Paahdettua ruusukaalia ja mojitosiikaa

Olemme jääneet ruusukaalikoukkuun. Luulin aiemmin, että ruusukaali on kitkerää ja vähän pahaa, mutta olen ilmeisesti vain saanut huonoa ruusukaalia.

img_0108.jpg

Ruusukaalista tulee erinomaista, kun sen paahtaa uunissa öljyn, suolan ja pippurin kanssa. Se on vielä varsinaista pikaruokaa ja valmistuu lähes itsekseen.

Paahdetut ruusukaalit

Ainekset

  • sopivasti ruusukaaleja, esim. 1/2 kg
  • puolikas sitruuna
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

img_0467.jpg

Valmistaminen

  1. Huuhtaise ruusukaalit juoksevan veden alla ja anna niiden valua hetki. Voit halutessasi puolittaa kaalit
  2. Laita ruusukaalit uunivuokaan ja purista niiden päälle sitruunamehua
  3. Kaada ruusukaalien päälle hieman oliiviöljyä, ja pyörittele kaaleja öljyssä
  4. Jauha tai ripottele kaalien päälle suolaa ja mustapippuria
  5. Paahda ruusukaaleja 200-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat ruskettuneet pinnalta kauniisti

Ruusukaalin kanssa söimme siikaa, joka maustettiin suolan, pippurin ja valkosipulin lisäksi limellä ja mintulla. Siis mojitosiikaa!

Siian ja ruusukaalien kanssa tarjolla oli valkosipulimajoneesia.

Kommentit (8)
  1. Kiitos vinkeistä!

    Vierailijalle (20:01): Hankimme lihamme Anton & Antonista, Aitokaupasta ja Reinin lihasta Hakaniemen hallista.

  2. Herkullisen näköistä! Kerroit joskus perheenne suosivan luomua niin paljon kuin mahdollista. Mistä ostatte lihat (oletan että käyttämänne ovat luomua?)? Oma poikani aloittaa kiinteät piakkoin ja pitäisi myös alkaa miettiä tätä lihapuolta. Oma lihankäyttöni on jo pitkään rajoittunut (todella harvakseltaan nautittuna) luomunaudan jauhelihaan, joten kovasti kiinnostaisi, mistä Helsingistä saisi muuta lihaa luomuna.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *