NYC: 4 x illallinen ja se paras burgeri

Tämä illallisjuttu päättää NYC-ruokajuttutrilogiani, ja sitten onkin hyvä pitää pieni tauko New Yorkista. Lupasin kuitenkin jakaa vielä muutaman random-vinkin ja kertoa lapsen kanssa matkustamisesta, joten jatkan samasta aiheesta hieman muutaman päivän päästä.

Tyttö palasi tiistaina päiväkotiin. Epäilin, että hän kertoisi siellä hoitajille, miten hän kävi maailmanpyörässä (Toys R Usissa), näki samassa paikassa dinosauruksen (ninonaunus) tai nauroi erään ravintolan seinässä palavalle punaiselle valolle. (Hän hekotteli sille pitkään, osoitti sitä ja hihkui: ”Hassu valo! Hassu valo!”)

Kun Rouva sitten haki tytön päiväkodista, hän kuuli, mitä tyttö oli kertonut tädeille matkasta.

”Ravintolassa syömässä.”

Todellakin. Tällä matkalla uskaltauduimme lapsen kanssa jopa illallisille ja kävimme koko porukalla Momofuku Ssäm Barissa, Buttermilk Channelissa, Balaboostassa ja Five Leavesissa. Lämpimät suositukseni jokaisesta. Niin, ja se paras hampurilainen…

Momofuku Ssäm Bar

momofuku.com/new-york/ssam-bar
207 2nd Avenue

Momofuku-ravintolaperhe on niittänyt mainettua jo vuodesta 2004 alkaen, ja ravintoloita on nykyisin useampia – myös Sydneyssä ja Torontossa. Kävimme ensimmäiseksi avatussa Momofuku Noodle Barissa joitain vuosia sitten ja täytyy myöntää, että emme olleet kovinkaan vaikuttuneita. Märät nuudelit olivat, no, märkiä nuudeleita.

Sain kuitenkin houkuteltua Rouvan kokeilemaan Momofuku Ssäm Baria, ja hyvä niin. Poistuimme ravintolasta hyvin tyytyväisinä ja kylläisinä. Ja varsinkin kylläisinä.

IMG_4046.jpg

Ravintola oli täysi, ja jouduimme odottamaan hetken vapaata pöytää. Siihen sopi vain kolme istuinta ympärille, joten lapsi istui sitten vuorotellen kaikkien syleissä.

IMG_4062.jpg

Pieniä alkupaloja oli useampi, ja matkan teeman mukaan myös täällä maistoimme ostereita. Aivan loistavat mausteet!

IMG_4053.jpg

Söimme myös samankaltaiset höyrytetyt possusämpylät, joita saa esim. Gaijinista. Erinomaiset.

IMG_4070.jpg

Mutta se pääruoka, huh sentään. Tilasimme possuannoksen, joka oli tarkoitettu jaettavaksi koko pöydän kesken. Lihalla olisi ruokkinut vielä ainakin yhden aikuisen enemmän, mutta kyllä se sitten olikin aivan törkeän maukasta. Jokainen taisi syödä vähän liikaa. 

IMG_4075.jpg

Siitä olikin sitten hyvä vyöryä kämpille nukkumaan.

Buttermilk Channel

buttermilkchannelnyc.com
524 Court St, Brooklyn

Buttermilk Channel on meille samanlainen perinne kuin Quan Sushikin, ja olemme käyneet ravintolassa niin brunssilla kuin illallisellakin useamman kerran. Nyt mietin Rouvalle ääneen, pitäisikö kokeilla jotain uutta paikkaa, mutta päädyimme siihen, että kyllä joitain traditioita on hyvä olla. Ja pitihän tämä paikka näyttää Annellekin, joten otimme jälleen F-junan Brooklynin Fort Greeneen.

Paikka oli vielä alkuillasta tyhjillään, mutta se täyttyi illan mittaan, vaikka oli maanantai. 

IMG_4405.jpg

Tyttö sai oman menunsa, josta valitsimme hänelle oman pikkuhampurilaisen.

IMG_4398.jpg

Alkuun osterit ja samettinen kukkakaalikeitto. 

IMG_4414.jpg

Vaikka yleensä suosittelenkin kaikille ravintolan ankkamureketta, nautin nyt itse pääruoaksi kummeliturskaa (hake) ja papuja, erittäin hyvää. 

IMG_4453.jpg

Rouva rikkoi omat tapansa ja tilasi paistettua kanaa ja vohvelia. Kyllä, vohvelia. 

IMG_4466.jpg

Pieni sai oman söpön hampurilaisensa. 

IMG_4431.jpg

Jälkiruokaan mennessä oli jo niin hämärää, ettei kuvaamisesta tullut mitään. 

Balaboosta

balaboostanyc.com
214 Mulberry St

Joskus ravintola itsessään voi olla oma paras mainoksensa. Balaboosta sijaitsi asuntomme vieressä, ja kiinnitimme huomiota ohikulkiessamme siihen, että se oli joka ilta aivan täyteen ammuttu. Ajattelimme, että eiväthän nämä kaikki ihmiset voi väärässä olla, ja kun huomasimme ikkunassa vielä Michelinin suositustarrankin, seuraava illallispaikka oli valittu. 

Nimi on yiddishiä ja tarkoittaa hyvää vaimoa. Ravintolan ruokakin taisi viitata sinne Välimeren itärannikolle, ja se oli todella hyvää. 

Alkuun kuorrutettuja katkarapuja…

IMG_4963.jpg

…ja kampelacevicheä. 

IMG_4966.jpg

Pääruoaksi lampaan karetta…

IMG_4977.jpg

…törkeän maukasta lihaa…

IMG_4982.jpg

…ja possupastaa. 

IMG_4974.jpg

Vaikka ravintola näyttääkin tässä kuvassa vielä tyhjältä…

IMG_4968.jpg

…vain tunnin päästä se oli viimeistä paikkaa myöten täysi, ja ihmiset odottivat vuoroaan baaritiskillä.

IMG_5014.jpg

Loppuun nautimme vielä jälkiruoat: Rouva suklaamoussea ja itse tämän hassun karvaisen hommelin, josta en enää muista mitä se oli. Hyvää kuitenkin.

IMG_4985.jpg

Five Leaves

fiveleavesny.com
18 Bedford Avenue

Five Leaves on paikka, joka kannattaa painaa mieleen, jos aikoo asioida vintage-vaatteita myyvässä Beacon’s Closetissa (74 Guernsey St, Brooklyn). Vain parin korttelin päässä liikkeestä sijaitsee tämä alun perin Heath Ledgerin suunnittelema paikka, joka avattiin hänen kuolemansa jälkeen. 

IMG_5077 (1).jpg

Mitäs siellä on alkupaloina?

IMG_5101.jpg

Siis miten kaunis on tämä annos kotitekoista ricottajuustoa?

IMG_5087.jpg

Ja tässä – tähän pieni fanfaari – on se annos, jonka valitsimme yksimielisesti kaupungin parhaaksi hampurilaiseksi! Ja tällä kertaa enemmän on enemmän: purilaisessa on tavallisten täytteiden lisäksi sekä kananmunaa että ananasta ETTÄ punajuurta!

IMG_5107.jpg

Tämä illallinen oli myös koko reissun viimeinen illallinen, joten olipa mahtavaa, että se oli näin onnistunut, ja se paras purilainenkin tuli samalla vähän niin kuin loppuhuipennuksena!

IMG_5113.jpg

Kiitos mielenkiinnosta! Palataan muutaman päivän päästä vielä pari kertaa New Yorkiin!

Kommentit (8)
  1. Kävin itse New Yorkissa ja New Jerseyssä rapea kuukausi sitten, ja kyllä siellä sai kasvisruokaa, papuja, linssejä, kurpitsaa, vaikka mitä. Myös yliopistojen ruokaloissa. Hyvää oli. Luulisin, että kosher-ravintoloista ainakin saisi hyvät kasvisruuat.
    Asuessani amerikkalaisen kollegan kanssa kiinnitin itse huomiota siihen, kuinka tavattoman suuria annoksia hän soi lihaa, ja saman huomasin tällä reissulla.

  2. Onko kokemuksia Washingtonin ruokatarjonnasta? Entä miten keliaakikko mahtaa löytää ruokaa listoilta?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *