Nuhajuoma

Isyyspakkaus

Ja niin on aloitettu tämäkin flunssakausi, ja vielä koko perhe yhdellä kertaa.

Pahin taitaa olla nyt ohi, ja poissaolotkin jäivät kahteen päivään, joista toisen sairastin itse ja toisen olin kotona kipeän lapsen kanssa. Enpä muuten muistanutkaan, miten metkaa on tyhjentää kalenteria ja ilmoittaa työkavereille, että sori nyt ei pysty, kun on tuo lapsi.

Flunssaista mieltä ja karheaa kurkkua lämmitti tämä ihana sitruunainen inkiväärijuoma.

Nuhajuoma

Ainekset

  • n. 1,5 l vettä
  • 2 pientä luomusitruunaa
  • muutaman sentin pala inkivääriä
  • 2 rkl hunajaa
  • 3 rkl täysruokosokeria
  • (omenankuoria, mintunlehtiä)

Valmistaminen

  1. Laita vesi kiehumaan kattilaan
  2. Pese sitruunat ja irrota niistä kuoret sitrusraudalla tai kuorimaveitsellä. Purista sitruunoiden mehu. Kuori ja paloittele inkivääri
  3. Laita sitruunankuoret, sitruunamehu, inkiväärit, hunaja ja sokeri tilavaan kannuun ja kaada kuuma vesi niiden päälle. (Jos teet omenoista jotain, johon ei tarvita kuoria, säästäpä kuoret ja heitä ne tämän juoman sekaan.) Voit halutessasi maustaa juomaa myös mintunlehdillä
  4. Hauduta hetki ja nauti juoma kuumana.

Juoma toimii kuitenkin hyvin myös kylmänä, jos kaikkea ei tarvitse käyttää kurkkukivun lievitykseen: sekoita kylmää juomaa kuplaveteen, niin saat raikkaan sitruunaisen janojuoman.

Kommentit

#MOMFIE

Kumosin n. minuutti sitten mukillisen mieheni hyvinkin samankaltaisella reseptillä valmistamaa juomaa :). Se taitaa olla flunssakausi nyt!

Tommi K
Isyyspakkaus

Todella! Töissäkin meillä on todella moni kipeänä. Ehkä viime perjantain kesäjuhla altisti sairastumiselle, mutta tuntuu sitä olevan liikkeellä muuallakin.

diplo (Ei varmistettu)

Itse hoidon myös flunssan sitruunan ja inkiväärin avulla, tosin laiskana ostan vaan sitä clippersin teetä. Toimii! Mistä muuten tuo kaunis kannu on?

Tommi K
Isyyspakkaus

Piti ihan googlata että mistä teestä on kyse :)

Kannu on Vaja Designin Sirkus-kannu (http://vaja.fi/tuotteet/). Meille se on ostettu Design Forum Shopista, mutta kyseinen liike sulki ovensa pysyvästi elokuussa. Ehkä joku toinen liike löytyy noiden webbisivujen kautta?

Käytän itsekin melkein samaa reseptiä, lisänä vain valkosipuli. Paljon puristettua valkosipulia. Olenkin viime päivinä löyhkännyt niin pahasti Van Helsingiltä että onneksi olen pysynyt visusti kotona peiton alla. Kissakin on pysynyt kaukana.

Mimimii (Ei varmistettu)

Kiva resepti, voisi kokeilla seuraavan kerran kun on tarvetta!

Miksi reseptissä on juuri luomusitruunaa? Välillä ihmettelen miksi resepteihin pitää merkitä erikseen esim. "luomu" tai "kotimaisia", eikö jokainen kokki voi sitten itse päättää ostaako luomua vai ei?
Itse kyllä suosin kotimaista ja välillä luomua, mutta pistää vain aina silmään :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Siksi, että juomaan käytetään sitruunan kuoret, ja luomutuotetuissa hedelmissä on todennäköisesti puhtaimmat kuoret. Makuun sillä ei ole mitään vaikutusta. Kotimaisuus ei ole mikään tae tuotteiden puhtaudelle, joten sitä en resepteissä korosta.

TiaB (Ei varmistettu)

hupsista! valitettavasti kaikki hyva katoaa hunajasta jos sen yhdistaa kuumaan veteen. se olis parsata sekottaa lasiin just ennen kun sen juo.

Vierailija (Ei varmistettu)

Onneksi se edelleen makeuttaa :)

Tommi K
Isyyspakkaus

No juu, maun vuoksi sitä hunajaa tässä oikeastaan onkin. Mutta kyllähän tässä tarkoitus on, että tuo juoma juodaan heti lämpimänä, joten ainakin ensimmäisessä mukillisessa entsyymit ovat kunnossa. Voihan sitä hunajaa sitten lisätä mukiin ennen juomista.

Inkaliina (Ei varmistettu)

Kommentoin täällä ensimmäistä kertaa. Kiitos kivasta blogista, toista tällaista ei ole! Mistä on tuo mahtavan käytännöllisen näköinen sitruunapuristin löytynyt? Sellainen on minulla etsinnässä. Toivottavasti ei kuitenkaan tule tarvetta flunssajuomalle - jollei sitten ihan vaan hyvän maun vuoksi tule himo testata. :)

Inkaliina (Ei varmistettu)

... niin, tarkennuksena siis, että tarkoitin tuota rosterisen näköistä vehjettä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Molemmat sitruspuristimet on ostettu Ikeasta joskus kymmenen vuotta sitten. Niitä jäi tosiaan kuvaan kaksi, kun ajattelin ensin puristaa mehun sillä puisella, mutta vaihdoinkin metalliseen :)

Kommentoi