Osteria Ovo: kenties Suomen italialaisin italialainen

Isyyspakkaus

Kesälomamatkamme ensimmäinen etappi oli Turku.

Lähdimme sieltä lauantaiaamuna kohti Ahvenanmaata, mutta ehdimme kuitenkin yöpyä kaupungissa ja tutustua sinne keväällä avattuun italialaiseen ravintolaan, Osteria Ovoon (Linnankatu 1, Turku).

Ravintolan omistajat, Salla ja Luca Platania, pyörittävät myös Turun Hansa-keskuksen Pizzariumia ja lähtevät vihdoin valloittamaan myös muuta Suomea roomalaisilla levypizzoillaan. Jeah, sitä odotellessa!

Omistaja itse kävi tarjoilemassa alkupalaleivät pöytään.

Rouva oli aivan myyty jo siinä vaiheessa, kun hän huomasi, että yksi päivän annoksista oli fiori di zucca - siis täytettyjä kurpitsankukkia. Ne olivat ilmiselvä valinta alkupaloiksi.

Nautimme alkupaloina myös sinisimpukoita, jotka olivat aivan poikkeuksellisen hyviä: erittäin maukkaita ja pehmeitä, eikä niissä ollut minkäänlaista merkkiä sinisimpukalle tyypillisestä sitkeydestä.

Lapsi sai pääruoaksi pizzan, jossa oli mozzarellapallo keskellä - juuri niin kuin Napolissa.

Kun itse näin listalla raviolit, en enää muuta nähnytkään.

Näissä ravioleissa oli lihatäyte ja ne tarjoiltiin jauhelihakastikkeen kanssa. Herkkua oli, mutta pääsisinpä maistamaan sitä versiota, jossa on sisällä vain pinaattia ja ricottajuustoa ja joka tarjoillaan tomaattikastikkeen kanssa. Muistelen edelleen vastaavaa annosta Liparin Kasbah Caféssa parhaana ravioliannoksena ikinä, ja voisin mielihyvin luovuttaa sen kunniamaininnan vaikkapa juurikin Osteria Ovolle.

Rouva otti pääruoakseen secondi-listalta löytyvän munakoisovuoan. Maukasta sekin.

Jälkiruoat olivat - tietysti - tiramisùa ja panna cottaa. Ei olisi oikeastaan enää jaksanut, mutta oli pakko, kun teki niin kovasti mieli. Panna cottan sentään jaoimme tytön kanssa.

Kun tämän jälkeen hörppäsimme vielä espressot, jotka tarjoiltiin esilämmitetyistä kupeista, ja tarjoilija kysyi, ottaisimmeko lopuksi lasilliset limoncelloa, sitruunalikööriä, huokailimme yhteen ääneen, että tämän italialaisempaa ravintolakokemusta emme ole koskaan Suomessa saaneetkaan.

Niin, ja tietysti otimme ne limoncellot.

Kiva ravintola, ja hienolla paikalla sillan toisella puolella Turun tuomiokirkosta. Tulen ehdottomasti toistekin!

 

Kommentit

Pakahtuja

Odotan kovasti, että pääsisi Turun retkelle ja vihdoinkin Osteria Ovoon. Pizzarium ainakin ansaitsee kymmenen pistettä ja papukaijamerkin! Ihanaa, että laajentavat Helsinkiin, kun siellä tulee poikettua useammin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiva! ...mutta ei kurpitsan vaan kesäkurpitsan, eikö vain?

Tommi K
Isyyspakkaus

Täysin italiaa osaamattomana epäilisin, että zucca viittaa kurpitsaan, kun kesäkurpitsa olisi zucchini. Mutta kovin samanlaiset kukat molemmissa on. 

turkulainen (Ei varmistettu)

Mielenkiintoista. Meidän kohdalla palvelu oli ihan hyvää mutta ruoka keskinkertaista. Primot olivat sitä luokkaa, että kotikokki olisi osannut tehdä parempaa. MUTTA! Tarkoitus ei ole nyt dissata Ovoa. Paikka on todella tunnelmallinen, ja sillä on kaikki mahdollisuudet kehittyä helmeksi. Onhan Pizzarium kuitenkin aivan ylivoimainen mitä pitsaan tulee.. (ja siinä mitä siihen ei tule, ananasta :D )

Kommentoi