Oman elämänsä matkajournalisti Münchenissä

Oman elämänsä matkajournalisti täällä taas, päivää. Kun on juuri käynyt työmatkalla Briteissä ja ollut monta viikkoa lomalla New Yorkissa, ei olisi aivan välttämätöntä lähteä heti perään uudelle työmatkalle Saksaan, mutta niin kävi. Yhdeksi yöksi Müncheniin, tarkemmin sanottuna.

IMG_2536.jpg

Olen kyllä monta kertaa miettinyt, että matkalehden toimittajan työ olisi voinut olla ihan hyvä uravaihtoehto, ainakin ennen lapsia. Olen nimittäin siinä erittäin hyvä, siis matkailussa, ja kerron mielelläni matkavinkkejä muillekin.

Nyt turisteilu jäi toki vain yhteen tuntiin keskiviikkoaamuna, mutta ehdin sentään käydä vanhan kaupungin keskustassa Marienplatzin ympäristössä ja kävellä sieltä Karlsplatzille Obletter-lelukauppaan.

Pääsin myös huristelemaan matkat S-Bahnilla ja raitiovaunulla, mikä tekee mieleni aina iloiseksi vaikkakin vähän kateelliseksi niin kattavasta raideliikenneverkosta, johon kuuluu myös kahdeksan metro- eli U-Bahn-linjaa.

IMG_2560.jpg

IMG_2553.jpg

IMG_2576.jpg

Obletter on Münchenin vanhin, suurin ja legendaarisin lelukauppa. 

IMG_2584.jpg

Jos joulu olisi ollut vasta tulossa, olisin saattanut vallan villiintyä. Nyt ostin vain aivan pienen tuliaisen tytölle ja lahjan hänen kaverinsa synttäreille.

Ihastelin myös hienoja pienoisjunia ja mietin, ovatkohan ne tarkoitettu enemmänkin isille (tai miksei äideillekin) kuin lapsille (ks. hinta).

IMG_2600.jpg

IMG_2603.jpg

Paikalliset kumppanimme käyttivät meitä syömässä muutamassa paikassa, ja eniten pidin Löwenbräu-panimon ravintolasta Löwenbräukeller.

IMG_2656.jpg

IMG_2626.jpg

IMG_2634.jpg

1800-luvun lopulta peräisin oleva oluthuone tarjoaa baijerilaisia (vaikkakin kuulemma Itävallasta aikoinaan omittuja) erikoisuuksia. Siis runsaasti lihaa.

IMG_2616.jpg

Porsaanpotkaa (yllä) ja aitoja vasikanlihasta tehtyjä Wiener Schnitzeleitä (alla). En ole suuri Schnitzel-fani – Suomessa – mutta tämä vasikanleike oli todennäköisesti paras Schnitzel, jota olen maistanut. Leipä- ja perunamykyt olivat myös hyvin maukkaita ja hapankaali törkeän hyvää! En ole myöskään varmaan koskaan syönyt puolukkahilloa vasikanleikkeen kanssa, ja sehän toimi todella hyvin!

IMG_2621.jpg

München vaikutti paikalta, jossa voisi olla kiva käydä kesällä, ja olen jo aiemmin miettinyt, että kaupungin lähistöllä sijaitseva Neuschwansteinin linna olisi hauska paikka vierailla tytön kanssa joskus. Se on se suuruudenhullu satulinna, joka on toiminut myös Disneyn Prinsessa Ruususen linnan esikuvana. Myös Alpeille olisi vain tunnin ajomatka!

Ehkäpä oman elämänsä matkajournalisti palaa tänne vielä joskus koko perheen kanssa!

 

Kommentit (4)
  1. Neuschwansteinin linna on upea näky kyllä ulkoa ja maisemiltaan muutenkin ensiluokkaisen kaunis. Sisältä se kuitenkin on melko ”mitäänsanomaton”, sillä se on suhteessa niin uusi että historian siipien havinaa ei juurikaan ole käytävillä tai huoneissa aistittavissa. Tosin ihan jo maisemien takia kannattaa siellä käydä!

    1. Juu, näin olen lukenutkin. Hienolta se kyllä näyttää ulkoa.

  2. Münchenistä (muistaakseni) n. tunnin ajomatkan päässä on myös Saksan Legoland, jota voin lämpimästi suositella. Olimme siellä pari vuotta sitten kesäkuun lopulla, eikä laitteisiin ollut mitään jonoja, koska paikalliset lapset olivat koulussa. Kivaa puuhaa myös 2-vuotiaalle. Vuokrasimme vanhan maalaistalon edullisesti Legolandin läheisyydestä, Saksassa hinta-laatu-suhde on majoituksissa usein enemmän kuin kohdillaan. Olimme myös Fussenissä tuon linnan läheisyydessä maatilalla 3 yötä. Ja Munchenissä. Ja Itävallassa. Lapset olivat tuolloin 2 ja 7 v ja oli yksi kivoimmista matkoista. Suosittelen!

    1. No niinpä onkin, hyvä tietää! Mulle Etelä-Saksa on aivan tuntematonta, ja olen siellä suunnalla käynyt vain joskus 25+ vuotta sitten vanhempieni kanssa automatkalla. Saksaan olisi kiva lähteä joskus autoilemaan, kun siellä tietkin on niin hyvät.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *