Paahdettu parsa
Kevään edetessä myös parsasesonki lähenee, ja kaupoista alkaa jo löytyä parsanippuja.
Jos sinulla on tapana valmistaa parsasi aina keittäen, kokeilepa seuraavan kerran paahtaa ne uunissa. Meillä kävi niin, että parsoja ei enää juurikaan kattilassa kiehutella, sillä paahdettuna parsat pysyvät mukavan napakoina.
Tällä ohjeella valmistat simppelin parsa-alkupalan, mutta paahdettuja parsoja voi toki syödä myös jonkin pääruoan lisukkeena.
Paahdetut parsat
Ainekset
- Nippu tuoretta parsaa
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
- Sitruunamehua
- Pinjansiemeniä
- Parmesaanijuustoa
Valmistaminen
- Huuhtele parsat ja taita niiden vartta tyvestä kevyesti. Parsan varsi katkeaa siitä kohdasta, missä puumainen tyvi loppuu. Voit tasata parsojen kannat vielä veitsellä siisteiksi
- Laita parsat uunipellille leivinpaperin päälle, lorauta niiden päälle oliiviöljyä ja pyörittele parsoja öljyssä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla
- Paista parsoja 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Kokeile välillä niiden kypsyyttä
- Paahda kourallinen pinjansiemeniä pannulla
- Asettele parsat lautasille ja purista niiden päälle sitruunamehua. Mausta kevyesti suolalla ja lisää parmesaanilastut. Ripottele lopuksi pinjansiemenet pinnalle.
Muuta ei tarvita.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.