Paahdettua ruusukaalia ja mojitosiikaa

Isyyspakkaus

Olemme jääneet ruusukaalikoukkuun. Luulin aiemmin, että ruusukaali on kitkerää ja vähän pahaa, mutta olen ilmeisesti vain saanut huonoa ruusukaalia.

Ruusukaalista tulee erinomaista, kun sen paahtaa uunissa öljyn, suolan ja pippurin kanssa. Se on vielä varsinaista pikaruokaa ja valmistuu lähes itsekseen.

Paahdetut ruusukaalit

Ainekset

  • sopivasti ruusukaaleja, esim. 1/2 kg
  • puolikas sitruuna
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistaminen

  1. Huuhtaise ruusukaalit juoksevan veden alla ja anna niiden valua hetki. Voit halutessasi puolittaa kaalit
  2. Laita ruusukaalit uunivuokaan ja purista niiden päälle sitruunamehua
  3. Kaada ruusukaalien päälle hieman oliiviöljyä, ja pyörittele kaaleja öljyssä
  4. Jauha tai ripottele kaalien päälle suolaa ja mustapippuria
  5. Paahda ruusukaaleja 200-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat ruskettuneet pinnalta kauniisti

Ruusukaalin kanssa söimme siikaa, joka maustettiin suolan, pippurin ja valkosipulin lisäksi limellä ja mintulla. Siis mojitosiikaa!

Siian ja ruusukaalien kanssa tarjolla oli valkosipulimajoneesia.

Kommentit

Sanna From Holland with Love (Ei varmistettu) http://fromhollandtofinlandwithlove.blogspot.fi/

Ruusukaali on hyvää, mutta mielestäni Suomessa vähän aliarvostettu ja/tai vähän käytetty. Ruusukaali sopii erinomaisesti myös lihan lisäkkeeksi, me esimerkiksi kokkaamme sitä pekonin ja sipulin kera. Tuloksena on maukas ja täyttävä setti :)

Ensin ruusukaalista irrotetaan kanta pois ja kuoritaan päällimmäiset lehdet. Sen jälkeen kantaan tehdään ristiviillot, jotta kaali kypsyy nopeammin. Keitetään suolavedessä kunnes pehmenee. Kasarissa sitten ensin ruskistetaan pekonikuutiot ja sinne rasvan sekaan heitetään hienonnettua punasipulia. Kun sipuli on kuullottunut, niin mukaan ruusukaali. Koko komeuden voi viimeistellä ranskankermalla!

Todella hyvää, joskaan ei kaikkein kevyintä ;)
Suosittelen maistamaan!

Katie
Aika kypsä äidiksi

Jestas. Mä asun Englannissa, mistä seuraa liki automaattisesti, että inhoan ruusukaalia. Paahdettuna en ole koskaan maistanutkaan, joten pitäisiköhän aiheuttaa anoppilassa sydämentykytyksiä ehdottamalla reseptiäsi perinteisten ylikeitettyjen jouluruusukaalien sijaan...?

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos vinkistä!

Tuo kannan poistaminen on kyllä hyvä pointti, josta olisin voinut mainita jutussani. Ensimmäisillä kerroilla Rouva poisti kaaleista kannat, mutta sen jälkeen totesimme, että ainakin näissä ruusukaaleissa kanta on niin pieni ja pehmeä, että emme nähneet sille enää tarvetta.

Eli: Jos kaalissa on kova kanta, niin se kannattaa tietysti katkaista pois.

Nani
Blogblog

Aika hyviä ruusukaaleja tuli näin, päästin vaan omani kai kuivahtamaan liikaa. Heitin valmiin setin päälle vähän voita ja oli täydellistä. :) Musta tuntuu myös, että ne kaipais pikkasen hunajaa, täytyy tehdä testejä nyt viikonloppuna.

Vierailija (Ei varmistettu)

Sinne ruusukaalien sekaan paahtumaan voi laittaa vielä kokonaisia manteleita tai cashew pähkinää. Ks.
http://www.evitalehti.fi/blogit/fanni-ja-kaneli/paahdetut-ruusukaalit-ja... nam!

Eino (Ei varmistettu) http://einonurmisto.blogspot.com

Ruusukaalit on loistavuutta! Tuntuu, että ne on tänä syksynä olleet ihan erityisen hip. Pitänee kokeilla tätä, oon tähän asti fiilistellyt vaan Eeva Kolun ruusukaaliomena-ruokaa.

Mä kyllä kuorisin päällimmäiset lehdet, sen kannan leikkaamisen lisäksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Herkullisen näköistä! Kerroit joskus perheenne suosivan luomua niin paljon kuin mahdollista. Mistä ostatte lihat (oletan että käyttämänne ovat luomua?)? Oma poikani aloittaa kiinteät piakkoin ja pitäisi myös alkaa miettiä tätä lihapuolta. Oma lihankäyttöni on jo pitkään rajoittunut (todella harvakseltaan nautittuna) luomunaudan jauhelihaan, joten kovasti kiinnostaisi, mistä Helsingistä saisi muuta lihaa luomuna.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos vinkeistä!

Vierailijalle (20:01): Hankimme lihamme Anton & Antonista, Aitokaupasta ja Reinin lihasta Hakaniemen hallista.

Kommentoi