Parsaa ja pekonia

Parsa ja pekoni. Tämä oli itselleni täysin uusi tuttavuus, mutta yhdistelmä oli niin mainio, että sitä on pitänyt tehdä jo pari kertaa.

img_5331.jpg

Parsaohje on bongattu täältä ja sitä on hieman muokattu: http://chicling.blogspot.com/2012/03/paahdettua-kuhaa-parsan-ja-pekonin-kera.html.

Käytimme West Charkin herkullista luomupekonia ja Västerbotten-juuston asemesta raastoimme pinnalle parmesaania. Pekonisiivut olivat sen verran isoja ja suolaisia, että niiden sisään kannatti kääräistä useampi kuin yksi parsa.

Parsojen kera nautimme vihersalaattia, jossa oli punaista roomansalaattia, ruohosipulia, basilikaa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä.

Hieman makean parsan ja suolaisen pekonin yhdistelmä on niin herkullinen, että pelkkä ajatus saa jälleen veden herahtamaan kielelle. Hmm, minkähänlaisen yhdistelmän saisi parsasta ja kylmäsavulohisiivuista uunissa paistettuna..?

Kommentit (5)
  1. Kylmäsavulohi ja parsa sopivat erittäin hyvin! Se on yksi kolmesta ,belgian parsa-ajan menuvaihtoehdoista- lohen lisänä on pohjanmeren harmaita katkarapuja pino. Samoin menulta löytyy parmankinkkua & höyrytettyä parsaa sekä ”asperges vlaamze wijze”- kirkastetua voita, parsaa ja muna-persilja-muskottipähkinämössöä.. Oooh kaikki ovat ihania!

  2. West Charkia saa ainakin Krunan Anton & Antonista. West Charkilla on myös mahtavia luomumakkaroita, joita popsitaan kesällä mökillä. Suosittelen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *