Närpiön vihanneksen tomaatti- ja paprikasekoitukset maistuvat välipalaksi

Kaupallinen yhteistyö: Närpiön Vihannes

Rakastamme paprikaa ja tomaatteja! Paprikaa kannan kaupasta kotiin ainakin puoli kiloa viikossa, ja varsinkin makeat kirsikkatomaatit sopivat erityisen hyvin pieniin suihin.

Närpiön vihannes

Oma kasvihuoneemme ei tuota vielä hetkeen satoa, ja silloinkin tomaatteja saadaan vain parin kuukauden ajan, joten otimme ilolla vasaan Närpiön Vihanneksen tuoteuutuudet. Ne ovat mukaan otettaviksi välipaloiksi sopivat tomaatti- ja paprikalajitelmat. Vaihtoehtoina ovat Trio-tomaattisekoitus, vaaleankeltainen Ivorino-erikoistomaatti sekä erivärisiä paprikoita sisältävä #Snäxi – Minipaprika Mixi.

Närpiön vihannes

Närpiön vihannes on 39 kotimaisen kasvhuoneviljelijän omistama osuuskunta, joka kasvattaa tomaatteja, paprikoita, chilejä ja kurkkuja. Kaikki viljelijät kasvattavat vihanneksensa 50 kilometrin säteellä ja keskimäärin 13 kilometrin päässä Närpiön Gottbölen pakkaamosta, joten vihannekset eivät matkusta turhaan pitkiä matkoja.

Närpiön vihanneksella on muuten erittäin kiva verkkosivusto, jossa he kertovat paitsi vastuullisuudesta, myös esittelevät viljelijänsä. Olipa hauska nähdä kasvoja vihannesten takana ja lukea, miten kukin on päätynyt vihannesten viljelijäksi. Tämä muistuttaa myös siitä, että ostamalla kotimaisia vihanneksia tuet nimenomaan kotimaista työtä!

Närpiön vihannes

Lapset himoitsivat värikkäitä ja herkullisen näköisiä vihanneksia jo useamman päivän, kun ne olivat keittiön työtasolla. Heille oli vaikeaa olla koskematta vihanneksiin, sillä he ovat tottuneet napsimaan erityisesti tomaatteja välipalaksi. Pienempikin saattaa käydä syömässä tomaatteja työpöydän kulhosta vähän kuin salaa, ja huomaamme hänen mussuttavan niitä usein leveä hymy huulillaan. Hän saattaa myös pyytää tomaattia vielä iltapalan jälkeenkin, ja jos kysyn, miten monta tomaattia lapset haluavat ruokansa kanssa, pöydästä huudetaan: ”Kymmenen!”

Nyt  nämä pussit saatiin avata puutarhamökillä, johon säästelin niitä välipalaksi!

Närpiön vihannes

Tuotteet on pakattu erittäin helposti avattaviin pusseihin. Muovia kavahtavien kannattaa muistaa, että muovin käyttäminen ruoan pakkaamiseen vähentää ruokahävikkiä merkittävästi, ja muovin keräyksen yleistyttyä muovipakkauksia ei tarvitse enää heittää sekajätteeseen vaan ne menevät uusiokäyttöön.

Maket pienet tomaatit ja paprikat olivat molempien mieleen. Tytön suosikki oli Ivorino-tomaatti, poika taas tykkäsi eniten ”paprikoista ja tomaateista”. Eli kaikki maistui!

Närpiön vihannes

Niin olisi näyttänyt maistuvan myös kylässä käyneelle Rio-koiralle, ja poika yrittikin auliisti tarjota omia paprikoitaan myös sille.

Närpiön vihannes

Tomaatteja ja paprikoita voi käyttää hyvin myös ruoan valmistukseen, ja esimerkiksi näin mökkioloissa pikkupaprikoista tulisi aika hauskoja grillattuina.

Närpiön vihannes

Närpiön vihanneksen Triot, Ivorinot ja #Snäxit löydät kauppojen hedelmä- ja vihannesosastoilta!

koti ruoka-ja-juoma lapset
Kommentit (2)
  1. Täytyykö nuo pestä ennen syömistä?

    1. Niiden kerrotaan olevan valmiita syötäväksi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *