NYC: Neljä lounasta ja yksi jälkkäri

Tässä jutussa käydään hampurilaisilla Shake Shackissa ja The Breslinissä, sushilla Quan Sushissa ja nauttimassa marokkolaista ruokaa Café Gitanessa. Mikä on jutun punainen lanka? Se, että kävimme kaikissa paikoissa myöhäiseen lounasaikaan, mutta The Bresliniä ja Café Gitanea voisin suositella myös illalliselle. Ja sushihan maistuu myös aina. Jutun lopussa muistutan vielä oivasta jälkiruokapaikasta.

Shake Shack

shakeshack.com
mm. 49 Grand Central Terminal

Shake Shack on nyt se pikaruokaketju. Tai pika ja pika. Hampurilaista saa nimittäin jonottaa hyvän tovin, myös tällä Grand Central Terminalin toimipisteellä. Jono ei suinkaan ole tässä tiskin edessä…

IMG_4833.jpg

…vaan sen sivussa.

IMG_4805.jpg

Mutta olivat hampurilaiset sitten jonotuksen arvoisiakin. 

IMG_4810.jpg

Muista hampurilaisketjuista ei voi edes puhua samana päivänä.

IMG_4824.jpg

IMG_4828.jpg

Ja luinpa muuten jutun, että Shake Shack myös maksaa työntekijöilleen paremmin kuin kilpailijansa, jotka puolestaan ovat hyvin kitsaita. Suosittelen.

The Breslin

thebreslin.com
16 W 29th St

The Bresliniin päädyimme kaverini suosituksesta, ja sovimme sinne lounastreffit Rouvan kanssa. Hän oli omilla ostoksillaan, ja me olimme hankkimassa tytölle Mikki Hiirtä. 

IMG_4499.jpg

IMG_4505 (1).jpg

Hauska, hämyisä paikka, loistavat bloody maryt (varsinkin ginipohjainen red snapper) ja mehevät burgerit. Hampurilaissämpylä oli varmasti reissun paras (katso nyt, miten kaunis), mutta yksi hampurilainen oli kokonaisuutena vielä tätäkin parempi. Pidätän jännitystä sen suhteen vielä seuraavaan juttuun saakka. 

IMG_4519.jpg

Quan Sushi

quansushiny.com
375 Broome St.

Quan sushista on tullut jo meidän vakiosushimestamme. Satuimme käymään siinä, kun yövyimme kerran viereisessä Sohotel-hotellissa, ja muita sushiravintoloita ei ole tarvinnut sen jälkeen etsiä. Paikka on pieni eikä varmastikaan kovin tunnettu, mutta sushit ovat paremmat kuin mitä olen koskaan saanut Suomessa. 

IMG_4288.jpg

Valikoimassa on runsaasti erilaisia kokin erikoisuuksia, ja niitä kannattaa maistella rohkeasti. Erilaiset crunchyt ja spicyt ovat suomalaiselle harvinaista herkkua, ja esimerkiksi Liberty roll ja yllä olevan kuvan keltainen Rainforest roll ovat yksinkertaisesti täydellisiä. 

IMG_4298.jpg

Vaikka tyttökin syö hyvin mielellään lohisashimia, tilasimme tällä kertaa myös parit erilaiset dumplingit

IMG_4309.jpg

Nämä olivat niin hyviä, että niitä piti tilata vielä toinenkin annos. 

Café Gitane

cafegitanenyc.com
242 Mott St.

Café Gitanella on kaksi toimipistettä, tämä aivan asuntomme hoodeilla. Olimme nauttineet jo niin monet hampurilaiset, että oli mukava ottaa välillä jotain muuta. 

IMG_4662.jpg

IMG_4676.jpg

Ja valinta osui niin hyvin nappiin kuin voi. Kanasatay oli ihanan pähkinäistä ja sopivan tulista. 

IMG_4672.jpg

Rouvan couscous ja makkarat ja Annen lihapullat olivat myös onnistuneita valintoja. 

IMG_4685.jpg

Niin, ja nyt sitten tekee mieli vinkata, että jätäpä tilaamatta jälkiruoka tässä ravintolassa (vaikka varmasti herkullista olisikin) ja kipaise risteyksen toiselle puolelle, sillä siellä sijaitsee se kuppikakkupaikka, jonka mainitsin jo aiemminkin. 

+ Little Cupcake Bakeshop

http://www.littlecupcakebakeshop.com/
30 Prince St.

IMG_4716.jpg

IMG_4699 (1).jpg

Oi, tuo peanutbutter jelly

Nyt jäljellä olisi vielä yksi ruokajuttu New Yorkista. Siinä käydään illallisilla. 

Kommentit (7)
 1. Ensimmäistä kertaa ihan valtava yhdennäköisyys tytöllä ja sinulla. Siis tuo tämän postauksen viimeinen kuva, ihan ku ilmetty isänsä.

 2. Hei! Täysin postaukseen liittymätön kysymys, mutta teillähän oli aikoinaan se koo-din matkasänky? Mistä ostitte sen? Meillä olisi kiire sellainen saada, mutta en jokseenkaan onnistu löytämään muita kuin netitse tilattavia ja sellaiset eivät oikein ehdi tähän tarpeeseen…

  1. Matkasänky on edelleen, ja se oli tälläkin matkalla käytössä. Vetoketjua ei vedetä enää kiinni, mutta pieni nukkuu siellä edelleen mielellään. Me ostettiin omamme käytettynä itse asiassa eräältä blogin lukijalta. Missä päin itse asut?

   1. Itsekin asun Helsingissä, sen takia toiveikkaana kysyin, jos olisitte täältä jostain sen ostaneet.. Sinänsä kyllä mukava kuulla, että tyttönne mahtuu edelleen nukkumaan siinä!

    1. Olisikohan Varuste.netin (Konala) tai Lastenturvan (Varisto) myymälöissä niitä ihan hyllyssä? Soita vaikka niihin ja kysele.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *