Mummon perunasalaatti

Alkavan perunasalaattikauden kunniaksi julkaisen mummoni perunasalaattiohjeen ja kuvan salaatista, joka on tehty melkein sillä.

IMG_7485.jpg

Kuvassa oleva liina on muuten siten hauska, että ensisilmäyksellä se näyttää joululiinalta, vaikka Saana ja Ollin Yö metsässä -kuosilla ei joulun kanssa mitään tekemistä olekaan.

Joulu ja perunasalaatti kuuluivat puolestaan lapsuudenkodissani aina yhteen, ja pöydässä oli aina mummon ohjeella tehtyä perunasalaattia. Toiset taas yhdistävät perunasalaatin uuteen vuoteen, joka sekin lähestyy yllättävän nopeaa vauhtia. Mutta saa tätä tarjoilla myös vaikka pikkujouluissa tai itsenäisyyspäivänäkin.

Mummon perunasalaatti

Ainekset

  • 600 g perunoita
  • 1 sipuli
  • 2 kookasta suolakurkkua (n. 2 dl kuutioituna)

Kastike:

  • 2 dl kermaviiliä (tai paksua jogurttia)
  • 1 rk sinappia
  • 2 rkl etikkaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistaminen

  1. Keitä ja jäähdytä perunat
  2. Hienonna sipuli. Jos sipuli on raakana liian äreää makuusi, voit laittaa hienonnetun sipulin lävikköön, kiehauttaa kattilassa muutaman desilitran vettä ja valuttaa sen sipulien läpi
  3. Kuutioi suolakurkut
  4. Kuutioi perunat
  5. Sekoita kastikkeen ainekset ja yhdistä kaikki salaatin ainekset toisiinsa kulhossa. Muista olla varovainen valkopippurin kanssa.

Niin, mitenkäs kuvan perunasalaatti sitten eroaa alkuperäisestä? Mummon salaatissa oli aina kermaviiliä, mutta kuvan salaatissa on käytetty Kosken kotijogurttia. Ensimmäisellä kerralla olin sitä mieltä, että eihän tällainen muutos käy lainkaan, mutta sitten huomasin, ettei se vaikuttanut salaatin makuun. Toinen ero on perunakuutioiden koko: Rouva tykkää jättää perunat hieman ronskimman kokoisiksi palasiksi kuin mummoni. Mummon salaatissa sipuli oli myös ihan raakana, ja kuumalla vedellä huuhtelu on Rouvan lisäämä vinkki.

Kyllä mummo olisi iloinen, jos tietäisi, että tämä on nyt täällä.

Kommentit (7)
  1. Mihin perustuu toi sipulin huuhtelu kuumalla vedellä? (Aijjai soosoo kuuma vesi ei kaikissa kiinteistöissä vastaa laadultaan talousvettä eikä sitä saa käyttää ruoka- tai juomavetenä!)

    1. Et tainnut lukea postausta? 😛 Siellähän lukee, että huuhteluvesi kiehautetaan ensin. Eli hanasta otetaan tietysti kylmä vesi.

  2. Itse tehty perunasalaatti on parasta ja niiiiin aliarvostettua! Sopii juhlapöytään, sopii melkein minkä tahansa aterian lisukkeeksi, sopii väli- tai iltapalaksi… (Todisteita perunasalaattifanituksesta: http://hosuli.blogspot.fi/2012/01/uudenvuodenaaton-menu.html, http://hosuli.blogspot.fi/2013/08/kikherne-perunasalaatti.html, http://hosuli.blogspot.fi/2011/10/kvinoa-halloumi-perunasalaatti.html) Pitää ehdottomasti testata tätä versiota! Mummot osaavat nämä jutut.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *