Omenapannari

Kaupallinen yhteistyö: Valio

Olen syönyt syksyn mittaan jo useamman omenapiirakan ja -paistoksen, mutta nyt keksin uuden paikan johon käyttää omensatoamme: omenapannari!

img_3046.jpg

Rouva on tottunut lapsesta asti tekemään pannukakut vastalypsetystä täysmaidosta, ja tämä Valio Luomu Vanhanajan täysmaito on kaupan maidoista kaikista lähinnä sitä. Kerroin jo edellisessä Valio Luomu -postauksessani, että ostamme lähes kaikki maitotuotteet luomuna, ja maidon käytännössä aina.

Luomumaito on pastöroitua kuten muutkin maidot, mutta se on lisäaineetonta ja rasvatonta maitoa lukuunottamatta siihen ei lisätä D-vitamiinia. Luomumaitoa ei myöskään homogenoida eli sen rasvaa ei pilkota nesteen sekaan, eikä sen rasvapitoisuutta ole vakioitu. Tämä näkyy siinä, että maidon rasva kerääntyy jääkaapissa purkkiin pinnalle, joten maitopurkkia kannattaa ravistaa ennen käyttöä. 

IMG_2935.jpg

Mutta nyt pannariin! Näin sen teimme.

Omenapannari

Ainekset

  • 1 l Valio Luomu Vanhanajan täysmaitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 l raastettua omenaa
  • 50 g Valio luomuvoita

Valmistaminen

  1. Kaada maito kulhoon, lisää siihen vehnäjauhot, kanamunat ja suola ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Anna jauhojen turvota vähintään puoli tuntia
  2. Pilko omenat ja poista niistä siemenkodat ja kalvot. Raasta omenat ja sekoita raaste muuhun taikinaan
  3. Sulata voi ja sekoita voisula taikinaan
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, kunnes pannari alkaa ruskettua pinnasta.

IMG_2944.jpg

Pannarin tekeminen yhdessä lapsen kansa on hauskaa puuhaa, sillä ainesten mittaaminen on kivaa, ja kaikkihan pitävät pannarista. Aloittelevalle keittiöapulaiselle aineita ei ole myöskään liikaa, ja vaikkapa jauhon määrä ei ole aivan supertarkkaa.

IMG_2951.jpg

Kananmunat kannattaa silloin kuitenkin rikkoa yksitellen erilliseen kulhoon, jotta mahdolliset kuoren palaset voi onkia pois ennen kuin ne menevät taikinaan.

IMG_2956.jpg

Omenat raastoin kuitenkin itse. Puoleen litraan omenaraastetta hujahti lähemmäs kilo pieniä omenoita. Pilkoin ne ensin neljään osaan, poistin siemenkodan ja kannan ja laitoin vielä neljäsosat puoliksi, jotta sain viimeisenkin osan siemenkodan reunalla olevasta kovasta kalvosta poistettua.

En kuorinut omenia, mutta sinä voit toki tehdä niin. Raastaessani pidin kiinni omenan kuoripuolesta, joten kun kaikki hedelmäliha oli raastettu kuoreen saakka, heitin jäljelle jäävän kuoren biojätteseen.

IMG_2973.jpg

Omenaa olisi oikeastaan voinut olla pannarissa reilumminkin, ja ainakin tällä määrällä se pysyi vielä hyvin kasassa. Omenattomaan versioon verrattuna tämä pannari ruskettui hitaammin ja myös kupruili vähemmän.

IMG_2980.jpg

Annoksen viimeistelin tietysti kanelilla maustetulla uuniomenahillolla. Nam!

IMG_3062.jpg

 

Lue myös edellinen Valion luomupostaukseni: Yhä enemmän luomuna, kiitos
Lue lisää Valion luomutuotteista täältä: https://www.valio.fi/luomu/

Kommentit (8)
  1. Tulinpahan kertomaan että oli myös loistavaa maidottomana ja gluteenittomana versiona näin imetysdieetin keskellä. Maidon korvasi cashew-maito.

  2. Löytyiskö ohjetta tuohon uuniomenahilloon? 🙂

    1. On aika simppeli homma: 2,5 kiloa omenoita lohkottuina ja siemenkodat poistettuina, 1 kg hillosokeria ja 1 rkl kanelia kolmeksi tunniksi 150-asteiseen uuniin. Sekoitetaan muutaman kerran paistamisen aikana, bamixilla hienoksi ja sitten vaan desinfioituihin purkkeihin. Omppuja ei tarvitse edes kuoria!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *