Nukkepelko

Avasin vanhempieni luona laatikon, jossa olivat kaikki vanhat pehmoleluni. Niiden joukossa oli myös nukke, jonka nimi on Tiina ja jonka silmät sulkeutuvat, kun nukkea kallistaa.

Tiina kummitteli usein painajaisunissani.

IMG_7284.jpg

Näin joskus, hieman liian pienenä, muutaman jakson Hiidenvirta-nimistä tv-sarjaa. Siinä hyvin keskeisessä osassa oli aavemainen autiotalo, joka oli täynnä nukkeja, ja joku pelotteli pääosanaista liikuttelemalla näitä nukkeja paikasta toiseen. Lisäksi luin joskus hieman liian innokkaasti kummitusjuttuja muun muassa Noidan käsikirjasta. Niillä oli varmasti jotain tekemistä sen kanssa, että kehitin itselleni pelon tätä nukkea kohtaan.

Nukke istui huoneessani kaapin päällä ja tuijotti sieltä minua vuosikaudet pistävällä katsellaan. Tuijotus oli erityisen häiritsevää iltaisin, kun menin nukkumaan. En uskaltanut edes katsoa kaappiin päin, sillä pelkäsin, että nukke räpäyttäisi silmiään, jos katsoisin.

Näin toisinaan myös painajaisia, joissa oli joku Tiina-nuken näköinen tai kaltainen nukke, ja heräsin painajaisesta kohdassa, jossa nuken silmät alkoivat yhtäkkiä kääntyä ylöspäin. Saan edelleen pelkästä ajatuksesta kylmiä väreitä.

Vanhemillani käydessämme näytin nukkea myös tytöllemme. Laitoin nuken seisomaan lattialle, ja tyttö tuli iloisena katsomaan sitä. Juuri, kun tyttö oli nuken vieressä, nukke kaatui yllättäen tytön päälle kädet ojossa. Tytön suupielet kääntyivät alaspäin ja hän konttasi karkuun. Kun yritin näyttää nukkea hänelle myöhemmin uudelleen, hän ei enää suostunut tulemaan sen luo.

No niin, tulipa sitten siirrettyä pelko tätä nukkea kohtaan suvussa eteenpäin suoraan alenevalle polvelle.

* * *

Hiidenvirta tuli muuten muutamia vuosia sitten tv:stä uusintana, ja katsoin sen silloin suurin odotuksin uudelleen: olihan se ehkä jännittävin tv-sarja, jonka muistin. Sarja oli niin puuduttava ja eteni niin verkkaisesti, että pelkäsin lähinnä nukahtavani kesken kaiken.

Noidan käsikirjan tarinat ovat minusta sen sijaan edelleen epämiellyttäviä, vaikka eihän aikuinen mies enää kummituksia pelkää.

Periaatteessa.

Kommentit (39)
  1. SusannaAnnika
    22.10.2013, 16:57

    Hehee, täällä lueskelin blogeja kun odottelen että pizza tulee uunista ja voin aloittaa jännittävän ( ehkä jopa pelottavan?) elokuvan katsomisen. Hetken naureskelin aikuisten ihmisten hauskoille peloille ja kuinkas sitten kävikään.. Pizza valmis enkä todellakaan uskalla alkaa katsoa mitään kauhuleffaa… 🙂

  2. X-files ja jaksossa naisetsivä (ei Scully) katsoi peiliin ja peilistä katsoikin takaisin mies…meni muutama viikko nassun pesu siten, että silmät tiukasti kiinni jo kylppärin ulkopuolella ja koira mukaan turvaksi…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *