kun terassinnurkasta löytyi kasa kookoshiutaleita, jotka olin silittänyt pois mokkapalan päältä.

Isi yritti tehdä mulle omia mokkapaloja ilman kookosta, mut ei siinä ollut samaa fiilistä, kun ei voinut silitellä niitä ensin pois. 

Voisin siis tehdä näitä joku päivä töihin. 

annemi

Mielenkiintoinen versio mokkapaloista, ehkä sitä uskaltaisi itsekin kokeilla vaikka omien lapsuusmuistojen mokkapalat oli ruskeita ja nonparelleilla koristeltu ja niitä myytiin aina koulun discossa :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ehkä hän lukee salaa tätä blogia :)

Sanna-Kaisa (Ei varmistettu)

Meillä mokkapalat kulki nimellä poikavauva. Vasta juurikin ala-asteen diskossa selvisi tämä fiinimpi nimi.

Tommi K
Isyyspakkaus

Whaat? :D Kyllä on monta nimeä rakkaalla leivonnaisella. Se on kyllä hauskaa, että kaikki tuntuvat tuntevan nämä neliöt lapsuudesta.

Nunnukanuu (Ei varmistettu)

Vaalea pohja, tummalla kuorrutteella ja kookoshiutaleilla on Tuulosmaantorttua. Tummalla pohjalla ja kuorrutteella sekä nonparelleilla mokkapalaa (kahvia sekä pohjassa että kuorrutteessa). Meidän fiini isoäiti teki nimenomaa Tuulosmaantorttua ja mun miehellä tapana puhua näistä kaikista suklaapiirakkana, miten rahvaanomaista! :D

Luru
Changes

Ah, mokkapalat. Synttäreideni vakiotarjottava 80-luvulta tähän päivään saakka. Parasta. Vaalea pohja on itselleni kyllä vieras, mutta kookoshiutaleista olen täysin samaa mieltä - mokkapalat eivät ole mokkapaloja ilman niitä.

 

Suklaamuffinssi

Mokkapalojen nimihän on rakkauden makupalat :)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Hauskaa, miten paljon eri nimiä mokkapaloille on! Meillä tuo vaaleapohjainen, kookoshiutaleilla kuorrutettu versio oli nimeltään fifty-fifty :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Masamervi-fifty-sixty!

P. (Ei varmistettu)

Hauskoja nimiä, miten voi olla näin paljon eri versioita?!
Meillä 80- luvulla nämä oli tummapohjaisia ja kookoshiutaleilla koristeltuja MOKKARUUTUJA :D Ehdottomasti.
Ja tsekatkaa muuten täältä Lilystä, Pelkkää Valoa -blogista näiden tuunausohjeet. Suosittelen :)

Soulmimmi (Ei varmistettu)

Joo, vaaleapohjainen kera kookoshiutaleiden on meilläkin Tuulomantorttu ja suklaapohjainen nonparelleilla tai ilman ne Mokkapalat! :)

Mörri (Ei varmistettu)

Meillä ei edes tunnettu vaaleapohjaisia mokkapaloja, dark all the way! Meil Poris se on masaliisa (siis se tumma versio), savolainen äitini kutsuu niitä rakkauden ruuduiksi. Voih, täytyy varmaan kaivaa se mamman resepti esiin jossakin vaiheessa :) Sanoisin että se oman äidin versio on se OIKEA versio!

scaredy-cat (Ei varmistettu)

Haa, kerrankin joku toinenkin tuntee tämän leivonnaisen - lapsena se oli suosikkiherkkuani, tosin äiti ja sen myötä myös minä tunnemme sen nimellä Tuuloman torttu. Taidankin tietää, mitä pyydän äitiä leipomaan seuraavalle vierailulle... (Mokkapalat ovat minusta niitä, joiden pohjassa on kaakaojauhetta. Niihin tutustuin varmaan sillä lailla, että siskoni oppi tekemään niitä kotitaloustunnilla.)

Torttu (Ei varmistettu)

Tuuloman torttu meilläkin ja äiti teki sitä joka ikinen viikonloppu :) Ja me lapset tietenkin yritettiin saada päältä kaikki kookoshiutaleet pois :(

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä kyseinen leivonnainen kulki nimellä Ruotsin paras, pohja kaakaojauheella tummennettu, päällä kahvilla maustettu kuorrutus ja nonparelleja. Mokkapalat-nimityksen kuulin joskus ala-asteella...

Aino Pajukangas (Ei varmistettu) http://www.nestle.fi/

Hei ja kiitos kiinnostavasta blogikeskustelusta!
Haluaisin tuoda tietoonne Nestlén kannan yrityksestämme esitettyihin väitteisiin.

Nestlén yksiselitteinen kanta on, että äidinmaito on parasta ravintoa lapselle. Viestimme äidinmaidonkorvikkeista nykyään kaikkialla WHO:n kansainvälisten suositusten (WHO:n korvikekoodi) mukaan. Tunnustuksena vastuullisesta korvikeviestinnästämme riippumaton, puolueeton organisaatio FTSE Group on valinnut Nestlén ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana korvikevalmistajana mukaan FTSE4Good-indeksiin, joka on yritysten eettisyyttä vertaileva indeksi. Lisätietoja aiheesta on täällä: http://www.nestle.fi/csv/esimerkkeja/vastuullista-korvikeviestint%c3%a4%...

Emme hyväksy lapsityövoiman käyttöä missään olosuhteissa. Nestlé on maailman ensimmäinen elintarvikeyritys, joka on käynnistänyt yhteistyön puolueettoman Fair Labor Association (FLA) -järjestön kanssa taistellakseen ongelmaa vastaan. Lisää aiheesta voi lukea esim. täältä: http://www.nestle.fi/csv/esimerkkeja/vastuullinen-kaakaon-hankinta

Valitettavasti Pullovesibisnes-dokumentissa esitettiin virheellistä tietoa Nestléstä. Dokumentin mukaan Nestlé on mm. vastuussa pohjaveden mataloitumisesta Pakistanissa. Tämä ei pidä paikkaansa. Nestléä pyydettiin alun perin yhteistyöhön dokumentin tuotannossa, mutta konserni kieltäytyi ehdotuksesta, sillä jo tässä vaiheessa oli tiedossa, että tuottajien tavoitteena oli tehdä sensaatiohakuinen dokumentti. Kantamme dokumentissa esitettyihin väitteisiin voi lukea täältä: http://ww1.nestle-waters.com/bottledlife

Myös Suomessa on keskusteltu paljon Nestlén johtajan Peter Brabeck-Letmathen vedenkäyttöön liittyvistä näkemyksistä. Internetin käyttäjät viittaavat edelleen vuonna 2005 julkaistuun videohaastatteluun, jota tekijät valitettavasti ovat editoineet tarkoitushakuisesti. Väitteiden mukaan Brabeck-Letmathen mukaan vesi ei olisi ihmisoikeus. Brabeck-Letmathe on kuitenkin todennut lukuisissa, laajalevikkisten medioiden haastatteluissa, että hänen mielestään juomiseen ja peseytymiseen käytetty vesi nimenomaan on ihmisoikeus (mm. Guardian, Huffingon Post). Brabeck-Letmathen mielestä on epäoikeudenmukaista, että toisaalla maailmassa ihmisillä ei ole käytettävissään puhdasta vettä, vaikka muualla vettä tuhlataan surutta. Hän haluaakin herättää keskustelua maailmaa uhkaavasta vesipulasta ja kannustaa kuluttajia, teollisuutta, maataloutta ja viranomaisia tehokkaampaan, säästeliääseen vedenkäyttöön. Lisätietoja täällä: http://www.nestle.com/aboutus/ask-nestle/answers/nestle-chairman-peter-b...

Kuten huomaatte, Nestlé on saanut tunnustusta useilta riippumattomilta, puolueettomilta organisaatioilta vastuullisesta toiminnastaan. Hiljattain myös maailmanlaajuinen, arvostettu Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksi arvioi Nestlén parhaimmaksi maailman elintarvikeyrityksistä. Nestlén sijoitus, 88%, on kaksi kertaa korkeampi kuin elintarviketeollisuuden keskiarvo. Tällaisia, puolueettomien organisaatioiden laajoihin tutkimuksiin perustuvia arvioita voi medialukutaitoinen lukija mielellään verrata hakukoneiden osumiin.

Pahoitteluni pitkästä vastauksesta. Toivottavasti nämä lisätiedot herättävät ajatuksia ja ovat pohja rakentavaan, hedelmälliseen vuorovaikutukseen. Jatkan mielelläni keskustelua myös vaikkapa puhelimitse: 050 348 5620. Palaute on Nestlélle ensiarvoisen tärkeää, sillä se on meille korvaamaton väline toimintamme kehittämisessä.

Nestlé työllistää Suomessa 450 henkilöä pääkonttorissa Espoossa sekä tehtaillamme Turussa, Turengissa ja Juuassa. Olemme siis merkittävä paikallinen työllistäjä ja raaka-aineiden ostaja. Onneksi aktiiviset suomalaiskuluttajat ovat meihin yhteydessä ja auttavat meitä näin kehittämään toimintatapojamme ja tuotteitamme yhä laadukkaampaan suuntaan.

Ystävällisin terveisin,
Aino Pajukangas Suomen Nestlén viestinnästä
P.S. Kiitos myös herkullisesta reseptistä - täytyypä kokeilla! :)

pahokas (Ei varmistettu)

Meillä nää on ollu just tummapohjaisina, päällä ei välttämättä ole ollut mitään. Meillä nämä on kulkeneet nimellä Halsuanleivos, ja hämmennys oli suuri kaverin kanssa joskus ylä-ala-asteen paikkeilla kaverin kanssa, kun totesimme lempileivoksemme olevan sama. Heillä näitä tehtiin sydämenmallisella piparimuotilla ja kutsuttiin Rakkaudenleivoksiksi ;)

Jennitee (Ei varmistettu) http://villimyyra.blogspot.fi

meillä se oli nimenomaan tummalla pohjalla ja nomparelleja päälle, nimi vain oli SUKLAAPELTI :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä tota vaaleapohjasta on aina sanottu tuulemantortuksi, ilmeisesti oikea nimi oliskin sitten tuulomantorttu, mut en mä silleen opi enää sanomaan, kyl se on tuulema :)

Pages

Kommentoi