Neljäkymmentäneljä

Tämän vuoden syntymäpäivää varjostavat synkät uutiset maailmalta. Kaikki ovat lukeneet uutiset, joten keskityn nyt siihen, mikä minua on ilahduttanut tänään.

Syntymäpäivän herkkuaamiainen. Croque Madame -leipä, jossa oli perinteisen kinkun sijaan savulohta. 5-v oli pilkkonut hedelmiä äitinsä kanssa.

Hienot kortit. 5-v piirsi eläimiä, 9-v Angry Birds Journey -pelin latauskuvan!

Pehmeä paketti. Lahja oli vyyhti villalankaa ja kutimet, ja ne oli kiedottu astiapyyhkeeseen, jonka kuosi oli syntymävuoteni vuosikalenteri. Sain myös muutaman lisäkellunnan Float Kallion/Roban suolatankeissa.

Synttärikakku, joka oli tänä vuonna vegaaninen suklaapiirakka. Sen sisällä oli suolapähkinätoffeeta ja päällä suklaaganache.

Loppupäivän ohjelmat perheen kanssa. Pelasimme lautapeliä. Kävimme elokuvissa. Katsoimme illalla vielä Netflixiä.

Seuraavaksi pitäisi päättää, mitä neuloisin: pipon, lapaset, kaulahuivin, patalaput? Rauhaa maailmaan? Lapasista ja kaulahuivista on aiempaa kokemusta.

Toivottavasti alkava viikko tuo parempia uutisia.

perhe oma-elama ruoka-ja-juoma

Bistro Kirkkopuisto on helmi keskellä Jyväskylää

Hiihtoloman ensimmäinen puolisko vierähti Jyväskylässä vanhempieni luona. Lähdin retkelle lasten kanssa, ja tärkeimpänä ohjelmanumerona mielessäni oli laskettelu. Sovin kuitenkin ensimmäiselle illalle illallistreffit kaverin kanssa Bistro Kirkkopuistoon.

Bistro Kirkkopuisto

Viime kesänä keskelle Jyväskylän keskustaa avattu Bistro Kirkkopuisto on hyvin tervetullut ravintola kaupunkiin! Sanoisin, että toista aivan vastaavaa ravintolaa Jyväskylässä ei ole aiemmin ollut.

Bistro Kirkkopuisto

Ravintola on avattu uudisrakennukseen, jonka toisessa päässä on Kirkkopuiston vanha kioski. Ravintolan takana on sama Yöpuu Yhtiö, joka pyörittää myös hotelli Yöpuuta ja ravintola Pöllöwaaria sekä Verso-hotellia ja –ravintolaa. On kiva nähdä, että Jyväskylään avataan uusia ravintoloita, ja myös Kirkkopuiston elävöittäminen on ilahduttavaa.

Bistro Kirkkopuisto

Valitsin alkuun maa-artisokkapannacottan, joka tarjottiin punajuuren ja sinihomejuuston kanssa. Juustoa oli annoksessa mukavasti antamaan pannacottaan hienoisen sinihomejuuston aromia, mutta maku ei ollut liian voimakas.

Bistro Kirkkopuisto

Pääruoaksi valitsin karitsanniskaa, valkosipulikastiketta ja puikulaperunapyrettä.

Bistro Kirkkopuisto

Liha oli pitkään haudutettua ja mureaa, kuten kuuluukin. Naapurilautasella oli nieriää, ja seuralaiseni vaikutti tyytyväiseltä.

Bistro Kirkkopuisto

Illallisen viimeisteli laku-mascarponebavaroise, marenkia ja passionsorbettia.

Bistro Kirkkopuisto

Ou jeah! Olipa mainio illallinen ja hyvä alku talvilomalle! Ja onnea Jyväskylä tästä helmestä kaupungin keskelle!

Bistro Kirkkopuisto

hyvinvointi ravintolat