Nyt on aika tilata kuvakirjat jouluksi

Kaupallinen yhteistyö: Ifolor

Otamme tänä päivänä enemmän valokuvia kuin koskaan aiemmin. Ensin digikameroiden yleistyminen ja sittemmin kännykkäkameroiden merkittävä tekninen kehitys ovat madaltaneet kynnystä räiskiä kuvia huomattavasti enemmän ja arkisemmista asioista kuin silloin, kun kuvat tallennettiin filmirullalle ja kehitettiin negatiiveista paperikuviksi.

Ifolor Deluxe kuvakirja-1.jpg

Oletko kuitenkaan koskaan ajatellut, että on täysin mahdollista, että ajastamme säilyy jälkipolville vähemmän kuvia kuin koskaan aiemmin?

Siinä missä paperikuvat säilyvät oikeissa olosuhteissa – ja kaukana tulesta ja vedestä – oletettavasti vuosisatoja, digikuvat voivat kadota teknologian pettäessä ja varmuuskopioiden puuttuessa jäljettömiin silmänräpäyksessä. Aivan toinen kysymyksensä on, ovatko sadan vuoden päästä käytettävät tallennusratkaisut ja tiedostomuodot yhteensopivia nykyisten kuvaformaattien kanssa.

Ei varmasti jokaista selfietä ja annoskuvaa kaipaa kukaan, mutta kyllä monet valokuvista ovat korvaamattomia. Sellaisia ovat ainakin lapsuuskuvat.

Ifolor Deluxe kuvakirja-2.jpg

Otin jo kuusi vuotta sitten tavaksi tehdä jouluksi vuosikirjan vuoden parhaista kuvista. Ensimmäiset neljä kirjaa kertoivat, mitä kaikkea tyttö on ehtinyt tehdä ja oppia vuoden aikana, ja kahdessa seuraavassa päähenkilöitä onkin ollut kaksi.

Nyt edessä on jo seitsemännen vuosikirjan tekeminen, ja aloitan sen käymällä käytännössä kaikki vuoden aikana ottamani kuvat läpi.

Ifolor Deluxe kuvakirja-3.jpg

Valokuvakirja on jo odotettu lahja isovanhemmille, sillä paperisia kuvia ei muuten tule nykyisin teetettyä. Kirjassa isovanhemmat saavat kerralla kaikki vuoden parhaat kuvat yksissä kansissa, ja tiedän, miten kirjaa tutkitaan tarkasti ja ihastellaan pitkään.

Vähintään yhtä tärkeää on se, miten hauskaa lapsista on katsella kuvakirjoja. Valokuvakirja kun ei ole mikään kertakäyttötuote, vaan vanhojen valokuvien pariin palataan aina uudestaan, ja joka kerta heistä on yhtä hauskaa katsella vanhoja kuvia.

Ifolor Deluxe kuvakirja-11.jpg

Miten liikuttavaa onkaan, kun 6-v esittelee kuvia 2-v:lle, kertoo paikoista ja ihastelee, miten söpöjä he molemmat ovat olleetkaan vielä pienempinä.

Ifolor Deluxe kuvakirja-6.jpg

Kuvien lisäksi tärkeitä ovat kuvatekstit, ja niiden kautta on hauska muistella yhdessä koettuja asioita.

”Voi mä muistan, tuossa oli hirveän kylmä!”

Ifolor Deluxe kuvakirja-12.jpg

”Isi, minäkin haluan Muumimaailmaan!”

Ifolor Deluxe kuvakirja-13.jpg

Kuvakirjat ovat Ifolorin A4-kokoisia Deluxe-kirjoja, ja olen tehnyt ne 72 sivun kokoisiksi. Kuvamuistoja mahtuu jokaiseen kirjaan siis noin parisataa kappaletta.

Ifolor Deluxe kuvakirja-8.jpg

Tilaan kirjoja samalla peräti kuusi kappaletta: yksi kotiin, kolme isovanhemmille ja isoisovanhemmille ja tietysti kaksi lapsille. Laitan ne muoveissaan jemmaan ja annan heille sitten joskus, kun sen aika on.

Ifolor Deluxe kuvakirja-7.jpg

Ehkäpä joskus viidentoista-kahdenkymmenen vuoden päästä molempia odottaa jouluna suuri ja kova paketti, joka ei sisällä sen vähempää kuin molempien kaikki tärkeimmät lapsuusmuistot. Yhteiset retket, kesälomat, pulkkamäet ja parhaat kaverit. 

Ifolor Deluxe kuvakirja-4.jpg

Kovin paljon arvokkaampaa joululahjaa on vaikea keksiä.

ifolor.fi/

Kommentit (5)
  1. Voi mitä söpöläisiä, ja kauniin näköisiä valokuvakirjoja!

    Mä olen kanssa teettänyt innoissani valokuvakirjoja lapsesta (nyt jo kaksi) ja tehnyt jopa hänen ekasta vuodesta noin 20 minuutin mittaisen videon. Kuitenkin jostain käsittämättömästä syystä Alppu ei halua katsoa mitään menneisyyden juttuja, vaan häntä jotenkin ahdistaa koko homma. Ehkä jo nyt nostalgia on liikaa? 😀 No, luotan siihen, että jonain päivänä Alppunenkin arvostaa äitinsä askarointia.

    1. Kyllä se kiinnostus sieltä vielä tulee 🙂 Videot olisi kyllä kans kivoja, mutta niiden tekeminen tuntuu jotenkin kovin työläältä. Eli ehkäpä sitten katsellaan jatkossakin vaan random-klippeinä.

  2. Tein viime vuodesta ensimmäisen kännykkäohjelmalla -riittävän näppärää, kun kuvat on kuitenkin kännykässä. Ainoastaan kuvatekstien kanssa sai tapella, kunnes älysin jättää ne pois! Kirjoittelin kuvatekstit mustalla tussilla kirjaan ja Ai että tykkään tästä kotikutoisemmasta fiiliksestä!

    1. Mulla taas on niin paljon kuvia, jotka ei ole kännykässä, että kännykkäappi ei oikein toimi. Enkä ole muutenkaan varma, jaksaisinko säätä niin pienellä ruudulla :-/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *