Nolita: check, Broadway: check

Isyyspakkaus

New Yorkin -matkaan on vielä tovi, mutta lähestyy se kuitenkin sen verran kovaa vauhtia, että laitetaanpa nyt kuitenkin tärkeimmät asiat heti kuntoon. Siis asunto ja Broadway-liput.

Olemme jälleen suuntaamassa Nolitaan, alueelle, johon olemme ihastuneet edellisillä reisuillamme. Tiesimme oikeastaan korttelin tarkkuudella, mistä haluaisimme löytää asunnon, ja sellainen löytyikin. Samasta korttelista, jonka molemmin puolin olemme asuneet edellisillä reissuillamme.

Broadway-esityksiä tutkiskellessani katselin ensin, mikä olikaan palkittu viime vuoden parhaana show'na, ja A Gentleman's Guide to Love and Murder kuulosti sen verran hauskalta, että lipun hankkiminen oli hyvin selvää.

Katselin myös, mitä uutuuksia ohjelmistoon on tulossa tai tullut nyt keväällä. Valinta vaatikin vähän enemmän tutkimustyötä ja luottamista omaan vaistoon, sillä osa esityksistä on vasta ennakkonäytösvaiheessa.

Videoklippien ja kuvausten perusteella päädyin ostamaan lipun Peter Panin luojana tunnetun J. M. Barrien elämästä kertovaan musikaaliin Finding Neverland, josta oli myös elokuva joitain vuosia sitten. Sen castissa nähdään mm. Glee-tv-sarjan yksi pääosista, loistava Matthew Morrison, sekä Frasierista tuttu Kelsey Grammer.

Näin. Ja sitten harkitsen vielä, pitäisikö käydä katsomassa toinen uutuus, On the 20th Century, ihan vaan sen naispääosan, Kristin Chenowethin, vuoksi.

Voi. Niin paljon katsomista ja niin vähän aikaa.

Rouva taitaa huokailla samaa syömisen ja ravintolatarjonnan suhteen.

Kommentit

annaandandyathome

Otitteko asunnon sieltä airbnb.n kautta vai onko sulla jotain muita vinkkejä? Meilläkin matka lähestyy ja koitan kuumeisesti käydä läpi hotelleja ja asuntoja.... Kaikki ihanat on hirrrrmu kalliita!

MaijaS (Ei varmistettu)

Hei A&A! Huikkaan täältä sivusta joka vuotisena NYCin kävijänä että itse suosin AirBnB:tä ja Financial District aluetta. Hyvä hinta laatu-suhde ja helppo kulkea. Alue on iltaisin rauhallinen kun pankkiirit lähteävät kotiin :) Jos haluaa tehdä budjetti matkan niin kannattaa katsastaa Queens ja Queensboro Bridgen lähettyvillä oleva alue. Metrolla yksi pysäkki Manhattanista mutta edullisempi kuin Manhattan.

annaandandyathome
A&A at HoMe

Oi ihana, kiitos Maija! 

Tommi K
Isyyspakkaus

Ha, näin sitä voi olla täysin toisenlaiset näkemykset :) Me yövyimme Financial Districtissä vuoden 2007 matkallamme, ja alue todellakin oli niin rauhallinen, että sieltä ei löytynyt edes ruokapaikkoja. Itse maksamme mieluummin pikkuisen lisää siitä, että on kivoilla hoodeilla, vaikka Manhattanilla kyllä liikkuukin nopeasti paikasta toiseen metrolla.

MaijaS (Ei varmistettu)

Se on totta - jos budjetti venyy niin ehdottomasti Soho tai Greenwich Village mutta Financial Districtin hyvät suorat metroyhteydet paikkaavat sitä että alueelta ei illallispaikkoja paljon löydy. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Jep, Airbnb:tä on käytetty. Se on toiminut oikein mukavasti jo useammalla matkalla, mutta NYC:issä sen käyttäminen on alkanut vähän arveluttaa. Asuntojen vuokralle laittamisen laillisuus on kaupungissa ensinnäkin hieman kyseenalaista. Toisekseen hinnat ovat nousseet törkeän paljon. Kun pari vuotta sitten koko asunnon sai vielä alle 100 eurolla päivässä, nyt piti katsella tuplasti kalliimpia hintoja. Kaikki ei selity dollarin vahvistumisella euroon nähden. Täytyy sitten seuraavan matkan tullessa eteen katsella muitakin vaihtoehtoja.

reissuun (Ei varmistettu)

Hei! Sellaista olisin kysynyt, kun reissaatte paljon lapsen kanssa ja herkuttelette välillä "erikoisempiakin" herkkuja ulkomailla, niin oletteko ottaneet lapsellenne hepatiittirokotusta? Itse olen miettinyt, että pitäisikö ottaa lapselle sellainen.

Tommi K
Isyyspakkaus

Eipä ole otettu, mutta harkitaan sitten, jos lähdetään johonkin riskialueelle.

Marski (Ei varmistettu)

Oih, New York! Aivan kamala matkakuume sinne tällä hetkellä ja tuo etukäteissuunnittelu on juurikin sitä kaikkein kivointa. Lämmin suositus Nolitan alueella Tocombi -ravintolaan. Mukavan rento meksikolainen, erityisesti kalataco herkkua.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos vinkistä!

Musikaalifani (Ei varmistettu)

Oi, Broadway! Itse kävin katsomassa hetki sitten Lontoossa The Book of Mormonsin. Aivan järkyttävän hieno! Suosittelen siis :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Se on hauska! Käytiin katsomassa se kaksi vuotta sitten, ja voin myös suositella!

annemi

Matkan suunnittelu on ihanaa! etenkin asunnon etsiminen New Yorkista.. meillä on taas nostanut matk.. eikun newyork-kuume päätään. Elän täällä teidän reissussa mukana virtuaalisesti :)

Tommi K
Isyyspakkaus

...jatkoa seuraa :)

Lumo (Ei varmistettu) http://lumolifestyle.blogspot.com

Asunnon vuokralle laittaminen alle 30päiväksi on NYCissä on laitonta, siksi en koskaan ole harkinnut asunnon vuokraamista. Sen sijaan olemme New Yorkin hotellit varanneet aina Priceline.comin kautta. Aina on osunut hyvä hotelli n. 40% halvemmalla kuin perinteisistä varauspalveluista.

Hotellihuoneiden hinnat vaihtelevat eri aikoina, heinä-elokuussa ja tammikuussa on halvinta, hintaero voi olla huomattava.

Viime reissun suosikkiravintola oli Hundred Acres ja aamiaispaikka Cafe Angelique.

annaandandyathome
A&A at HoMe

Ok, kiitos Lumo vinkistä :) 

Tommi K
Isyyspakkaus

Sit kannattaa tsekkailla sellainen kuin RatesToGo.com. Edullisia hotellihuoneita, mutta tarkka sijainti ja hotelli selviävät vasta kun on jo maksettu. Jännää :)

annaandandyathome
A&A at HoMe

omg! no on jännää, tosiaan! Pakko mennä kattoon se, mutta en kyllä varmaan uskaltais (mä olen kuitenkin vähän nirppanokka, ja nyrpistelen nenääni ihan liika helpolla) Että niinkun joku boutique-hotla pitäis saada halvalla ja sohosta! hahaha (se vaikutti tosi unelma-hienolle se nolitan, minkä olit jossain laittanutkin, mutta oli meidän päivillä 350 eur/per yö... 8 yötä = kamalan paljon!

Tommi K
Isyyspakkaus

Eikun ääh, nyt meni palvelut sekaisin!!! Siis se oli Hotwire.com, jossa hotellista tietää vain alueen. http://www.hotwire.com/

annaandandyathome
A&A at HoMe

mielenkiintoinen... sieltähän saa valita alueen ja hotellitähdet? Heti tuli area: soho-tribeca boutique -hotel??? vakoileeks joku mua :) Se asunto olis ollut niin kiva, kun meitä on neljä aikuista, mutta en sitten tiedä, jos se kerran on laitonta? höh

Kiitos paljon!

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, ne on näemmä muuttaneet vähän sitä aluejakoa. Silloin kun me viimeksi käytettiin tuota, koko eteläinen Manhattan oli yhtä aluetta. Olisimme halunneet asunnon sieltä West Village-Soho-Nolita-LES-korkeudelta, mutta "jouduimme" Financial Districtille.

Ja mä olen ajatellut siitä Airbnb:stä niin, että vaikka vuokralle laittaminen olisikin joissain tapauksissa laitonta, asunnon vuokraaja ei ole siitä vastuussa. Jos se toiminta olisi yksiselitteisti lain vastaista, se lopetettaisiin.

Tommi K
Isyyspakkaus

Meinasitko Sohotelia? No ne on kyllä sitten nostaneet hintoja aika huolella! Viimeksi kun oltiin siellä 2010 tai 2011 (?) se oli jotain 120 euroa yöltä.

annaandandyathome
A&A at HoMe

Oho! juu, Sohotel se olikin. Niin vähän arvelinkin, että silloin on ollut varmaan eri hinta... Itseasiassa tais olla vielä kalliimpi, 380-450 yöltä. No, mutta se oli kyllä kivan näköinen hotelli.

*Tiina (Ei varmistettu)

Me päästään sinne jo reilun viikon kuluttua. Nolita ja airbnb! Muutoinkin samat intressit kuin teillä. I h a n a a, taas kerran!

Tommi K
Isyyspakkaus

Loistavaa! Onko pitkä reissu?

*T (Ei varmistettu)

7 yötä.
Kaksi aikuista matkalla. Katselemme myös edellisten palautteita, kuvia ja aina olemme etsineet asunnon joka ei ole kenenkään koti. Helpompaa kun ei ole toisten henk.kohtaisia tavaroita. Kieltämättä NY ja Airbnb hieman arveluttaa mutta Euroopassa kaikki on aina sujunut loistavasti ja asunnot ovat olleet kuvauksen kaltaisia. Airbnbllä on myös "supermajoittaja"-status vuokraajille, sitäkin voi siis etsiä. Osoitteen saa tarkasti tietää jos mailaile etukäteen majoittajalle, saa myös muuta lisätietoa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Toisaalta näin, mutta sitten voi käydä niinkin kuin meille silloin, kun käytimme Airbnb:tä ekan kerran: asunnossa ei asunut kukaan pysyvästi, joten sielläpä ei sitten ollutkaan kunnon siivousvälineitä, ja keittiövälineetkin olivat surkeat. Jouduimme jopa itse ostamaan esim. kuorimaveitsen ja astiapyyhkeen...

mirjis (Ei varmistettu)

Onko hyviä vinkkejä siitä, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota AirBnB:n kautta asuntoja katsottaessa erityisesti lapsen kanssa matkustaessa? Olemme matkustamassa pääsiäisenä ensimmäistä kertaa kolmistaan lapsiperheenä taaperon (1,5 v.) kanssa, tosin Italian suuntaan, ja olen varannut ensimmäistä kertaa AirBnB:n avulla majoitukset. Varatut ovat luuultavasti ihan hyviä, mutta mietin lukuisia vaihtoehtoja läpikäydessäni, onko jotain kikkoja tunnistaa hyvä hinta-laatusuhde, kun ilmoitukset poikkeavat jonkin verran toisistaan? Itse taisin katsoa ensisijaisesti sijaintia, omaa keittiötä, kuvia, parkkimahdollisuutta ja muiden majoittujien kommentteja sekä mahdollisuutta saada majoittajalta matkasänky käyttöön. Uskon, että meidän AirBnB:n käyttö ei jää tähän, vaan sitä hyödynnetään myös tulevilla matkoilla :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Mulla on aina sama prosessi. Ensin päätän, miltä alueelta asunto pitää löytyä. Sitten teen haun, lisään filtterit "koko asunto", "keittiö" ja "langaton internet" ja rajaan hakutulokset kattamaan hintaluokaltaan siedettävät asunnot. Katson kuvat tarkasti ja unohdan suoraan asunnot, joissa ei ole kuvia jokaisesta huoneesta. Kyllä mäkin sitten katselen, millaisia kommentteja ja miten monta muut ovat jättäneet. Yritän myös päätellä kuvista, onko asunto jonkun koti (paljon tavaraa) vai ei. Ei sillä kyllä toisaalta hirveästi merkitystä ole, jos vaan kaikki välttämättömyystarvikkeet ovat saatavilla. Nyt ollaan menossa asuntoon, jossa kukaan ei näytä asuvan pysyvästi. Kartan kanssa kannattaa huomioda, että asunnot eivät sijaitse täsmälleen siinä kohdassa, mihin ne on merkitty karttahaussa, vaan heittoa voi olla korttelin verran. Tarkan osoitteen saa selville vasta, kun varaus on hyväksytty.

mirjis (Ei varmistettu)

Kiitos vinkeistä! Pitääkin katsoa tulevaisuudessa juuri tuota, että kaikista huoneista on kuva ja lähteä ehkä haarukoimaan enemmän alue edellä :)

orvokki44 (Ei varmistettu)

Kuka hoitaa lastanne esitysten ajan? Tilaatteko jostain nannyn? Vai lähdette kaksin reissuun (megaluksusta)?

Tommi K
Isyyspakkaus

Ostin liput vain itselleni, joten Rouva hoitaa! :D Olemme omaksuneet jo ekalla lapsen kanssa tehdyllä NYC:in matkalla tavan, että voimme käydä eri iltoina katsomassa omia juttujamme. Minä olen enemmän musikaalien ystävä, ja Rouva taas menee mieluummin balettiin. Olemme joskus käyneet katsomassa myös samoja esityksiä vuoroilloin. Hyvin toimii :)

Maikki1 (Ei varmistettu)

Kirjoittelen tässä juuri Nycin hotellin sängyllä, huomenna jo paluu kotiin :)
Käytiin katsomassa miehen kanssa tuo A gentleman's guide to love and murder, ja olihan se kyllä kehujen arvoinen. Ostettiin liput TKTS:stä (eli Times Squaren punaisten rappusten alapuolelta) saman päivän aikana kuin esityskin oli, ja liput oli puoleen hintaan. Iltanäytöksiin löytyy lippuja ihan kivasti joten älä missään nimessä osta kaikkia lippuja etukäteen.
Kivaa matkaa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Ah, niitä olisi siis saanut sieltä? Olen tottunut oikeastaan siihen, että melkeinpä niihin esityksiin, joita haluaisin nähdä, ei yleensä ole lippuja TKTS:ssä. Nyt en edes katsonut, onko tuohon Gentleman's Guideen ollut lippuja, mutta se on lähes varma, että kevään uutuusnäytöksiin niitä ei ole. Ja kun mä yleensä haluan nähdä juuri jonkun tietyn ;)

tiina . (Ei varmistettu)

http://www.emporiony.com/index.html Tämä myös suosittelemisen arvoinen italialainen ravintola Mott street 231. Näytti olevan Michelin suosituksenkin ansainnut, ei tähtiä.

Meidän air-bnb asunto oli tai siis on, ollaan vielä täällä, naapurissa. Huomenna Buttermilk Channeliin :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Oi! Kiitos suosituksesta ja hyvää ruokahalua Buttermilk Channelissa! Suosittelen... kaikkea :D Ankkamureke on paikan klassikko. Ja kyllähän se on meilläkin taas listalla, pitäähän sitä joitain perinteitä olla!

Kommentoi