Neuvolan kotikäynti

”Tulevat neuvolasta käymään aamukymmeneltä”, Rouva kertoi. ”Jaa, pitäisiköhän täällä jotenkin järjestellä paikkoja?”, ajattelin. Sitten päättelin, ettei muutamasta epäjärjestyksessä olevasta pahvilaatikosta vielä lastensuojeluilmoitusta tehdä.

img_4550b.jpg

Minä olen juuri oikean kokoinen, vaatteeni ovat vain liian isot

Meille kotikäynnin tärkein asia oli tytön punnitseminen. 40 grammaa vaille kolme kiloa! Hän on siis kerännyt viidessä päivässä painoa yli 300 grammaa. Se saattaa kuulostaa vähältä, mutta tahti vastaa sitä, että aikuinen keskipainoinen nainen pulskistuisi alle viikossa yli seitsemän kiloa.

Tämä tarkoittaa sitä, että voimme nyt käytännössä lopettaa tytön öiset pakkosyöttöherätykset. Hän saa itse herätä ja pyytää ruokaa omassa tahdissaan. Hän on ollut öisin niin uninenkin, ettei ole oikein jaksanut kiinnostua koko aterioimisesta. Tarkoittaisikohan tämä sitä, että olemme saaneet vauvan, joka nukkuu yönsä rauhassa ja on päivisin virkeä? Sellaisen olemme ainakin tilanneet.

Kolmen kilon maagisen rajan ylityksen jälkeen tyttö alkaa vähitelleen täyttämään vaatteensakin paremmin. Pari kertaa olen ollut huvittunut siitä, miten hän on saanut työnnettyä molemmat pienet jalkansa samaan lahkeeseen.

Meillä on muuten nyt myös napa. Siis sellainen oikea keskellä vatsaa oleva pyöreä hommeli, josta ei enää roiku mitään epämääräistä. Huraat sille!

Kommentit (4)
  1. Hienosti kasvettu! 🙂 Tuo vauvantahtisuuteen siirtyminen oli kyllä meilläkin ihana vaihe, kun ei enää tarvinnut kello soida parin tunnin välein öisin. Alkoi saada välillä jopa kolmen tunnin mittaisia yhtämittaisia yöunia,wohoo!

    Hurraat myös ”älykkyyspipolle”, joka teilläkin on näköjään käytössä. Mekin saatiin sellainen miehen vanhemmilta jo heti laitokselle: kuulemma joskus Steiner-ajatusten mukaan oli väitetty, että juuri nimenomaan tuon pipon käyttö tuo vauvalle Kaikkea Mahdollista Hyvää ja Kaunista 🙂 Heh no saattaa se olla tottakin: heillä 4 lasta käytti tuollaista pipoa, ja ovat kyllä ihan oikeastikin älykkäitä aikuisia kaikki – se ei siis ehkä johdukaan geeneistä vaan siitä piposta 😀

    No, ihanan lämmin ja pehmeä se on joka tapauksessa, ja hyvin ehkäisee lämmönhukkaa.

     

  2. tytöt 2v9kk ja 10kk: Vauva nukkuu vielä ihan vapaasti, ja unet tuntuvan maistuvan oikein hyvin. Pistetään kapalo harkintaan.

    Vierailija: Kyllä, ilmiannoin meidät heti eilen HKO:lle 🙂 Kiva juttu.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *