NYC vs. Thaimaa

Isyyspakkaus

Isäkuukausi lähestyy ja sen myötä yhteinen viiden viikon vapaa Rouvan kanssa! Nyt olisi varmasti hyvä hetki toteuttaa pitkäaikainen haave ja tehdä hieman normaalia talvilomaa pidempi ulkomaanmatka, sellaiset kolme viikkoa. Vaan missä?

Vauvan kanssa tuntuisi kivalta mennä paikkaan, johon pääsee yhdellä suoralla lennolla ja joka on jollain tavalla tuttu. Pallottelemmekin Thaimaan ja New Yorkin välillä.

Thaikuissa olisi lämmintä, NYC:issä ei.

Thaikuissa voisi sukeltaa, NYC:issä ei.

NYC:issä olisi kaikkea muuta.

Ruoan suhteen kumpikaan ei olisi hassumpi vaihtoehto.

NYC tulisi varmasti kalliimmaksi.

Olisikohan Thaimaassa kuitenkin liian kuuma vauvalle, ja pitäisikö koko loma viettää sisätiloissa?

Harmittaisiko se, että ei pääse sukellussafarille ja kunnon sukellusmestoille, vaan voi tehdä vain päivämatkoja ruuhkaisiin ja sameisiin rantavesiin?

Mitä vauvan kanssa voi ylipäänsä tehdä Thaimaassa?

NYC:issä vauva kulkisi mukana museoissa, toreilla, ravintoloissa ja kaupoissa aivan kuin kotonakin. Isä pääsisi käymään teatterissa ja äiti baletissa.

Hmm. Kyllähän tämä päätös alkaa tästä muotoutua.

Kummasta vaihtoehdosta lukisit mieluummin?

Kommentit

Anna N (Ei varmistettu)

NYC, ehdottomasti!

Mertsi (Ei varmistettu)

NYC! Toinen vahva ääni!

Vierailija/Ansku (Ei varmistettu)

NYC ehdottomasti!

Katie
Aika kypsä äidiksi

NYC:istä haluaisin lukea minäkin! (Varsinkin kun omissa suurissa suunnitelmissa on about samanlainen matka sitten jos/kun tässä joskus on oma rintareppulainen matkassa mukana.)

...Vaikka kyllä toisaalta mielelläni kuulisin myös Kaakkois-Aasian soveltuvuudesta vauvaperhematkailuun. Eli kaikki kelpaa. :)

 

RaruaL (Ei varmistettu)

NYC!!

Heispi (Ei varmistettu)

Oltiin New Yorkissa toukokuussa häämatkalla 2 viikkoa. Upea kaupunki aikuisille ja paljon tekemistä ja nähtävää, mutta.. Ilmansaasteita on todella paljon, ensimmäiset päivät meni meidänkin totutellessa kaikkeen siihen pakokaasuun, ei mainannut henkeä saada.. Toisaalta, jos ei koe sitä ongelmaksi nykissä on enemmän kuin paljon kaikkea ihanaa! Toisaalta, ystäväni on ollut siellä tammikuulla, jolloin kertoi siellä olevan niin kylmä, ettei juuri kyennyt ulkona kulkemaan, sillä siellä on kovin paljon kosteampaa kuin täällä ja kylmyys tuntuu paljon pahemmalta..

Eipä tainnut tästä olla apua :D

Blogisi on huippu! Olen sinut vasta löytänyt muutamia viikkoja sitten ja pidän kovasti!

Silkkitassu

Nykille ääni!

Vierailija (Ei varmistettu)

Vaikka valitsisin Nykin muutenkin, niin vauvan kanssa matkustettaessa minulla painaa vaakakupissa aika paljon se, että jos vauva sattuisi sairastumaan, Nykissä olisi taatusti laadukasta terveydenhuoltoa saatavilla 24/7. Olisiko Thaikuissa joka paikassa lääkäri tavattavissa myös öisin, jos tarve sellaiselle tulisi?

Tommi K
Isyyspakkaus

Aika yksimielistä tähän mennessä :)

Tuo lääkärihomma on ollut kyllä myös itsellä mielessä. Kyselin jo vakuutusyhtiöstäkin, mihin NYC:issä pitäisi ottaa yhteyttä, jos tulisi tarve.

Nasun nukkekoti

NYC. Itse en uskaltaisi viedä alle 5-vuotiasta Thaimaaseen. Liian kuuma ja liian suuri ripuliriski. MPR rokotus ainakin pitäisi olla otettuna. Me olimme Teneriffalla 5-kuisen kanssa ja oli oikein onnistunut loma. Isäkuukauden aikana lähdetään viikoksi Lontooseen. 

Anisha (Ei varmistettu)

Molemmat kuulostaa hyvältä ja kuulisin tosi mieleläni ihan kummasta tahansa!

Itse valitsisin (vähän puolueellisesti kylläkin kun puoliso on Aasiasta) Thaimaan! Lämpöä ja lapsirakkaita ihmisiä! Meillä on muutamia tuttavaperheitä ketkä ovat matkustaneet alle vuoden ikäisten kanssa (muistaakseni noin 8kk iässä) Thaimaaseen ja itse olen siellä oleillut useita kuukausia (aikana ennen Ushmaa tosin) ja mikäli ette kaikista syrjäisimmille saarille mene niin tasokasta sairaanhoitoa on kyllä saatavilla (esim eurooppalaisella on useassa paikassa Thaimaassa sopimuslääkäreitä).

Minä veisin Ushman (7kk) Nepaliin heti jos ois rahaa. Ensin täytyy kuitenkin palata töihin helmikuussa, tienata matkarahat ja ens syksynä sitten kesälomaa viettämään neidin toiseen kotimaahan.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

NYC!!!! :D

Thaikut! 

Haloo, siellä on lämmintä. :D

Enempi mua mietityttäis viedä vauvaa sinne saasteisiin kuin lämpöön..

vierailija (Ei varmistettu)

NYC

MariaN (Ei varmistettu)

Huh, ihanat suunnitelmat teillä! Meidän piti lähteä kahden lapsen kanssa isyyskuukausi kakkosella Thaimaaseen, mutta vaihdettiin suunnitelmat Lanzaroteen :D...ja käytetään isyyskuukausi kakkonen mun opintoihini sekä kodin pikkuremppoihin. Edellisissä kommenteissa oli tosi hyviä pointteja. Meillä on Eurooppalaisen kautta vakuutukset, ja lääkäripalvelut on pelannut reissun päällä hyvin. Yhden lapsen kanssa voitte miettiä kyllä aikalailla oman maun mukaan; kyllä se lapsi siellä mukana kulkee ja virkistyy uusista ympäristöistä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Oltiin Thaimaassa kuukausi viime keväänä, kun esikoinen oli 8kk ja menisin ehdottomasti uudestaan. Oltiin kaksi viikkoa Bangkokissa ja loput ajasta Phuketin suunnalla, lento Bangkokista Phukettiin kesti noin tunnin.
Kuumin aika olla pihalla on tietysti keskipäivällä, silloin oltiin joko hotellissa nukkumassa päikkäreitä tai kierreltiin ostoskeskuksessa, jossa on aina mukavan viileä.
Poika sairastui(viluistui ilmastointien takia) kerran reissun aikana. Oltiin etukäteen kysytty vakuutusyhtiöstä Bangkokin ja Phuketin lääkäriasemat, joilla on sopimus vakuutusyhtiön kanssa ja soitettiin lähimpään. Tunnin päästä oltiin jo käyty lääkärissä ja oltiin takaisin hotellissa, lääkäri oli mukava ja asiantunteva :) Muutenkin Thaimaassa reissanneena voin sanoa että siellä yksityiset lääkäriasemat ovat kyllä oikein hyviä.
Poika muutenkin tykkäsi kun oli ihanan lämmin ja sai käydä paljon uimassa. Bangkokissa on myös kivoja leikkipuistoja, jos sinnepäin suuntaa.
Ainut miinus on se, että kadut ovat ajoittain huonossa kunnossa joten rattaiden kanssa saattaa olla välillä hankalaa, mutta meillä oli manduca myös mukana:)

-Jenni

Vierailija (Ei varmistettu)

Parhaillaan Bangkokissa asuvana en lahtisi edes harkitsemaan kaupunkia lastenrattaiden kanssa matkustavalle, silla niita kayttavia ei ole huomioitu millaan tavalla julkisessa liikenteessa. Taksilla liikkuessa taas juttuu helposti tuntikausiksi ruuhkaan, ja kavely - no, ulkoilman saasteisuus paihittaa New Yorkin monin verroin, siis huonompaan suuntaan. Pienemmissa kaupungeissa tai saarilla elama vauvan kanssa sujuu varmasti helpommin.

Vierailija tyttönen (Ei varmistettu)

Ehdottomasti NYC!!! Olin toukokuussa thaikuissa (ilman lapsia) Bangkokissa ja Hua Hinissa, ja toisena matkavaihtoehtona olisi ollut NYC - kyllä kadutti, vaikka matka olikin ok. Lapsen päiväuniaikaan Thaikuissa on tosi kuuma, NYCissä lapsi voisi nukkua helposti rattaissa, kun vanhukset kiertävät museota tms.

NYCissä varmasti siistimpää ja enemmän ruokavaihtoehtoja lapselle, liikkuminen helpompaa etc... :-) Mutta, makuasioista ei voi kiistellä ja kukin matkailee tavallaan :-) Kivaa matkan suunnittelua teille!

Jeli (Ei varmistettu)

Tällä hetkellä Chiang Maissa asustelevana. Ollaan matkailtu perheenä thaimaassa siitä asti kuin tyttö oli 8kk. Ollaan kyllä pärjätty hyvin. Bangkokissakin vaan etsitittävä oikeat välineet, skytrain ja metro loistavia, löytyy hissejä kuhan etsii. Ja hienoja puistoja, sekä muutakin lapsille... Ja tosiaan outoa kun kaikki hymyleivät tytölle, ja huomioivat, heti lentokentältä saakka. Suomessa tuntuu että on vaan tiellä. Ollaan reissattu tytön ollessa 8 kk ja 2 vuotta Koh phanganilla. On osattava ottaa hieman rennommin, ei ole turvaistuimia jne. Mutta maassa maan tavalla. Suosittelen! Ja vielä siis mainitksani ollaan siis matoimimatkailijoita, pakettimatkat sujuu varmasti vielä paremmin...

Vierailija (Ei varmistettu)

Thaimaa! Itse olen kerran käynyt omatoimimatkalla, tosi ilman lasta ja sinne on pakko päästä uudestaan. Tämä on myös meidän suunnitelmamme, kunhan saadaan vaan tuo lapsukainen tuolta mahasta tänne reaalimaailmaan asti eli aiomme siis lähteä noin kuukaudeksi Aasiaan. Jos Bangkok edellisten kommenttien perusteella arveluttaa, niin kannattaa suunnata kaupunkilomaosuudeksi Singaporeen.

2 reissaajalasta (Ei varmistettu)

Varmasti saatte hyvän reissun aikaan molemmissa kohteissa, mutta huomioikaa, että vauvanne tuolloin todennäköisesti konttailee ja nousee tukia vasten seisomaan, ehkä "käveleekin" erilaisista reunoista kiinni pitäen. Liikkumisen riemun löytänyt ei ehkä viihdykään rattaissa/kannettavana yhtä hyvin kuin tähän asti, näin ainakin meillä kävi. Tarkoitukseni ei ole sanoa, että älkää lähtekö minnekään, vaan että älkää valitko kohdetta pelkästään sen perusteella, mitä aikuiset voisivat siellä tehdä. Ja panostakaa hotelliin/huoneistoon, siellä tulee vietettyä aikaa enemmän kuin ilman lasta reissatessa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse lukisin mieluummin Thaimaasta!
Olen kaynyt NYCssa tammikuussa ja paikka on aivan hyytavan kylma, siella ei juuri voi kavella paikasta paikkaan. Liikkuminen onnistui lahinna metrolla jolloin paljon jai loytamatta ja kaupungin ilmapiiri omaksumatta.
Lapselle kumpikin vaihtoehto on varmasti jannittava.

Vierailija (Ei varmistettu)

Voin kertoa että raittala ainakin ihan sika vaikea mennä metroon oltiin kaverin kanssa viime vuoden pääsiäisenä 10 päivää NYC:issä ja meillä oli jo laukkujen kanssa vaikeata mennä metroon (eihän me mitään kallista taksii otettu kentältä vaan ihan julkisil mentiin). Sairaan kapeat ne metron sissän käynit ne mmis näytetään se lippu mis on sellanen "tähti" puomi mikä liikkuu aina ihmisen mennessä siitä sisään muutenki suurimmissa osissa asemia ei ollu hissiä tai rullaportaita joten laukun kanteluksi meni. Itse vuokrasimme kämpän reissun ajaksi mikä tuli paljon halvemmaksi kuin hotelli ja voi suositella sitä vaihtoehtoa lämpimästi ainakin sitten teillä olisi oma keittiökin missä voi keittää lapsen aamupuurot. Ite vaan valkkaisin ton Thaimaan sään takia en lähtis tällä hetkellä NYC:iin keväällä siellä oli oiken aurinkoista ja ihan lämmintä ja silloin kannattaa mielummin mennä ja ihanat kirsikka puutkin kukkivat botanic gardenissa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, hauska lukea argumentteja molempiin suuntiin!

Juu, Bangkok ei kyllä olisi missään tapauksessa kohteemme. Thaimaan parhaat paikat ovat ihan muualla ja meren ääressä. Ja erään vierailijan mainitsema Singapore on myös jo koettu.

Huoneistoon olisi tarkoitus panostaa joka tapauksessa. Oma asunto omine keittiöineen on ehdoton. Ripuliriski ei kyllä ole ajatuksena kovin kiva. Se kun tuppaa tulemaan helposti aikuisellekin. Ruokahomma voisi olla helpompi järjestää NYC:issä.

On kyllä mahdoton sanoa, miten liikkuvainen tyttö 1,5 kuukauden päästä. Rattaiden suhteen olemme vielä kahden vaiheilla. On mahdollista, että reissuun lähdettäisiin vain kantorepulla, sillä repun kanssa liikkuminen on huomattavasti kätevämpää. Rattaiden käyttämisestä meillä ei ole vielä mitään kokemusta, eikä vaunujakaan ole käytetty useaan viikkoon... Repussa hän viihtyy ainakin tällä hetkellä loistavasti ja ottaa siinä jopa parhaat päiväunetkin.

Kippuralla

Mahtaako nyci  metroon bugaboot mahtua, luulen että ei. Joten kapeammat matkarattaat, toppahaalari ja makuupussi. Eiköhän sillä selviä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei!
Thaimaa vauvan kanssa on aivan huippua. Olemme reissanneet pitkiä reissuja vaippaikäisten kanssa tropiikissa ja voin suositella lämpimästi.

Paras asumismuoto on ollut bungalow meren rannalla, omalla patiolla. Illalla ei ole moskiittoja ja kun pikkuinen on nukkumassa, voi rauhassa istuskella riippumatossa ja nauttia meren kohinasta ja sirkkojen sirinästä.

Pieni linkkuveitsi hedelmien kuorimiseen sekä matkakokoinen vedenkeitin riittää pitkälle. Kannattaa tarkistaa lähin Tesco ennen saarikohteisiin menoa, niistä löytyy esim. käteviä maito- ja puurojauheita (NAN) sekä vaippoja ja soseruokia.

Niin, ja 7elevenistä saa myös pieniä vaippapaketteja. Ekalla reissullamme miehen rinkka oli kyllä täysi suomesta roudattuja tutteleita, vellejä ja Pamperseja :D

Terveydenhuollosta ei kannata huolestua. Kun vakuutus on kunnossa, ei ole ongelmaa terveydenhuollosta. Hoidon taso on huipussaan!

NYC on myös kiva mutta ehkä vähän vanhemman lapsen kanssa. Ratasasioissa komppaan edellisiä, aivan mahdottomat, kuten muissakin suurkaupungeissa. Muutenkin siellä lomailu on niin erilaista. Bronxin zoo, puistot ym. ei välttämättä inspiroi talviaikana...

Nauttikaa yhteisestä ajasta ja mahdollisuudesta lomailla - jään innolla odottamaan matkaraportteja!!!

VierailijaKirsi (Ei varmistettu)

Vala velvoittaa huomauttamaan: valitkaa kotimaanmatka. Lentomatkailu ei paranna lastemme tulevaisuudenkuvia kyllä mitenkään.

Sanna B
Sanna B

Olimme NYC'ssa viime tammikuussa 9 paivaa ja taytyy varoittaa, etta siella oli silloin todella KYLMA. Reippaasti pakkasta ja kova tuuli. Meilla oli toppahousut ja paksu parka paalla joka paiva. Jos jenkkeihin tekee mieli menisin ehka itse Floridaan tahan vuodenaikaan. Mutta muuten oli aivan huippu reissu. Mietin silloin (olin raskaana) etta miten samanlainen reissu onnistuisi vauvan kanssa ja uskon etta hyvinhan se. Ei tullut silloin varmistettua etta onko asemilla hisseja, mutta en usko etta laheskaan kaikissa on. Monilla asemilla ei ole edes rullaportaita, joten jos vaunuilla liikkuu niiden kantaminen voi osoittautua tyolaaksi. Ellei sitten tosin kayta kantoreppua.

Jos paadytte Nykiin niin suosittelen lampimasti Hilton Garden Inn New York West 35th hotellia. Edullinen, ja sijainti on taydellinen, Macy nurkan takana ja toisella puolen Empire State. Hotelli on keskella Manhattania joten lyhyt matka seka pohjoiseen etta etelaan joten maanalaisen kaytto minimoituu. Ei keittiota, mutta ainakin meidan huoneessa oli mikro, vedenkeitin ja jaakaappi. Ja huone, josta on nakyma Empire State Buildingiin oli ehdottomasti muutaman ylimaaraisen dollarin arvoinen.

Me oltiin pari kuukautta sitten meidan silloin 5kk vauvan kanssa 2 viikkoa Egyptissa. Siella oli taasen KUUMA, mutta vauvaa tama ei tuntunut haittaavan yhtaan. Me hengattiin altaalla iso aika varjon alla ja neiti rakastaa uimista, joten aina kun naytti silta etta vauva tarvitsee vilvoitusta, menimme uimaan. Molemmat seka mina etta mieheni saatiin mahatauti (kuten Egyptissa tapana) mutta vauveli parjasi mainiosti ja sai jopa rutkasti lisakiloja. Pidin huolen siita etta vauvan pullot oli hyvin sterilisoitu ja vesi oli tietysti kaikki pullovetta. Harmitti kylla etta emme paasseet sukeltamaan tai snorklaamaan kuten ennen, mutta seuraavalla kerralla ehka sitten. Emme halunneet vieda vauvaa veneeseen, ja snorklaaminen on paljon hauskempaa jonkun kanssa kuin yksin. Kairossa kaytimme taksia (turvaistuin on meilla osana rattaita) ja kantoreppua. Pyramidit ja Egyptilainen Museo tuli nain nahtya katevasti.

Mieheni isyysloma alkaa viikon paasta ja meillakin on 7 viikkoa yhdessa vapaata. Edessa on ensin viikonloppu Budapestissa, sitten joulu Suomessa ja sitten 5 viikkoa Uudessa Seelannissa mieheni kotona. Aivan mahtavaa! Saa nahda miten lennot ja aikaero menee neidin kanssa. Hauskaa reissua myos teille, minne sitten paadyttekin. Odotan innolla raporttia.

Liisa
Osasin!

NYC on lempparikaupunkini, mutta kuten aiemmin on huomautettu, siellä voi olla alkuvuodesta tosi kylmä. Ja esim. tulla lunta vaakatasossa. Ei ehkä ole empire city parhaimmillaan silloin. Ja rattaat + nykin metro on kyllä oikeasti varmaan tosi vaikea yhdistelmä.

Me oltiin juuri marraskuussa Japanissa. Vaavinen oli juuri himppasta vaille 8 kk. Kohde valikoitui juuri siksi, että emme halunneet viedä häntä kuumaan vaan "sivistysvaltio-oloihin". Muutenhan noin pienen kanssa ei vielä tarvitse ajatella sitä, onko siellä "lapsille jotain" koska vauva nyt kuitenkin vaan roikkuu mukana, ne hänen elämysmatkansa tehdään sitten vasta myöhemmin.

Jet lag -vauva voi muuten sitten olla tosi hauska juttu. Heh. Heh.

tadaa (Ei varmistettu)

Thaimaahan ei Thaimaaseen. Perunoitakaan ei viljellä perunamaaseen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Nyc! Ihan vain sillä jos sinne itsekin joskus pääsisi... :)

Vierailija (Ei varmistettu)

NYC! :-)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos VierailijaKirsi, odotinkin jo tätä kommenttia ;)

Sanna B: Uusi-Seelanti kuulostaa kyllä upealta! Se on meistä yksimielisesti maailman paras matkakohde. Se tulisi vaan nyt aivan liian kalliiksi, ja pitkä lentokin tuntuu aika heavyltä. Mutta kyllähän senkin kestää, jos kerran perhettä löytyy sieltä asti.

Öh. Kyllä se vaakakuppi painuu edelleen enemmän NYC:in suuntaan, vaikka tässä on tullut esiin monta asiaa, jotka sanoisivat, että menkää NYC:iin joskus toiste. Haave olisi kuitenkin nimenomaan se, että NYC:issä voisi viettää useamman viikon, ja en oikein tiedä, milloin se "toiste" voisi sitten olla. Sen pitäisi kuitenkin ajoittua johonkin muuhun ajankohtaan kuin kesään, sillä kesällä Rouvaa ei saa pois mökiltä millään.

Lisäksi epäilen edelleen, että NYC:issä olisi enemmän tekemistä. Minä olen se matkustaja, joka ei osaa olla paikallaan :)

 

Vierailija (Ei varmistettu)

NYC on parhaimmillaan kesalla ja syksylla, tammikuu on kaupungissa saan puolesta aika ankeaa aikaa.

Oletteko miettineet vaikka viikon retkea esim. Kambodzaan tai Malesiaan jos pelkka Thaimaa kuulostaa yksitoikkoiselta? Angkor Watin temppeli Kambodzassa on nakemisen arvoinen ja silti suht lahella Thaimaan rajaa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Olemme kyllä miettineet. Angkorissa emme ole käyneet, ja se on sellaisella to-do-listalla.

Vanha sininen (Ei varmistettu)

Minunkin vaakakuppini kallistuu Thaimaaseen. Olen kahdesti ollut Nykissä sekä työ- että lomamatkalla tammikuussa, ekalla kerralla oli +20 ilmastonmuutoksen takia, toisella -5 ja jäinen30 m2 puhuri. Ensimmäinen kokemus oli sään puolesta niin sata kertaa parempi että vaikea edes verrata noita kahta. Jälkimmäisenä jäädyin niin pahasti että edes paksu nilkkapituinen toppatakki ei auttanut viimaan, joka Staten Islandin lautalla oli. Ihan suoraan sanottuna menkää lämpimään, tekemistä kyllä löytyy. Nykissä myös metroissa tuulitunneleissa ravaaminen ilman rullaportaita missään oli kamalaa. Tähän länteen mennessä huomattavasti pahempi jetlag kuin itään. Jalat särkivät 10 päivän reissun jälkeen kuin joku olisi yrittänyt porata niitä. Kokemus tuli saarua ilman tuota teidän 10 kg kannettavaa taakkaa. Niin, ja sain ruokamyrkytyksen eli makasin brooklynin thaikun jälkeen 8 h koko yön oksentamassa er:lla. Kokemus oli kamala - en suostu lähtemään sinne enää ikinä kuin keväällä, kesällä tai syksyllä. Sandyn tuhot haluaisin toisaalta nähdä - ihan oikein USA:lle ilmastopolitiikan jatkuvasta jarruttamisesta.Pahoittelut hiukan negatiivisesta kommentista.

Kommentoi