Nuhajuoma

Ja niin on aloitettu tämäkin flunssakausi, ja vielä koko perhe yhdellä kertaa.

Pahin taitaa olla nyt ohi, ja poissaolotkin jäivät kahteen päivään, joista toisen sairastin itse ja toisen olin kotona kipeän lapsen kanssa. Enpä muuten muistanutkaan, miten metkaa on tyhjentää kalenteria ja ilmoittaa työkavereille, että sori nyt ei pysty, kun on tuo lapsi.

IMG_1174.jpg

Flunssaista mieltä ja karheaa kurkkua lämmitti tämä ihana sitruunainen inkiväärijuoma.

Nuhajuoma

Ainekset

  • n. 1,5 l vettä
  • 2 pientä luomusitruunaa
  • muutaman sentin pala inkivääriä
  • 2 rkl hunajaa
  • 3 rkl täysruokosokeria
  • (omenankuoria, mintunlehtiä)

Valmistaminen

  1. Laita vesi kiehumaan kattilaan
  2. Pese sitruunat ja irrota niistä kuoret sitrusraudalla tai kuorimaveitsellä. Purista sitruunoiden mehu. Kuori ja paloittele inkivääri
  3. Laita sitruunankuoret, sitruunamehu, inkiväärit, hunaja ja sokeri tilavaan kannuun ja kaada kuuma vesi niiden päälle. (Jos teet omenoista jotain, johon ei tarvita kuoria, säästäpä kuoret ja heitä ne tämän juoman sekaan.) Voit halutessasi maustaa juomaa myös mintunlehdillä
  4. Hauduta hetki ja nauti juoma kuumana.

Juoma toimii kuitenkin hyvin myös kylmänä, jos kaikkea ei tarvitse käyttää kurkkukivun lievitykseen: sekoita kylmää juomaa kuplaveteen, niin saat raikkaan sitruunaisen janojuoman.

IMG_1161.jpg

Kommentit (15)
  1. Kommentoin täällä ensimmäistä kertaa. Kiitos kivasta blogista, toista tällaista ei ole! Mistä on tuo mahtavan käytännöllisen näköinen sitruunapuristin löytynyt? Sellainen on minulla etsinnässä. Toivottavasti ei kuitenkaan tule tarvetta flunssajuomalle – jollei sitten ihan vaan hyvän maun vuoksi tule himo testata. 🙂

    1. … niin, tarkennuksena siis, että tarkoitin tuota rosterisen näköistä vehjettä.

      1. Molemmat sitruspuristimet on ostettu Ikeasta joskus kymmenen vuotta sitten. Niitä jäi tosiaan kuvaan kaksi, kun ajattelin ensin puristaa mehun sillä puisella, mutta vaihdoinkin metalliseen 🙂

  2. hupsista! valitettavasti kaikki hyva katoaa hunajasta jos sen yhdistaa kuumaan veteen. se olis parsata sekottaa lasiin just ennen kun sen juo.

    1. Onneksi se edelleen makeuttaa 🙂

    2. No juu, maun vuoksi sitä hunajaa tässä oikeastaan onkin. Mutta kyllähän tässä tarkoitus on, että tuo juoma juodaan heti lämpimänä, joten ainakin ensimmäisessä mukillisessa entsyymit ovat kunnossa. Voihan sitä hunajaa sitten lisätä mukiin ennen juomista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *