Parsakaali-sinihomejuustomuffinssit
Kielitoimisto pitäköön muffininsa, meillä syödään muffinsseja. Esimerkiksi näitä taivaallisia parsakaalilla ja sinihomejuustolla täytettyjä, jotka Rouva pyöräytti eräänä iltana.
Muffinssit sopivat hyvin vaikkapa äitienpäiväbrunssille. Lisää helppoja äitienpäivän brunssi-ideoita löydät muuten haastattelustani Fazerin sivuilta: Äitienpäivän brunssi isien tapaan.
Meillä on viime aikoina syöty käsittämättömiä määriä parsakaalia. Se johtuu siitä, että olemme ottaneet tavaksi paahtaa sitä uunissa peltikaupalla ja säilöä palaset pienissä rasioissa jääkaappiin. Sieltä niitä on on helppo popsia, kun tekee mieli laittaa suuhun jotain pientä. Kun parsakaalia on valmiiksi paahdettuna, myös muffinssien valmistaminen sujuu käden käänteessä.
Ohje on kirjoitettu keitetyille parsakaaleille, mutta uunissa paahdetut käyvät siis aivan yhtä hyvin.
Parsakaali-sinihomejuustomuffinssit
Ainekset
- 1 pieni parsakaali, n. 200 g
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- ripaus muskottipähkinää
- 2 kananmunaa
- 1 – 2 rkl öljyä
- 1,5 dl maustamatonta jogurttia
- 100 g sinihomejuustoa
Valmistaminen
- Paloittele parsakaalit ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet kulhossa. Lisää joukkoon munat, öljy, jogurtti, murennettu homejuusto ja parsakaali ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
- Nosta taikina lusikalla muffinssivuokiin ja paista 225-asteisessa uunissa n. 8 – 10 minuuttia.
Nauti lämpiminä!