Omena-jogurttipiirakka

Olen aiemminkin kertonut olevani hyvin perso makealle. Varsinaiset heikkouteni ovat keksit, vaniljaiset vanukasjälkiruoat ja omenapiirakat. Siksipä minun on palattava vielä Eppulin juhlissa tarjottuun omenapiirakkaan, sillä se oli taivaallista. Viime viikolla söin tällaisen piirakan kokonaan yksin. Rouva puolestaan rakastaa piirakkataikinaa niin kovasti, että leipoo tätä ihan vaan päästäkseen syömään raakaa taikinaa.

img_8915_0.jpg

Omena-jogurttipiirakka

Piirakan salaisuus on kahdesta jogurtista sekoitettu täyte, joka tekee siitä mehevän ja kostean.

Ainekset

Pohja

  • 100 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • n. 1/2 kg hapokkaita omenia (omasta mielestäni mitä enemmän sen parempi)
  • 2 dl maustamatonta jogurttia (esim. Valion tai Pirkan luomujogurtti)
  • 1 dl turkkilaista jogurttia (esim. Pirkka)
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl sokeria

Voit valmistaa täytteen myös pelkästä maustamattomasta jogurtista, jota tarvitaan silloin 3 dl, mutta turkkilainen jogurtti tekee täytteestä pehmeämmän makuisen.

Valmistaminen

  1. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri sähkövatkaimella
  2. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi
  3. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti sähkövatkaimen pienimällä teholla
  4. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi
  5. Pese ja paloittele omenat ja lisää ne vuokaan
  6. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada jogurttimassa omenoiden päälle
  7. Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, kunnes jogurttitäyte on tasaisesti hyytynyt ja pinta aavistuksen ruskettunut.

Itse tehty vaniljajäätelö tämän piirakan kanssa tarjottuna on parhautta. Palaan siihen jokin toinen kerta.

P.S.: Perho Kerttunen sattui julkaisemaan tätä kirjoittaessani kilpailevan omenapiirakkaohjeen. Näyttää herkulliselta! Käypä tsekkaamassa täältä: Kanelia, kaardemummaa, inkivääriä, omenaa…

Kommentit (16)
  1. Kiitos ohjeesta! Aiemmin olen tehnyt ohjeellasi sitä aivan ihanaa mansikka-suklaamoussekakkua ja nyt tätä. Molemmat onnistuivat täydellisesti! Pitää selata Gastronaattikin, kunhan saan käsiini. Aurinkoista syksyn jatkoa!

  2. Olipas herkkua, kiitos hyvästä reseptistä! Turkkilaista jogurttia ei tietenkään juuri nyt löytynyt lähikaupasta (vaikka normaalisti sitä on hyllyssä) – käytin siis 3dl bulgarian jogurttia täytteeseen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *