Mokkapalat

Yhteistyössä: Nescafé

Kun minua pyydettiin mukaan Nescafén kampanjaan, tiesin välittömästi, mikä olisi oma kahvivinkkini: mokkapalat.

IMG_8064.jpg

”Täh?” kommentoi Rouva. ”Kyllä”, vastasin, ”äitini ohjeella. Sellaisella, mihin tulee vaalea pohja ja päälle kookoshiutaleita.”

Muistelin, miten mokkapalat kuuluivat lapsuudessani kaikkiin juhliin, ja niitä myytiin jokaisissa koulun myyjäisissä. Silloin tosin kutsuin leivonnaisia suklaapiirakaksi, ja opin vasta myöhemmin niiden fiinimmän nimen.

IMG_7971.jpg

Jotkut harhaoppiset luulevat, että mokkapalojen pohjaan kuuluu laittaa kaakaojauhetta ja se pinnalle ripotella nonparelleja. Ei, ei, ei. Sanotaan se vielä uudelleen: vaalea pohja ja päälle kookoshiutaleita.

Tässä siis aito 1980-luvun retroleivonnainen: suklaapiirakka a.k.a. mokkapalat.

IMG_7975.jpg

Mokkapalat

Ainekset

Pohja

  • 2 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 – 3 tl leivinjauhetta
  • 150 voita sulatettuna

Kuorrute

  • 3 1/2 dl tomusokeria
  • 4 rkl voita
  • 4 rkl espressoa tai vahvaa kahvia
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

+ Pinnalle kookoshiutaleita

Valmistaminen

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja lisää maito vaahdon sekaan
  2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seos vaahdon sekaan varovasti sekoittaen
  3. Lisää sulatettu voi taikinaan
  4. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä se tasaiseksi
  5. Paista 200-asteissa uunissa n. 10 – 15 minuuttia, kunnes pohja alkaa ruskettua kevyesti
  6. Anna pohjan jäähtyä
  7. Sekoita kaikki kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi massaksi, levitä kuorrute piirakkapohjan päälle ja ripottele kookoshiutaleita pinnalle
  8. Anna kuorrutteen jähmettyä muutama hetki ja paloittele piirakka.

IMG_7995.jpg

IMG_8016.jpg

Leivonnassa ja kuvauksessa käyttämäni kahvit keitin Nescafélta käyttööni saamalla Dolce Gusto Mini Me -kapselikahvikoneella. Vaikka mutteripannukahvin kannattaja olenkin, on myönnettävä, että aika kätevästi kahvit ja tämä leipomisen aikana nautittu (kovasti caffè lattea muistuttava) cappuccinokin syntyivät.

IMG_7789.jpg

IMG_7878.jpg

 

Nescafé-yhteistyöstä: Tämä postaus on tehty osana Nescafén kampanjaa, jossa bloggaajia pyydettiin antamaan oma kahvivinkkinsä. Kirjoittaja saa postauksesta palkkion.

Vieraile myös Nescafén kampanjasivulla ja osallistu kapselikahvikoneen arvontaan.

Kommentit (51)
  1. Kaupassa törmäsin mokkapaloihin ”suklaaleivos”-nimellä. 😀

  2. Meillä tota vaaleapohjasta on aina sanottu tuulemantortuksi, ilmeisesti oikea nimi oliskin sitten tuulomantorttu, mut en mä silleen opi enää sanomaan, kyl se on tuulema 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *