Päiväretki Pisaan ja Luccaan

Matkan ensimmäinen päiväretkemme suuntautui Pisaan: kaupunkiin, joka on tunnettu maailman kuuluisimmasta insinööritaidottomuuden näytteestä…

IMG_8445.jpg

…ja sen juurella tai chitä harrastavista turisteista.

IMG_0252 (1).jpg

IMG_8441.jpg

Seurueen toinen pojista ihmetteli, ajoimmeko tosiaan kaksi tuntia nähdäksemme tämän tornin. Niin. Toinen pojista olisi halunnut kiivetä sinne, mutta torniin ei päästetty alle kahdeksanvuotiaita. Harmillista.

Pisa on kyllä oikein mukava päiväretkikohde ja Firenzeen verrattuna mukavan rauhallinen. Vain tornin juurella kuhisee.

IMG_8486.jpg

Ravintoloita on paljon ja hintataso edullinen.

Yritimme käydä syömässä edellisellä Pisan-retkellämme erinomaiseksi havaitussa Antica Trattoria Il Campanossa (Via Domenica Cavalca 19), mutta se oli juuri nyt suljettuna. Sitten päädyimmekin johonkin random-pizzeriaan Piazza Danten nurkalle.

Harmitusta vähän helpotti, että löysimme tornin lähistöltä mainion Coccio Barin (Via Santa Maria 86), jonka gelatot olivat suorastaan suussasulavat (heh).

IMG_0302 (1).jpg

IMG_8456.jpg

* * *

Pisasta vain kymmenen kilometrin päässä sijaitseva Lucca on myös erittäin suositeltava kohde yhdistettäväksi Pisan-reissuun. Kävimmekin Rouvan ja tytön kanssa Luccassa aamupäivällä ennen kuin tapasimme kaverimme Pisassa. 

IMG_8402.jpg

IMG_8404.jpg

IMG_8410.jpg

IMG_8417.jpg

Kaupunki tuntui kuitenkin niin kivalta ja eläväiseltä ja sen ravintolatarjonta niin runsaalta, että kun Pisan torni oli nähty ja pizzat ja jäätelöt syöty, päätimme palata takaisin Luccaan illalliselle, ja kaverimme palasivat takaisin villalle uimaan.

Ilallispaikaksi valitsimme Cantine Bernardinin (Via del Suffragio 7). Siellä tarjottu tattirisotto oli kaikin puolin täydellistä, joskin sen valmistumista saimme odotella hyvän tovin.

IMG_8506.jpg

IMG_8508.jpg

IMG_8504.jpg

Hassua, mutta vaikka näissä kahdessa pienessä kaupungissa on paljon vähemmän varsinaista nähtävää kuin suuressa ja kauniissa Firenzessä, ne ovat tunnelmaltaan niin paljon leppoisampia, että niissä voisin hyvinkin käydä toiste uudestaan. Firenzestä taas tekee mieli pois – ja nopeasti. No mutta palataan siihen aiheeseen jonain toisena päivänä.

IMG_0294.jpg

Kommentit (8)
  1. Taisin sählätä linkin kanssa, toivottavasti tämä toimii:

    http://www.lily.fi/blogit/vihreita-unelmia/catalans-want-vote

  2. Tämä kommentti liittyy matkaanne yleisesti, ei niinkään tähän päiväretkeen. Olemme vuokranneet taloja Italiasta, Ranskasta, Kroatiasta ja Espanjasta Interhomen kautta ja kaikki on mennyt aina aivan nappiin. Lasten ollessa pieniä mekin roudasimme turvaistuimia kotoa, koska niiden saatavuutta ei taattu edes isoissa vuokraamoissa. Vuokra-autotiskille kannattaa yhden henkilön rynniä suoraan matkatavaroita odottamatta, koska jostain syystä autojen luovutus kestää aina tuhottoman kauan, vaikka kaikki tiedot on jo syötetty moneen kertaan ja luulisi, että passin vilautus ja allekirjoitus riittäisi. Ja mennen tullen kannattaa varautua ruuhkiin, ainakin, jos vaihtopäivä on normaali lauantai, jokusen kerran on tullut kiire koneeseen ja vielä useammin olemme myöhästyneet avainten luovutuksesta. Navigointi esimerkiksi Kroatian maaseudulla on hieman haastavaa ja parikin kertaa joku paikallinen maajussi on meidät käynyt opastamassa autolla tai traktorilla ihan portille saakka. Tänä kesänä autovuokraamossa törmäsimme ensimmäistä kertaa käytäntöön, jossa auto piti palauttaa tankki tyhjänä, yleensä se on pitänyt täyttää, jos on halunnut välttää ylimääräiset kulut. Tulimme juuri vastaavanlaiselta reissulta, tällä kertaa Espanjan Kataloniasta.

    1. Jees, nyt mäkin tiedän, että seuraavalla kerralla rynnin hakemaan auton avaimia heti, kun pääsemme koneesta. Ainakin jos auto otetaan Roomasta. Tämä kuitenkin yllätti tällä kertaa, sillä olemme vuokranneet autoja aiemminkin, ja silloin tällaisia jonoja ei ole ollut.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *