Päivä Linnanmäellä

Kypsyttelin ajatusta retkestä Linnanmäelle vain muutaman päivän ajan ja päätin toteuttaa sen jo eilen, helatorstaina.

IMG_2482-2.jpg

Ilma oli kesäisen lämmin jo keskiviikkona, mutta eilinen taisi olla vielä asteen verran lämpimämpi. 

Pelkäsin hieman etukäteen, olisiko huvipuisto aivan tupaten täynnä ja laitejonot pitkiä, mutta näin ei onneksi ollut. Ihmisiä oli sopivasti luomaan tunnelmaa, mutta laitteisiin ei tarvinnut juurikaan jonottaa – ainakaan niihin maksullisiin.

IMG_2593-2.jpg

Niin, tällä kerta kiersimme todella rannekkeen kanssa kaikki maksulliset laitteet, joihin tyttö pääsi isin kanssa tai ilman isiä.

Kun 100 cm:n pituus tuli täyteen, lapselle avautuivat mm. Lohikäärme, Rinkeli, Pikajuna ja Kahvikuppikaruselli.

IMG_2502-2.jpg

Yritin kysellä tytöltä, mistä laitteesta hän piti eniten, mutta ei hän osannut vastata, sillä hän oli niin haltioissaan jokaisesta laitteesta. Viiden tunnin (!) kieputuksen ja hypytyksen jälkeenkään hän ei ollut lainkaan huonovointinen. (Jeah, huvipuistoseuraa isille tiedossa vuosikausiksi! Win-win!)

Veikkaisin kuitenkin, että lempilaitteita olivat Lohikäärme (ylin kuva), Hypytin (alla) ja Kahvikuppikaruselli, sillä niissä tyttö halusi käydä kahdesti.

IMG_2582-2.jpg

Oli hän liikuttavan onnellinen myös Hepparadasta, Karusellista ja Miniautoista, joka on muuten maksuton laite.

IMG_2537-2.jpg

IMG_2621-2.jpg

IMG_2573-2.jpg

Vekkula olikin yllättäen lapselle pelottava ja vähän uhkaava paikka, vaikka kyllä tytöstä sielläkin oli hauskoja asioita. Tämä vino huone laittoi pään pyörälle, ja lopussa oleva iso liukumäki on hauska sekä lapsille että aikuisille.

IMG_2628-2.jpg

Rouvakin oli mukana matkassa mutta lähinnä statistin ja vähän valokuvaajan roolissa. Hän ei ole huvipuistoihmisiä, tulee huonovointiseksi helposti, pelkää korkeita paikkoja ja pallomahan kanssa hänellä ei olisi muutenkaan asiaa useimpiin laitteisiin. Rinkeliin saimme hänet kuitenkin mukaan, ja hän piti lapsesta kiinni kaksin käsin. En tiedä kumpi tässä tarvitsi enemmän turvaa kummasta.

IMG_2461-2.jpg

IMG_2474-2.jpg

Rouva lähti kotiin jo hieman aiemmin ja me huvittelimme tytön kanssa kahdestaan koko rahalla.

Ennen sitä kävin vielä Kingissä – itse asiassa ensimmäistä kertaa – ja karjaisin aika kovaa, kun laite lähti vapaaseen pudotukseen. Torni onkin yllättävän korkea ja pudotus pitkä.

Niin, olisi muuten kiva, jos Lintsin lasten rannekkeet olisi hinnoiteltu hieman kohtuullisemmin: ranneke on saman hintainen (39 €) sekä lapsille että aikuisille, joten kovin montaa kertaa kesässä sitä ei viitsi ostaa.

Ensi kerralla kierretään siis kaikki ilmaiset laitteet, joita niitäkin on kyllä pienille lapsille kiitettävän monta.

IMG_2643-2.jpg

IMG_2651-2.jpg

Mutta kylläpä vaan oli kiva päivä! Tätä muistellaan vielä pitkään!

IMG_2473-2.jpg

Kommentit (17)
 1. Kärsin aivan järkyttävästä korkeanpaikankammosta, silti minut saatiin harhautettua kingiin viime kesänä. Hyvä tavaton kun se härveli alkoi vaan nousta ja nousta, tuijottelin taivaanrantaan ja yritin olla ajattelematta sitä korkeutta ja nauttia vaan maisemista. Mutta se karmiva hetki, kun tajusin että nyt pysähdyttiin, kohta tipahdetaan… Huusin varmasti kuin tapettava 😀

  En kyllä mene kyseiseen laitteeseen enää ikinä. Kerta riitti.

  1. Se todella oli yllättävän korkea! Sitä ei alhaalta katsoessa ymmärräkään, ja se pudotus tuntuu myös pitkältä. Hauska laite, pitää päästä uudestaan! 😀

 2. Omasta mielestäni taas lasten ranneke on riistohintainen. Ainakaan meidän 5-vuotias ei uskalla/halua mennä kaikkiin laitteisiin eikä kokonsa puolesta edes pääse kaikkiin niihin, mihin aikuisten kokoiset pääsee. Silti hinta on sama.

  Ja viime kesänä opin kantapään kautta, että ranneketta ei todellakaan kannata ostaa, jos väkeä on liikkeellä vähänkin enemmän. Joudumme jonottamaan kaikkiin niihin laitteisiin, jotka olivat pojalle sopivia, tuntitolkulla. Olimme useita tunteja Lintsillä ja ehdimme käydä kuudessa (!!!) laitteessa. Ilmaismatkustajat ruuhkauttivat kaikki lasten laitteet. Sitten loppui jo lapsesta veto. Ja tästä riemusta maksoimme sen melkein 40 e per lärvi + ruuat päälle.

  Tänä kesänä sanotaan siis ei kiitos Lintsille ja lähdetään Tukholman risteilylle. Rannekkeet Lintsille 156 e versus Siljan Promenade hytti 95 e. Ei tartte kauaa miettiä.

  1. Tuo ruuhkaisuus on se, mitä itsekin pelkään, ja siksi myös jätimme Lintsin väliin vappuna, jolloin jengiä oli oletettavasti enemmän liikkeellä. Ilmaiset laitteet jätimme tällä kertaa väliin juuri siksi, että niihin voidaan tulla jonottamaan milloin tahansa, ja nyt kannatti käyttää ranneketta ns. koko rahalla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *