Pääsiäismunat

Kun vanhempani olivat kylässä, äitini koristeli tytön kanssa pääsiäismunia.

IMG_0127-2.jpg

Olinkin unohtanut kokonaan tällaiset koristeet, vaikka tein sellaisia lapsena joka pääsiäiseksi. Tytöstä oli tietysti huippuhauskaa koristella munia, mutta oli myös kiva saada vähän jotain sesonkikoristetta kotiin, sillä olemme siinä puuhassa muuten todella huonoja. (Koristelin sentään sen jälkeen tytön kanssa muutaman pajunoksan virpomavitsoiksi.)

IMG_0135-2.jpg

Raakoihin kananmuniin on pistetty ylös ja alas pienet reiät. Sitten munan sisus on puhallettu pois toisen reiän kautta. Nerokasta! (Söin sisukset sittemmin aamiaismunakkaana.)

Munat on koristeltu yksinkertaisesti tusseilla ja tarroilla, ja sitten ne on laitettu roikkumaan valaisimesta. Ompelulanka on sidottu kiinni katkaistuun tulitikkuun ja tikku on pujotettu reiästä sisään.

IMG_0123-2.jpg

Niin simppeliä ja niin hauskan näköistä! Vielä ehdit sinäkin!

IMG_0121-2.jpg

Kommentit (4)
  1. Meillä on joinain vuosina tytön kanssa koristeltu keitettyjen munin kuoria. Maistuvat paremmalta! 😛

    1. Mä olin yhtenä vuonna melko pian pääsiäisen jälkeen Romaniassa kouluvierailulla, siellä oli kans koristeltu keitettyjä munia. Ne kopsautettiin vierustoverin munan kanssa yhteen ja se, kumman muna meni rikki siinä kopautuksessa, sai jotain (hyvää onnea?), tai sit se kumman muna ei rikkoutunut. Tosi hyvä tarina taas, kun en muista edes pointtia. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *