Parsaa, kylmäsavulohta ja uppomunia

Joka vuosi se yllättää yhtä lailla kuin ikkunoista keväisin tulviva valo: miten hyvää parsa voikin olla? Viime kevään Parsaa ja pekonia -jutussani pohdiskelin parsan yhdistämistä kylmäsavuloheen, ja siinä se nyt on.

img_9430.jpg

Tässä on jälleen yksi esimerkki ruoasta, jota paljon yksinkertaisempaa on vaikea keksiä, ja silti se on niin maukasta!

Kannattaa muuten valmistaa samalla vaivalla parsoja vähän enemmänkin. Kun ostat parsoja kaksi nippua, voit tehdä yhden vuoallisen kylmäsavulohiparsaa, toisen pekoniparsaa ja grillata osan ihan sellaisenaan oliiviöljyssä.

Parsaa, kylmäsavulohta ja uppomunia

Ainekset (kahdelle)

  • nippu vihreää parsaa
  • kylmäsavulohisiivuja
  • parmesaanijuustoa

Uppomuna:

  • vettä keittämiseen
  • väkiviinaetikkaa
  • 4 kananmunaa

Salaatti:

  • salaattisekoitusta
  • oliiviöljyä
  • sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria.

img_9300.jpg

img_9303.jpg

Valmistaminen

  1. Katkaise parsojen puumainen tyviosa pois. Se onnistuu hyvin sormin: taivuta parsan vartta varovasti tyvestä, niin varsi katkeaa juuri siitä kohdasta, mistä kuuluukin. Voit siistiä katkaisupinnan veitsellä tarvittaessa
  2. Ohuita parsoja ei tarvitse esikeittää, mutta jos ne alkavat olla reilusti sormea paksumpia, voit kiehauttaa niitä parsakattilassa parin minuutin ajan
  3. Kääri kylmäsavulohisiivut parsojen ympärille ja laita parsat uunivuokaan
  4. Raasta parsojen pinnalle parmesaanijuustoa
  5. Paahda parsoja uunissa (grillivastuksella) 225 asteessa, kunnes juusto alkaa ruskettua eli noin 15 – 20 minuuttia
  6. Kuumenna uppomunien keitinvesi laakeassa kattilassa. Kun vesi alkaa kiehua, säädä lämpötilaa pienemmälle, jotta vesi ei poreile, ja lorauta sekaan hieman etikkaa. Pyöräytä kauhalla kattilaan pieni pyörre, riko munat yksitellen pieneen kahvikuppiin ja kippaa muna tästä kupista varovasti veteen keskelle pyörrettä. Hauduta munia 3 – 4 minuuttia ja nosta ne vedestä reikäkauhalla
  7. Valmista salaattipeti ja mausta salaatti oliivöljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla
  8. Nosta kypsät parsat ja uppomunat salaatin päälle, ja ripottele halutessasi munien päälle hieman suolaa.

Nauti!

img_9383.jpg

img_9409.jpg

Kommentit (12)
  1. Kiitos ohjeesta ja ideasta, hyvää oli! Uppomunatkin sain onnistumaan ekalla yrittämällä näillä ohjeilla. Tänään kokkasin lohiparsapäällysteen sijaan Avaruusaseman hollandaisea (http://divaaniblogit.fi/avaruusasema/2013/03/hollandaise-blenderilla.html), joka sekin oli varsin maistuvaa.

  2. Tänäänpä juurikin mietin, mitä parsojen kanssa syötäisiin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *