Päivä Linnanmäellä

Isyyspakkaus

Kypsyttelin ajatusta retkestä Linnanmäelle vain muutaman päivän ajan ja päätin toteuttaa sen jo eilen, helatorstaina.

Ilma oli kesäisen lämmin jo keskiviikkona, mutta eilinen taisi olla vielä asteen verran lämpimämpi. 

Pelkäsin hieman etukäteen, olisiko huvipuisto aivan tupaten täynnä ja laitejonot pitkiä, mutta näin ei onneksi ollut. Ihmisiä oli sopivasti luomaan tunnelmaa, mutta laitteisiin ei tarvinnut juurikaan jonottaa - ainakaan niihin maksullisiin.

Niin, tällä kerta kiersimme todella rannekkeen kanssa kaikki maksulliset laitteet, joihin tyttö pääsi isin kanssa tai ilman isiä.

Kun 100 cm:n pituus tuli täyteen, lapselle avautuivat mm. Lohikäärme, Rinkeli, Pikajuna ja Kahvikuppikaruselli.

Yritin kysellä tytöltä, mistä laitteesta hän piti eniten, mutta ei hän osannut vastata, sillä hän oli niin haltioissaan jokaisesta laitteesta. Viiden tunnin (!) kieputuksen ja hypytyksen jälkeenkään hän ei ollut lainkaan huonovointinen. (Jeah, huvipuistoseuraa isille tiedossa vuosikausiksi! Win-win!)

Veikkaisin kuitenkin, että lempilaitteita olivat Lohikäärme (ylin kuva), Hypytin (alla) ja Kahvikuppikaruselli, sillä niissä tyttö halusi käydä kahdesti.

Oli hän liikuttavan onnellinen myös Hepparadasta, Karusellista ja Miniautoista, joka on muuten maksuton laite.

Vekkula olikin yllättäen lapselle pelottava ja vähän uhkaava paikka, vaikka kyllä tytöstä sielläkin oli hauskoja asioita. Tämä vino huone laittoi pään pyörälle, ja lopussa oleva iso liukumäki on hauska sekä lapsille että aikuisille.

Rouvakin oli mukana matkassa mutta lähinnä statistin ja vähän valokuvaajan roolissa. Hän ei ole huvipuistoihmisiä, tulee huonovointiseksi helposti, pelkää korkeita paikkoja ja pallomahan kanssa hänellä ei olisi muutenkaan asiaa useimpiin laitteisiin. Rinkeliin saimme hänet kuitenkin mukaan, ja hän piti lapsesta kiinni kaksin käsin. En tiedä kumpi tässä tarvitsi enemmän turvaa kummasta.

Rouva lähti kotiin jo hieman aiemmin ja me huvittelimme tytön kanssa kahdestaan koko rahalla.

Ennen sitä kävin vielä Kingissä - itse asiassa ensimmäistä kertaa - ja karjaisin aika kovaa, kun laite lähti vapaaseen pudotukseen. Torni onkin yllättävän korkea ja pudotus pitkä.

Niin, olisi muuten kiva, jos Lintsin lasten rannekkeet olisi hinnoiteltu hieman kohtuullisemmin: ranneke on saman hintainen (39 €) sekä lapsille että aikuisille, joten kovin montaa kertaa kesässä sitä ei viitsi ostaa.

Ensi kerralla kierretään siis kaikki ilmaiset laitteet, joita niitäkin on kyllä pienille lapsille kiitettävän monta.

Mutta kylläpä vaan oli kiva päivä! Tätä muistellaan vielä pitkään!

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Hinta on kova, mutta olin järkyttynyt kun mietin Tivoliin menoa ennen vappua ja liput oli 30€! Laitteita nyt kuitenkaan ei ole samalla tavalla kuin huvipuistoissa. Saivat pitää laitteensa, me säästetään ne rahat mielummin esim. Lintsiä varten! :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Ohoh! Aikamoista!

Torey
Näissä neliöissä

Tai siis ranneke oli 30€! Olihan niillä lippujakin muuten. Ne taisi olla 5€ kpl. Eli tyyriitä myös!

Vierailija (Ei varmistettu)

Minusta ne aikuisten ranneekkeet voisi olla halvempia kuin lasten, ei sitä tässä iässä jaksa eikä pysty koko rahalla enää menemään niin kuin nuorempana. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ha, kyllä mä vaan :) Harkitsin jopa sellaista, että jos palaisin pyörimään vielä hurjimmissa laitteissa yksin sen jälkeen, kun lapsi lähtee kotiin. Mutta sitten olimmekin yhdessä tosi pitkään.

Vierailija (Ei varmistettu)

Vekkula on aivan hirveä!!! :D Olen saanut siitä lapsena valtavat traumat, kaikki ne ahtaat tilat, välkkyvät valot ja kummalliset äänet olivat aivan liikaa meikäläiselle pienenä. Kävin kerran alle kouluikäisenä, enkä pystynyt kahteenkymmeneen vuoteen käymään siellä. Viime kesänä selätin pelkoni ja menin, eikä se nyt niin kamala ollut kuin muistin, mutta ei kyllä myöskään millään tavalla miellyttävä kokemus. Olen muuten huvipuistofani, enkä oikein tiedä miksi Vekkula on mulle niin horroria... :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Mulle ne liikkuvat portaat ja liukumäki olivat mieleen jo pienenä, mutta sitten siellä on se yksi pelottelukohta, ja sen mä ohitin nytkin enkä halunut näyttää sitä tytölle lainkaan...

Minnastiina (Ei varmistettu)

Linnanmäen lippujen hinnat ovat ihan kohdallaan. Raha joka Lintsille maksetaan menee suoraan lastensuojelutyöhön. Viime vuonna 7 lintsin omistajajärjestöä sai miljoonia joilla he auttavat lapsia hädässä ja tulevat heitä. Ei lintsi ole kuin Särkkis tai Tivoli jossa rahat menevät yksityisen omistajan taskuun. Pitää ottaa hyväntekeväisyyden kannalta toi Lintsillä käynti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä silti pitäis edes kohtuullista palkkaa maksaa nuorille työntekijöille. Kuinkakohan moni heistä joutuu hakemaan toimeentulotukea koska palkka on niin pieni ja asumiskulut pk-seudulla niin korkeat?

Tommi K
Isyyspakkaus

Käsittääkseni Lintsin palkat ovat PAM:in huvipuistoja koskevan TES:n taulukkopalkkoja korkeammat. Veikkaisin muutenkin, että valtaosa työntekijöistä on opiskelijoita, joiden talouteen kesätyö Lintsillä vaikuttaa pikemminkin positiivisesti sen sijaan että ajaisi heidät sossun luukulle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuntipalkka vähän päälle 7 euroa työkokemuksesta huolimatta ja työtunteja ei saa täyttä viikkoa. Ei sillä ihan oikeasti elä Helsingissä. Opiskelijahan ei saa kesältä edes kelan yleistä asumistukea tuon palkan päälle eikä myöskään opintotuen asumislisää.

Tommi K
Isyyspakkaus

Mulla ei ole muuta tietoa Lintsin palkkauksesta kuin mitä tällä sivulla sanotaan: http://www.linnanmaki.fi/rekrytointi/tyosuhdeasiat. Toisella teistä on väärää tietoa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Tätä mäkin ajattelin maksaessani lippuja. Tästä hyväntekeväisyydestä saa vielä jonkin vastineen itsellekin :)

Mirulilu (Ei varmistettu)

Omasta mielestäni taas lasten ranneke on riistohintainen. Ainakaan meidän 5-vuotias ei uskalla/halua mennä kaikkiin laitteisiin eikä kokonsa puolesta edes pääse kaikkiin niihin, mihin aikuisten kokoiset pääsee. Silti hinta on sama.

Ja viime kesänä opin kantapään kautta, että ranneketta ei todellakaan kannata ostaa, jos väkeä on liikkeellä vähänkin enemmän. Joudumme jonottamaan kaikkiin niihin laitteisiin, jotka olivat pojalle sopivia, tuntitolkulla. Olimme useita tunteja Lintsillä ja ehdimme käydä kuudessa (!!!) laitteessa. Ilmaismatkustajat ruuhkauttivat kaikki lasten laitteet. Sitten loppui jo lapsesta veto. Ja tästä riemusta maksoimme sen melkein 40 e per lärvi + ruuat päälle.

Tänä kesänä sanotaan siis ei kiitos Lintsille ja lähdetään Tukholman risteilylle. Rannekkeet Lintsille 156 e versus Siljan Promenade hytti 95 e. Ei tartte kauaa miettiä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Tuo ruuhkaisuus on se, mitä itsekin pelkään, ja siksi myös jätimme Lintsin väliin vappuna, jolloin jengiä oli oletettavasti enemmän liikkeellä. Ilmaiset laitteet jätimme tällä kertaa väliin juuri siksi, että niihin voidaan tulla jonottamaan milloin tahansa, ja nyt kannatti käyttää ranneketta ns. koko rahalla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kärsin aivan järkyttävästä korkeanpaikankammosta, silti minut saatiin harhautettua kingiin viime kesänä. Hyvä tavaton kun se härveli alkoi vaan nousta ja nousta, tuijottelin taivaanrantaan ja yritin olla ajattelematta sitä korkeutta ja nauttia vaan maisemista. Mutta se karmiva hetki, kun tajusin että nyt pysähdyttiin, kohta tipahdetaan... Huusin varmasti kuin tapettava :D

En kyllä mene kyseiseen laitteeseen enää ikinä. Kerta riitti.

Tommi K
Isyyspakkaus

Se todella oli yllättävän korkea! Sitä ei alhaalta katsoessa ymmärräkään, ja se pudotus tuntuu myös pitkältä. Hauska laite, pitää päästä uudestaan! :D

Kommentoi