Muutama sekalainen NYC-vinkki

Kuten lupailin, tässä vielä muutama sekalainen vinkki New Yorkin -matkaajille. Ei missään erityisessä järjestyksessä.

Staten Island Ferry

Ilmainen Staten Island Ferry kulkee Manhattanin ja kaupunkiin kuuluvan Staten Islandin välillä puolen tunnin – tunnin välein. Kyllä osa matkustajista näytti todella olevan matkalla paikasta toiseen, mutta melko iso osa tuntui odottavan vain hyvää näkymää Vapaudenpatsaalle ja palasi takaisin heti seuraavalla lautalla.

IMG_4205.jpg

IMG_4202.jpg

Lautalta on hyvät näkymät myös Manhattanin suuntaan.

IMG_4238.jpg

IMG_4220.jpg

Beacon’s Closet

74 Guernsey St, Brooklyn

Uutisia, uutisia! Williamsburgin Beacon’s Closet -vintagevaatekauppa on muuttanut Williamsburgista Greenpointin puolelle. Välimatka ei ole pitkä, vaikka eksyisi etsimään kauppaa sen vanhasta sijainnista N 11th Streetillä, ja lähin metroasema Manhattanin-suunnan junille on edelleen Bedford Avenue.

(Muista muuten se Five Leaves -ravintola parin korttelin päässä, jos tänne tulet.)

IMG_7196.jpg

IMG_7201.jpg

Brooklyn Brewery

79 N 11th, Brooklyn

Beacon’s Closet -retkellä voit vierailla myös Suomessakin tunnettua Brooklyn Lageria valmistavan Brooklyn Breweryn panimossa. Siellä järjestetään ilmaisia kiertokäyntejä, mutta panimon tiloissa toimii myös oman talon tuotteita myyvä olutravintola. 

IMG_6508.jpg

IMG_6512.jpg

Discovery Times Square

226 W 44th St

Kannattaa tsekata Discovery Times Squaren näyttelytarjonta, sillä siellä näyttää olevan monesti mielenkiintoisia asioita näytteillä. Viime vuonna kävin katsomassa suuren Harry Potter -leffarekvisiittanäyttelyn, ja nyt esillä oli legotaiteilija Nathan Sawayan töitä esittelevä The Art of the Brick -näyttely. Jopas sattui!

IMG_7129.jpg

IMG_4899.jpg

IMG_4912.jpg

IMG_4942.jpg

Sony Wonder Technology Lab

550 Madison Ave.

Sonyn pienehkö teknologiamuseo on ilmainen, mutta liput sinne tulee varata etukäteen puhelimitse, näin ainakin ohjeistetaan. Kävin paikassa nyt ensimmäisen kerran, enkä ole suoraan sanoen varma onko se vaivan arvoinen. Ehkäpä niin, että jos kaikki muu on jo nähty, niin sitten tänne. Muussa tapauksessa kehottaisin menemään mieluummin vaikkapa Museum of the Moving Imageen.

IMG_4737.jpg

IMG_4760.jpg

IMG_4778.jpg

Chelsea Market

75 9th Avenue

Jotain pitää aina jättää myös seuraavaa kertaa varten, ja tällä kertaa se oli Chelsea Market -ostoskeskus, joka keskittyy ruokaan. Käväisimme sen tiloissa pikaisesti matkalla High Linelle ja puhelimme, että tännehän pitäisi tulla uudelleen ajan kanssa, vaikkapa syömään. Nyt siihen ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta.

IMG_6708.jpg

Lentokenttämatkat

Yleensä olemme kulkeneet lentokenttämatkat metrolla ja JFK:n sisäisellä AirTrainilla. Nyt kamaa oli niin paljon, lapsen rattaat mukaan lukien, että päädyimme taksiin. Pois lähtiessä on hyvä tietää, että Yellow Cabia ei voi tilata etukäteen, mutta sen saaminen varsinkin pääkatujen varrelta pitäisi olla helppoa. Takseilla on JFK:lle mennessä ns. flat rate, eli ne maksavat aina 52 dollaria. Jos sinulle tarjotaan siis muita kyytejä esim. lentokentällä, suhteuta niiden hinnat tähän ja Yellow Cab -jonon pituuteen. Sadan dollarin limusiinikyyti voi olla ihan OK, jos sitä on jakamassa useampi tyyppi ja taksijono on pitkä.

IMG_7316.jpg

Kommentit (4)
  1. Kiitos näistä mahtavista vinkeistä! Ja ravintolasuosituksista aikaisemmin. Eipä enää jaksaisi odottaa omaa reissua, joka koittaa reilun kolmen viikon päästä.

  2. Voi ei näitä ihania NYC-kuvia!!! 😉 Ollaan oltu viisi vuotta sitten häämatkalla, ja ihan hirvittävä hinku olisi päästä uudelleen, mutta kun meidän tytöt on 1- ja 4-vuotiaat ja etenkin nuoremman kanssa matkustaminen noin kauas vähän epäilyttää… Miten teillä sujui? Lennot? Syöminen? Aikaero?

    1. Ajattelin tehdä juuri tänään jutun aiheesta, jos vain ennätän. Sanon siis nyt vain lyhyesti että hyvin meni kaikin puolin. Viime vuoden NYC:in matkallamme tyttömme oli 9 kk:n ikäinen, ja sen matkan vastaavan jutun voit lukea täältä: http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/vauva-kaupunkilomalla-nain-se-tehtiin.

      Sanoisin, että pelko pois ja reissuun vaan! Siinähän se selviää, miten asiat menee, kun sitä kokeilee 😉 Vanhemmilta se vaatii epävarmuuden sietämistä, mutta todennäköisesti kaikki menee tosi hienosti.

    2. En ennättänyt… palataan siihen aiheeseen siis paremmalla ajalla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *