Osteria Ovo: kenties Suomen italialaisin italialainen

Kesälomamatkamme ensimmäinen etappi oli Turku.

Lähdimme sieltä lauantaiaamuna kohti Ahvenanmaata, mutta ehdimme kuitenkin yöpyä kaupungissa ja tutustua sinne keväällä avattuun italialaiseen ravintolaan, Osteria Ovoon (Linnankatu 1, Turku).

IMG_0016.jpg

Ravintolan omistajat, Salla ja Luca Platania, pyörittävät myös Turun Hansa-keskuksen Pizzariumia ja lähtevät vihdoin valloittamaan myös muuta Suomea roomalaisilla levypizzoillaan. Jeah, sitä odotellessa!

IMG_0010.jpg

Omistaja itse kävi tarjoilemassa alkupalaleivät pöytään.

IMG_0044 (2).jpg

Rouva oli aivan myyty jo siinä vaiheessa, kun hän huomasi, että yksi päivän annoksista oli fiori di zucca – siis täytettyjä kurpitsankukkia. Ne olivat ilmiselvä valinta alkupaloiksi.

IMG_0027.jpg

Nautimme alkupaloina myös sinisimpukoita, jotka olivat aivan poikkeuksellisen hyviä: erittäin maukkaita ja pehmeitä, eikä niissä ollut minkäänlaista merkkiä sinisimpukalle tyypillisestä sitkeydestä.

IMG_0062.jpg

Lapsi sai pääruoaksi pizzan, jossa oli mozzarellapallo keskellä – juuri niin kuin Napolissa.

IMG_0077.jpg

Kun itse näin listalla raviolit, en enää muuta nähnytkään.

Näissä ravioleissa oli lihatäyte ja ne tarjoiltiin jauhelihakastikkeen kanssa. Herkkua oli, mutta pääsisinpä maistamaan sitä versiota, jossa on sisällä vain pinaattia ja ricottajuustoa ja joka tarjoillaan tomaattikastikkeen kanssa. Muistelen edelleen vastaavaa annosta Liparin Kasbah Caféssa parhaana ravioliannoksena ikinä, ja voisin mielihyvin luovuttaa sen kunniamaininnan vaikkapa juurikin Osteria Ovolle.

IMG_0118.jpg

Rouva otti pääruoakseen secondi-listalta löytyvän munakoisovuoan. Maukasta sekin.

IMG_0123.jpg

Jälkiruoat olivat – tietysti – tiramisùa ja panna cottaa. Ei olisi oikeastaan enää jaksanut, mutta oli pakko, kun teki niin kovasti mieli. Panna cottan sentään jaoimme tytön kanssa.

IMG_0163.jpg

Kun tämän jälkeen hörppäsimme vielä espressot, jotka tarjoiltiin esilämmitetyistä kupeista, ja tarjoilija kysyi, ottaisimmeko lopuksi lasilliset limoncelloa, sitruunalikööriä, huokailimme yhteen ääneen, että tämän italialaisempaa ravintolakokemusta emme ole koskaan Suomessa saaneetkaan.

Niin, ja tietysti otimme ne limoncellot.

IMG_0177.jpg

Kiva ravintola, ja hienolla paikalla sillan toisella puolella Turun tuomiokirkosta. Tulen ehdottomasti toistekin!

IMG_3924.jpg

 

Kommentit (4)
  1. turkulainen
    14.7.2015, 11:15

    Mielenkiintoista. Meidän kohdalla palvelu oli ihan hyvää mutta ruoka keskinkertaista. Primot olivat sitä luokkaa, että kotikokki olisi osannut tehdä parempaa. MUTTA! Tarkoitus ei ole nyt dissata Ovoa. Paikka on todella tunnelmallinen, ja sillä on kaikki mahdollisuudet kehittyä helmeksi. Onhan Pizzarium kuitenkin aivan ylivoimainen mitä pitsaan tulee.. (ja siinä mitä siihen ei tule, ananasta 😀 )

  2. Kiva! …mutta ei kurpitsan vaan kesäkurpitsan, eikö vain?

    1. Täysin italiaa osaamattomana epäilisin, että zucca viittaa kurpitsaan, kun kesäkurpitsa olisi zucchini. Mutta kovin samanlaiset kukat molemmissa on. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *