Paluu kuntosalille

Kylläpä voikin tehdä hyvää, kun pääsee taas kuntosalille!

Olen käynyt salilla viimeksi joskus syyskuussa, mutta sen jälkeen käteni kipeytyi niin, että salitreenit jäivät. Tilannehan johti sittemmin kyynärpään leikkaukseen, sen komplikaatioihin ja uusiin leikkauksiin, ja syyskuusta alkanut pieni tauko kesti lopulta lähes puoli vuotta.

IMG_9753.jpg

Ehdin tällä välillä liittyä jäseneksi myös uudelle kuntosalille, joka on kätevämpi sekä sijainniltaan että aukioloajoiltaan (24 h), mutta jäsenyys oli jäissä.

Kävin näyttämässä kyynärpäätä varmuuden vuoksi lääkärillä vielä muutama viikko sitten, ja lääkäri määräsi, että lopetan sen seuraamisen ja asiasta huolehtimisen.

Arpi näytti juuri siltä, miltä pitääkin. Tietty punoitus, turvotus ja kipu kuuluvat asiaan, mutta on hyvin epätodennäköistä, että siihen tulisi uutta tulehdusta nyt, kun haava on jo ummessa. Sain samalla käynnillä lähetteen fysioterapeutille, jonka kanssa voisin käydä läpi kyynärpäätä kuntouttavia liikkeitä.

Olenkin käynyt nyt kahdesti fysioterapeutin konsultaatiossa, ja jo ensimmäisellä kerralla sain luvan käydä kuntosalilla. Ensin pienemmillä painoilla ja kivun sallimissa rajoissa. Tarkoitus oli aloittaa vetävillä liikkeillä (yläselkä, hauis) ja lisätä myöhemmin työntäviä liikkeitä (rinta, ojentaja, olkapäät).

Koska käsi ei ollut treenin jälkeen sen kipeämpi kuin muinakaan päivinä, uskalsin käydä salilla useamminkin, ottaa mukaan työntävät liikkeet ja myös lisätä painoja. Jee! On lopulta vaikea sanoa, miten iso osa aiemmasta kivusta johtui leikkauksesta ja mikä osa siitä, että en ole käyttänyt ja rasittanut kättä pitkään aikaan.

Käsi ei siis kipeytynyt, mutta muut paikat sitten kipeytyivätkin. Sain heti ensimmäisissä vatsalihasliikkeissä vatsani kramppiin, ja pari päivää myöhemmin saunassa tuntui, etten pääse ylös lauteilta, johon heitin pitkäkseni. Myös kaikki muut lihasryhmät ilmoittavat olemassaolostaan.

Ja voi että se voikin tuntua hyvältä pitkästä aikaa.

IMG_9754.jpg

Kommentit (4)
  1. Hei oot leikannut tukan! Toi on hyvä! Nuorennusleikkaus 😀 Saisko kuvan vielä ilman naamanvääntelyä.

    1. Mitä vääntelyä? 😮

  2. Kyllä se liikkuminen tuntuu paremmalta, kuin yksikään sohvan nurkka! Treeni-iloa!

    -Isla

    http://islakahdenkesken.blogspot.fi/

    1. Todella, ja nyt ihan odottaa että pääsee taas salille. Ja pyörällä töihin! Ehkä jo huomenna?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *