Parasta hääpäivälle: Baskeri & Basso

Hääpäivälahjani Rouvalle oli jotain, jota hän rakastaisi takuuvarmasti: Tein pöytävarauksen BasBasiin eli Baskeri & Basso Bistroon.

IMG_9930-2.jpg

Vaikka hääpäivä tuleekin joka vuosi yllätyksenä, tänä vuonna muistin yllätyksen onneksi hyvissä ajoin jo kuukausi sitten ja sain pöydän juuri siihen aikaa kuin toivoin.

Hyvä, että muistin, sillä ravintola on edelleen jatkuvasti käytännössä loppuun varattu, ja pöytävaraukset kannattaa tehdä heti, kun uusia päiviä avataan.

IMG_0069-2.jpg

Ensin pohdin, menisimmekö illalliselle Rouvan kanssa kahdestaan, mutta se tuntui jotenkin väärältä, varsinkin kun tyttökin tykkää BasBasista niin kovasti. Siispä sen sijaan varasinkin pöydän koko porukalle ja kutsuin mukaan myös ystävämme, Annen.

IMG_9886-2.jpg

Rouvalle ja tytölle en kertonut mitään, ohjeistin vain olemaan valmiina johonkin yllätykseen puoli neljän jälkeen. Pöytävaraus oli puoli viideksi, mikä on oikein hyvä aika aloittaa lasten kanssa, jotta ehtii syödä kiireettä ja lapset ehtivät vielä ajoissa nukkumaankin.

IMG_9890-2.jpg

Tietysti Rouva arvasi, mitä tapahtuu, mutta oli hauskaa pitää yllä pientä jännitystä, ja tytöstä oli myös hauskaa arvuutella, mitä olemme tekemässä: ”Mennäänkö me syömään?” ”Onko se pizzaa?” ”Mennäänkö me laivalle?” ”Syödäänkö me karkkia?” ”Tuleeko sinne vieraita?” BasBasia (eli kuten hän sanoo: Nikin ravintolaa) hän ei kuitenkaan osannut arvata. Edellisestä kerrasta on kuitenkin jo puolisen vuotta.

IMG_9905-2.jpg

Kyllä hänen silmänsä sitten kirkastuivat, kun hän ymmärsi, mihin menemme. ”Saanko taas viiriäisenkoipia?” hän kyseli.

IMG_9894-2.jpg

Viiriäisenkoipia ei ollut tällä kertaa listalla, muita herkkuja kylläkin. Söimme käytännössä listan läpi, ja aah miten taivaallista kaikki olikin!

IMG_9901-2.jpg

Alkuun tilasimme pöydän täyteen kylmiä alkupaloja: aina niin ihanaa Burrataa, basilikaa ja minttua, leikkeleitä, Broccolini ja pestoa

IMG_9907-2.jpg

Siikacarpacciota, Anjovista ja kesäkurpitsaaLehtikaalia ja kantarelleja

IMG_9917-2.jpg

Ja Härkätartar. Tiedättekös, kun tarpeeksi monta kertaa on nyt syönyt tätä tartaria, alan vähitellen päästä senkin makuun!

IMG_9913-2.jpg

Väliruokina tarjottiin Salvia-voitagliolinia ja Herne-mintturisottoaaaaaahhhhh….. Niin hyvää!

IMG_9940-2.jpg

IMG_9946-2.jpg

Entäpä pääruoat: Hiillostettua makrillia, Grillattua mustakalaa ja täydellistä Entrecôtea.

img_9987-2.jpg

img_9972-2.jpg

IMG_9970-2.jpg

Listalla olisi ollut myös pienempi Flank steak, mutta otimme tämän kahdelle tarkoitetun lihakimpaleen, sillä syöjiäkin oli neljä. Se oli törkeän hyvää, ja piti käydä ihan utelemassa lieden ääressä puurtavalta Kalle Kiukaiselta, mikä lihan salaisuus on.

IMG_0010-2.jpg

Kuulemma kuumuus: pihvi paistetaan todella kuuma pannulla niin, että rasvaroiskeetkin leimahtelevat liekkeihin. Parasta siis olla kokeilematta kotona ja antaa ammattilaisten hoitaa hommat.

IMG_0021-2.jpg

Poikanen ei tällä kertaa innostunut maistelemaan kuin aivan muutamaa alkupalaa ja keskittyi mutustelemaan talon herkullista leipää.

IMG_9887-2.jpg

Tyttö sen sijaan maistoi tapansa mukaan aivan kaikkea. Kun kysyin, mikä oli parasta, hän sanoi, että ”kaikki oli parasta”, mutta hetken pohdinnan jälkeen hän päätyi entrecôteen. En voi väittää vastaan.

IMG_9965-2.jpg

Tuhdin aterian päätteeksi tarjotut marjaisat jälkiruoat maistuivat mukavan raikkailta. Mansikkaa & Creme Anglaise ja Vadelmaa & karamellijäätelöä.

IMG_0031-2.jpg

IMG_0056-2.jpg

IMG_0036-2.jpg

Ai jai, miten tämä voikin olla näin täydellistä joka kerta. Ja Rouvan ilme kertonee, oliko lahja mieluisa. 15. hääpäivän illallinen ei olisi voinut olla parempi!

IMG_0048-2.jpg

Kiitos siis vielä kerran BasBasin väelle ja nähdään taas!

Kommentit (2)
  1. Ihan mielenkiinnosta kysyisin, että saatko esim. Basbasista tai muista blogissasi pinnalla olleista ravintoiloista alennusta? 🙂

    1. En saa ravintoloista alennuksia enkä ilmaisia annoksia. Kaupalliset yhteistyöt merkitsen erikseen, kun sellaisia on.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *