Parsaa ja pekonia

Isyyspakkaus

Parsa ja pekoni. Tämä oli itselleni täysin uusi tuttavuus, mutta yhdistelmä oli niin mainio, että sitä on pitänyt tehdä jo pari kertaa.

Parsaohje on bongattu täältä ja sitä on hieman muokattu: http://chicling.blogspot.com/2012/03/paahdettua-kuhaa-parsan-ja-pekonin-kera.html.

Käytimme West Charkin herkullista luomupekonia ja Västerbotten-juuston asemesta raastoimme pinnalle parmesaania. Pekonisiivut olivat sen verran isoja ja suolaisia, että niiden sisään kannatti kääräistä useampi kuin yksi parsa.

Parsojen kera nautimme vihersalaattia, jossa oli punaista roomansalaattia, ruohosipulia, basilikaa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä.

Hieman makean parsan ja suolaisen pekonin yhdistelmä on niin herkullinen, että pelkkä ajatus saa jälleen veden herahtamaan kielelle. Hmm, minkähänlaisen yhdistelmän saisi parsasta ja kylmäsavulohisiivuista uunissa paistettuna..?

Kommentit

annemi

Nam nam! en ole vielä itse tehnyt parsaa ja pekonia, mutta sain sitä ystävän luona vapun aikaan grillikauden avajaisissa ja hämmästyin miten upea kombo tämä on :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä. Ja helpo: vaatii ei-lähes-ollenkaaan prepsejä ja valmistuu lähes itsekseen. Jos käyttää ohuempia parsoja, niitä ei tarvitse edes esikeittää.

Hanna / Chicling (Ei varmistettu)

Uulalaa, näyttää hyvältä! Laivurin valinta myy luomupekonia, olisiko juuri West Charkin, olen ihan jumissa siihen.

http://chicling.blogspot.fi/

Tommi K
Isyyspakkaus

West Charkia saa ainakin Krunan Anton & Antonista. West Charkilla on myös mahtavia luomumakkaroita, joita popsitaan kesällä mökillä. Suosittelen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kylmäsavulohi ja parsa sopivat erittäin hyvin! Se on yksi kolmesta ,belgian parsa-ajan menuvaihtoehdoista- lohen lisänä on pohjanmeren harmaita katkarapuja pino. Samoin menulta löytyy parmankinkkua & höyrytettyä parsaa sekä "asperges vlaamze wijze"- kirkastetua voita, parsaa ja muna-persilja-muskottipähkinämössöä.. Oooh kaikki ovat ihania!

Kommentoi