Parasta burgeria metsästämässä: Social Burgerjoint

Joko Social Burgerjoint on sinulle tuttu? Ellei ole, pian se lienee, sillä burgerimestan keväällä ostanut Kotipizza Group aikoo tehdä Helsingin Sörnäisistä lähtöisin olevasta hampurilaisravintolasta valtakunnallisen ketjun. Se, miten yksittäinen ravintola onnistutaan muuttamaan ketjuksi menettämättä alkuperäisen paikan viehätystä jää vielä nähtäväksi.

Social Burgerjoint-2.jpg

Social Burgerjointin ensimmäinen ravintola sijaitsee siis Kurvissa, ja toinen avattiin keväällä Helsingin keskustan Citycenteriin, eli tuttavallisemmin Makkarataloon. Kävimme Kurvissa jo aiemmin keväällä, ja pidimme burgereista todella paljon. Pihvi oli juuri sopivan kypsä ja kokonaisuus yksinkertaisesti todella maukas. Bronx-juustohampurilainen ja jokin kausihampurilainen maistuivat kaikille, ja parmesaaniranskalaiset vielä päälle.

Social Burgerjoint-1.jpg

Osa viehätyksestä tuli myös tunnelmasta: pieni, täyteen pakattu paikka, jonka ilmassa tuoksui savu hyvin voimakkaasti. Äijämäinen henkilökunta heitti tiskin takana ronskiakin läppää, ja puheensorina täytti ravintolan.

Social Burgerjoint-3.jpg

Ainoan miinuksen paikalle joudun antamaan täydellisestä aterimien puuttumisesta. En minä niitä itse olisi tarvinnut, mutta pienemmälle lapselle olisi ollut kiva ensinnäkin pilkkoa hampurilaista pienemmäksi. Lisäksi hänen olisi ollut helpompi syödä hieman siistimmin haarukkaa käyttäen. No, ei kuulu paikan tyyliin, ajattelin, ja kun hampurilaiset olivat niin hyvät, annoin asian anteeksi.

Social Burgerjoint-4.jpg

Citycenterin ravintolassa kävimme kesällä. Ulkoisesti ravintolalla ei ole mitään tekemistä Sörkan ravintolan kanssa. Tila on valtava, eikä savuisesta tuoksusta ole tietoakaan.

Social Burgerjoint-8.jpg

Entäpä henkilökunta? No sillai normaalilla tavalla hiljaisen asiallista, jopa huomaamatonta. Hmm, onko tämä todella sama ravintola?

Social Burgerjoint-7.jpg

Entäpä hampurilaiset? Tilasimme Bronx- ja Wallstreet-juustohampurilaiset, ja niiden viereen ranskalaisia ja ”vihreää”. Toinen juustohampurilainen oli maustettu simppelimmin, toisessa oli myös pekonia ja salaattia. Vihreät lisukkeet olivat grillatut sydänsalaatit, jotka olivat todella hauskat!

Social Burgerjoint-5.jpg

Haarukkaa ja veistä ei tästäkään ravintolasta löytynyt, mikä ihmetytti vielä enemmän kuin Sörnäisten liikkeessä. Itse hampurilaiset olivat maultaan hyvin lähellä Sörnäisten purilaisia, mutta pihvin maussa oli jotain erilaista, jota on vaikea selittää. Pitäisi melkein maistaa molempia pihvejä vierekkäin sen selvittämiseksi.

Social Burgerjoint-6.jpg

Tämän testin perusteella Social Burgerjoint on erittäin hyvä hampurilaispaikka, mutta näistä kahdesta vaihtoehdosta valitsisin tunnelman ja hampurilaisen mausta jääneen mielikuvan perusteella Sörkan. Enemmän tilaa ja lastenistuimia kaipaavan kannattaa taas suunnata Makkarataloon.

Lisää parhaan burgerin metsästystä tämän linkin takaa. Valitettavasti osa testatuista paikoista on jo lopettanut toimintansa, joten metsästys pitänee käynnistää taas uudelleen. Missäs kannattais käydä?

Kommentit (2)
  1. Mä maistoin SB:n burgereita kesällä yksillä festareilla ja se nousi koko porukan suosikiksi siellä ja nousi helposti yhden parhaimman burgerin joukkoon helsingissä. Ravintoloissa en ole käynyt.

    Rupesin tätä juttua lukiessa miettimään että tosiaan parhaat burgerit olen syönyt aina kärryistä – en ravintoloissa. Ehkä niissä pienissä hikisissä kopeissa saadaan aidompi kokemus aikaan ja vaikuttaa.

    1. Jaahas, mistäköhän löytäisin tuon kärryn..?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *