Paahdettua ruusukaalia ja mojitosiikaa
Olemme jääneet ruusukaalikoukkuun. Luulin aiemmin, että ruusukaali on kitkerää ja vähän pahaa, mutta olen ilmeisesti vain saanut huonoa ruusukaalia.
Ruusukaalista tulee erinomaista, kun sen paahtaa uunissa öljyn, suolan ja pippurin kanssa. Se on vielä varsinaista pikaruokaa ja valmistuu lähes itsekseen.
Paahdetut ruusukaalit
Ainekset
- sopivasti ruusukaaleja, esim. 1/2 kg
- puolikas sitruuna
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistaminen
- Huuhtaise ruusukaalit juoksevan veden alla ja anna niiden valua hetki. Voit halutessasi puolittaa kaalit
- Laita ruusukaalit uunivuokaan ja purista niiden päälle sitruunamehua
- Kaada ruusukaalien päälle hieman oliiviöljyä, ja pyörittele kaaleja öljyssä
- Jauha tai ripottele kaalien päälle suolaa ja mustapippuria
- Paahda ruusukaaleja 200-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat ruskettuneet pinnalta kauniisti
Ruusukaalin kanssa söimme siikaa, joka maustettiin suolan, pippurin ja valkosipulin lisäksi limellä ja mintulla. Siis mojitosiikaa!
Siian ja ruusukaalien kanssa tarjolla oli valkosipulimajoneesia.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.