Parasta burgeria metsästämässä: Roslund Hietalahden hallissa

Isyyspakkaus

Toinen etappini parhaan hampurilaisen etsintäretkellä oli Hietalahden kauppahalli (Lönnrotinkatu 34) ja Roslundin lihakauppa. Kävin siellä syömässä heidän nimikkoburgerinsa, rosburgerin.

Yrityksellä on takanaan jo kunnioitettavat 80 vuotta, ja pari vuotta sitten he avasivat uuden toimipisteen Hietalahden halliin. Purilaisia voi istua nauttimaan pöydän ääressä hallin toisessa kerroksessa.

Burgeri tehdään Coquusin briossiin ja siinä on pihvin lisäksi juustoa, pekonia, suolakurkkua ja coleslaw'ta. 

Todella hyvä hampurilainen, ja on todella vaikea sanoa, kummasta pidin enemmän, tästä vai Treffipubin burgerista. Vain yhtä asiaa jäin kaipaamaan verrattuna Treffipubiin: sitä makua, jonka hiiligrilli antaa pihville. Hietalahden Roslund kun paistaa pihvinsä kaasugrillillä.

Mutta oh! Teurastamon Portin Roslundilla on käytössään hiiligrilli.

Tämä tarkoittaa vain yhtä asiaa: minun on käytävä maistamassa sama hampurilainen myös siellä!

Kommentit

Piipo79

Mun duunipaikka on siinä Teurastamon hoodeilla ja sillä on tullut käytyä siellä jonkun kerran, annan Roslundille pinnat kotiin (tosin its syön kanapihvillä).

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi kun mullakin olisi! Keilaniemessä kun on vain niitä geneerisiä lounasravintoloita... (Vaikkakin HTC:n Let's Play on kyllä oikeasti tosi hyvä.)

Tämän kylän homopoika (Ei varmistettu) http://blogit.image.fi/tamankylanhomopoika/

Tuntuu, että suomalaisissa ravintoloissa suurin ongelma burgereissa on leivässä. Vaikka muuten täytteissä ja kaikessa ois hyvät ja rapsakat paistopinnat, voi sämpylä vaikuttaa jossain vesihöyryssä kypsytetyltä: pehmeää ja mautonta jauhomössöä, jossa ei ole oikeastaan minkäänlaista kuorta. Roslundin burgerissa näyttäisi olevan leipäkin kondiksessa, täytyy ehkä käydä joskus kokeilemassa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Tuo on niin totta! Itsekin hampurilaisravintolassa työskennelleenä kiinnitän aina huomiota sämpylään ja miten sen leikkauspinta on paahdettu. Sen kuuluu olla karamelisoitunut niin, ettei se ime esim. ketsuppia ja majoneesia sisäänsä.

Kommentoi