One World Observatory

Olen seurannut uuden One World Trade Centerin rakentamista sivusta vuodesta 2009 lähtien. Edellisellä NYC:in matkallamme vuonna 2015 torni oli jo valmistunut, mutta sen observatoriota ei ollut vielä avattu yleisölle.

Nyt pääsimme vihdoin käymään tornin huipulla, One World Observatoryksi nimetyllä näköalatasanteella.

IMG_6085.jpg

One World Trade Centerillä on korkeutta suurin piirtein saman verran kuin WTC:n kaksoistorneilla oli. Se ei kuitenkaan ole enää (ilman mastoa) kaupungin korkein rakennus, sillä Park Avenuelle valmistuneen asuintalon (!) katto nousee vieläkin korkeammalle.

IMG_6031.jpg

Näköalatasanne on kuitenkin tietysti hulppein koko kaupungissa, ja vasta ylhäältä käsin ymmärtää, miten korkea rakennus todella onkaan.

IMG_6035.jpg

IMG_6050.jpg

Korkeus veti pienen valokuvaajankin vakavaksi.

IMG_6077.jpg

Kaksi muuta yleisölle avoinna olevaa näköalapaikkaa löytyy Midtownista: Empire State Building (kuvassa keskellä) on tietysti klassisin näkötorni, ja uudempi Top of the Rock Rockefeller Centerissä (Empire State Buildingista taakse ja vasemmalle) tarjoaa taas hienot näköalat mm. Empire State Buildingille. Alla olevassa kuvassa kaikkein korkein kapea torni on muuten juuri se 432 Park Avenue, jonka katto on siis vielä WTC:täkin korkeammalla.

 

IMG_6093.jpg

Liput One World Observatoryyn kannattaa ostaa etukäteen, jolloin välttää jonon lippuluukulle. Alle 5-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi, mutta aikuisten lippujen hinnat ovatkin sitten alkaen 34 dollaria. Kannattaa tsekata myös mahdolliset alennukset, sillä ainakin tällä hetkellä MasterCardin omistajat saavat liput halvemmalla maanantaisin. Myös esim. Century 21 jakaa asiakkailleen 20 %:n alennuskoodeja lippukauppaan. 

Nyt on saatu tämäkin homma pois omalta to do -listalta! Vielä pitäisi viedä tyttö katsomaan Vapaudenpatsasta jonain päivänä, mutta se riittää sitten nähtävyyksistä.

Kommentit (2)
  1. Empire state buidling ja Top of the rock on katsastettu, mutta tämä uusi One world observatory pitää kyllä käydä testaamassa seuraavalla nykin reissulla 🙂

    1. Suosittelen! Hissimatkakin oli tosi hieno. Ylös mennessä hissin seinissä olevat monitorit esittivät, miten New Yorkin maisema on muuttunut muutaman vuosisadan aikana, ja alas tultiin kuin helikopterilla One WTC:n ympäri. Kallishan tuo sisäänpääsy on, mutta eipä siellä montaa kertaa tarvitse käydä. Olisihan siellä jokin ravintolakin, mutta sitä ei testattu.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *