Pääsiäismunat

Isyyspakkaus

Kun vanhempani olivat kylässä, äitini koristeli tytön kanssa pääsiäismunia.

Olinkin unohtanut kokonaan tällaiset koristeet, vaikka tein sellaisia lapsena joka pääsiäiseksi. Tytöstä oli tietysti huippuhauskaa koristella munia, mutta oli myös kiva saada vähän jotain sesonkikoristetta kotiin, sillä olemme siinä puuhassa muuten todella huonoja. (Koristelin sentään sen jälkeen tytön kanssa muutaman pajunoksan virpomavitsoiksi.)

Raakoihin kananmuniin on pistetty ylös ja alas pienet reiät. Sitten munan sisus on puhallettu pois toisen reiän kautta. Nerokasta! (Söin sisukset sittemmin aamiaismunakkaana.)

Munat on koristeltu yksinkertaisesti tusseilla ja tarroilla, ja sitten ne on laitettu roikkumaan valaisimesta. Ompelulanka on sidottu kiinni katkaistuun tulitikkuun ja tikku on pujotettu reiästä sisään.

Niin simppeliä ja niin hauskan näköistä! Vielä ehdit sinäkin!

Kommentit

Vierailija-Ande (Ei varmistettu)

Ja minä kun tuijotin kuvaa ja mietin ja pähkäilin että miten! Tulitikku, nerokasta!

Torey
Näissä neliöissä

Meillä on joinain vuosina tytön kanssa koristeltu keitettyjen munin kuoria. Maistuvat paremmalta! :P

Jodelie
Mama-mammutti

Mä olin yhtenä vuonna melko pian pääsiäisen jälkeen Romaniassa kouluvierailulla, siellä oli kans koristeltu keitettyjä munia. Ne kopsautettiin vierustoverin munan kanssa yhteen ja se, kumman muna meni rikki siinä kopautuksessa, sai jotain (hyvää onnea?), tai sit se kumman muna ei rikkoutunut. Tosi hyvä tarina taas, kun en muista edes pointtia. :D

Kommentoi