Parsaa ja pekonia
Parsa ja pekoni. Tämä oli itselleni täysin uusi tuttavuus, mutta yhdistelmä oli niin mainio, että sitä on pitänyt tehdä jo pari kertaa.
Parsaohje on bongattu täältä ja sitä on hieman muokattu: http://chicling.blogspot.com/2012/03/paahdettua-kuhaa-parsan-ja-pekonin-kera.html.
Käytimme West Charkin herkullista luomupekonia ja Västerbotten-juuston asemesta raastoimme pinnalle parmesaania. Pekonisiivut olivat sen verran isoja ja suolaisia, että niiden sisään kannatti kääräistä useampi kuin yksi parsa.
Parsojen kera nautimme vihersalaattia, jossa oli punaista roomansalaattia, ruohosipulia, basilikaa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä.
Hieman makean parsan ja suolaisen pekonin yhdistelmä on niin herkullinen, että pelkkä ajatus saa jälleen veden herahtamaan kielelle. Hmm, minkähänlaisen yhdistelmän saisi parsasta ja kylmäsavulohisiivuista uunissa paistettuna..?