Passi, hammasharja ja Adlibris Letto (+Arvonta)

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Adlibris

Mitä matkalle mukaan? No ainakin passi, hammasharja... ja Letto!

Ai että mikä Letto?

Letto Frontlight on Pohjoismaiden suurimman verkkokirjakaupan, Adlibriksen, markkinoille tuoma e-kirjojen lukulaite, joka on noussut Ruotsissa jo yhdeksi markkinoiden suurimmaksi lajissaan.

Nyt Letto on saatavilla myös Suomessa - ja suomalaisilla sisällöillä - ja sain laitteen testattavaksi aivan tuoreeltaan. Laite pääsikin saman tien näkemään maailmaa Korean-matkallani.

Olen e-kirjojen lukijana aivan noviisi. En ole omistanut e-kirjojen lukulaitteita enkä ole lukenut kirjoja edes iPadilla. Olen kuitenkin ollut kiinnostunut lukulaitteista, sillä haluaisin lukea enemmän, mutten käytännössä jaksa koskaan pitää fyysisiä kirjoja mukana.

Varsinkin julkisessa liikenteessä ja ulkomaanmatkoilla e-kirja on huomattavasti paperista kirjaa kätevämpi.

Laite on pieni ja kevyt: se mahtuu hyvin kämmeneen ja se painaa vain 190 grammaa. Siihen mahtuu kuitenkin peräti 4 000 e-kirjaa, ja akku kestää yhdellä latauksella jopa kuukauden!

Kirjat voi ladata laitteelle joko Adlibriksen nettisivuilta tai suoraan laitteessa olevan kirjakaupan kautta. Tähän tarvitsee Adlibris-käyttäjätilin, joka luodaan Adlibriksen nettisivuilla. Tämän jälkeen kirjoja voi ostaa molemmista paikoista vain muutamalla näpäytyksellä. Laite tarvitsee siihen luonnollisesti wi-fi-yhteyden.

Kokeilin kirjojen etsimistä ja lataamista sekä nettisivuilla että laitteen kautta, ja totesin, että netin kautta se käy kätevämmin. Omat e-kirjaostokset siirtyvät Letto-laitteeseen, kun se yhdistetään seuraavan kerran langattomaan verkkoon.

Suomenkielisiä e-kirjoja Adlibriksen valikoimassa on noin 2 000, ja muita kirjoja yli puoli miljoonaa.

Lukukokemus oli yllättävän miellyttävä. Tekstiä pystyy suurentamaan ja pienentämään omien mieltymysten ja tilanteen mukaan, ja kirjan lukusuuntaa voi vaihtaa lennossa pystytasosta vaakatasoon. Laitteeseen saa päälle myös ominaisuuden, jolla näitä asetuksia pystyy muuttamaan kahdella sormella nipistämällä tai pyörittämällä.

Säästääkseni laitteen akkua luin kirjaa pääsääntöisesti auringon tai lampun valossa, mutta laitteessa itsessään on myös taustavalo, jonka voi laittaa tarpeen mukaan päälle tai pois.

Kuuden tuuman näytölle mahtuu tekstiä vähemmän kuin paperisen kirjan sivulle, mutta jo muutaman sivun luettuani totesin: Entä sitten?

Minusta tuli fani.

Letto Frontlight maksaa Adlibriksen verkkokaupassa 109 euroa, ja yksityishenkilöille se toimitetaan ilmaiseksi.

Valitsin ensimmäiseksi kirjakseni David Lagercranzin teoksen Se mikä ei tapa, joka on jatko-osa Stieg Larssonin Millennium-trilogialle. Sen jälkeen jonossa on Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe.

Entäpä sinä, minkä kirjan haluaisit lukea seuraavaksi, paperisesta kirjasta tai e-luku-laitteelta? Jätä vastauksesi ti 24.11.2015 klo 18 mennessä, niin osallistut arvontaan, jossa voit voittaa 60 euron lahjakortin Adlibriksen verkkokauppaan. Lahjakortin voi käyttää vaikkapa Letto-laitteen hankintaan! Muista jättää myös yhteystietosi. Sisäänkirjautumaton käyttäjä voi jättää sähköpostiosoitteensa niin, että se näkyy vain bloggarille. Paljastan voittajan keskiviikkona 25.11.2015!

Arvonta on suoritettu, kiitos osallistujille!

 

Lisätiedot Letto-laitteesta: adlibris.com/fi/tuote/letto-frontlight-25513889
Adlibriksen e-kirjavalikoima: adlibris.com/fi/e-kirjat

Kommentit

Matilde (Ei varmistettu)

Sofi Oksasen Norma.

Sha (Ei varmistettu)

Haruki Murakamin 1Q84

Lopp (Ei varmistettu)

Ensimmäinen osa Elena Ferranten neljäosaisesta romaanisarjasta.

moonangel (Ei varmistettu)

He eivät tiedä mitä tekevät.
Olen kova lukemaan. Tuollainen olisi mahtava joululahja itselleni :) Toivottavasti onni potkaisisi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Se mikä ei tapa

Tommi K
Isyyspakkaus

Hep! Satunnaislukugeneraattori arpoi sinut voittajaksi! Laitapa meiliä, niin saan yhteystietosi.

Amma
Why you little!!

Hain juuri naapurista lainaan Khaled Hosseinin "Ja vuoret kaikuivat", sekä elokuvasta tehty kirjaversio "Seitsemän". Viikonloppuna kun on junamatkaa useampi tunti istuttavana.

Mä koitin lukemista Samsung tabilla viime keväänä, mutta ei siinä vaan ole samaa fiilistä kuin kirjojen kanssa. Lennolle en lähde ikinä ilman lukemista, toki yleensä mukaan päätyy pokkari.

Anu_T (Ei varmistettu) https://valkoisensavyja.wordpress.com

Eve Hietamiehen Tarhapäivä seuraavana lukulistalla. Useimmiten luen Kindlellä, mutta tämäkin suomalainen teos on pitänyt hankkia ihan paperiversiona. Tuollainen Letto olisikin siis tosi kiva (ehkä pitää toivoa joulupukilta ;) ).

hellou (Ei varmistettu)

Toisenlainen tie; Heli Pruuki, Raili Tiihonen, Minna Tuominen

Innokas lukija (Ei varmistettu)

Haluaisin lukea uusimman osan Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoita-sarjasta, osan nimi on Emännöitsijä. Olen harmitellut, kun ei ole ollut varaa ostaa sitä, kirjastosta varasin, mutta jono on huikean pitkä.

Eevaaaa (Ei varmistettu)

Haluaisin lukea seuraavaksi kirjan Pietari Suuresta. Ostin sen Turusta, divarista. Kirjavanhuksella oli ikää yli 100 vuotta. Hintakaan ei ollut, kuin joitain kymppejä. Kaunis kirja mahtuu aina hyllyyni. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. En malttanut heti ottaa sitä ostoskasaani. Kun kuulin kassalla, että kirjasta saa alennusta, riensin tuultakin nopeammin hakemaan kirjan.

Olen kylläkin myös haaveillut Adlibriksen kirjatarjonnasta, mutten ole malttanut tilata. Kirjat on minulle intohimo.
Viikon sisään haaveilin mm.kirjasta, nimeltään Tikli, joka on Pulizer-palkittu.

Eevaaaa (Ei varmistettu)

* Pulitzer

StiinaT (Ei varmistettu)

Kaipa se Game of Thrones -sarja pitäisi lukaista...

Kiitos kivasta blogista! :)

peetu3 (Ei varmistettu)

E.L.Jamesin Grey. Olen aiemmat osat lukenut, ja kiinnostaa uusi näkökulma. Laitetta en ole koskaan käyttänyt, mutta kovasti kiinnostaisi.

Emmi_ (Ei varmistettu)

Harper Leen "Kaikki taivaan linnut". Luin "Kuin surmaisi satakielen" vasta muutama vuosi sitten, ja olin enemmän kuin innoissani Leen "uudesta" kirjasta! Ei vain muka ole löytynyt aikaa hankkia ja lukea, mutta joululomani olen päättänyt pyhittää lukemiselle, ja tämän olen päättänyt hankkia itselleni joululahjaksi.

Ja kiitos postauksesta! Olen myös miettinyt lukulaitteen hankkimista, mutten olen koskaan oikein "ymmärtänyt" miten ne toimivat, esim. juuri tuo että mihin ne kirjat tallentuvat (kuulostaa ehkä hölmöltä aikana, kun teknologia on merkittävä osa arkipäivää monella saralla). Voiko Adlibriksen laitteeseen ostaa/ladata muilta palveluntarjoajilta kirjoja?

Tommi K
Isyyspakkaus

"Voiko Adlibriksen laitteeseen ostaa/ladata muilta palveluntarjoajilta kirjoja?"

Tämä on erittäin hyvä kysymys! Vastaan nyt lyhyesti: kyllä, ja kerron ensi viikolla asiasta tarkemmin.

normaali katastrofi

Minulla on edelleen Tikli lukematta, siihen aion ehdottomasti tarttua heti kun saan ensin tuon vaativasti tuijottavan tenttikirjakasan kahlattua läpi. 

merikukkaa (Ei varmistettu)

Se mikä ei tapa on pakko lukea, koska olen lukenut Millenium-trilogian.

lambi (Ei varmistettu)

Thomas Bernhardin Haaskio

OP (Ei varmistettu)

Vain yksi? No (työkirjat poislukien)
Harper Leen Go Set a Watchman.

Hanshoo (Ei varmistettu)

Kallistuisin seuraavaksi myös samaan kuin mitä sinulla oli luvussa, eli Se mikä ei tapa / David Lagercranzin. Mielenkiitoisen oloinen laite!

AdaT (Ei varmistettu)

Itse olen hetken jo lueskellut Ipadilla, erityisesti reissussa se on kätevä. Seuraavaksi aion kuitenkin tarttua perinteiseen paperiin ja lukea Emmi Itärannan Kudottujen kujien kaupungin.

Peippis (Ei varmistettu)

Olen halunnut jo pitkään lukea kirjan "Et muuten tätäkään usko..." Ville Haapasalon 2000-luku Venäjällä.

aapi (Ei varmistettu)

Lukulistalla seuraavaksi olisi Joe Abercrombien The First Law-kirjasarja. Kuulemani mukaan se on yhtä hyvä kuin Tulen ja jään laulu, mutta enemmällä huumorilla höystettynä.

hr (Ei varmistettu)

Paolo Giordanon Ihmisruumis. Kirja odottaa kirjahyllyssä, hankin sen viime vuonna Helsingin kirjamessuilta, jossa myös itse kirjailijaa haastateltiin teokseen liittyen.

kitina (Ei varmistettu)

Mie luen satunnaisesti Elisa kirja palvelusta ostettuja/ladattuja kirjoja joko iPad:in näytöltä tai puhelimesta. Mies lukee myös samat kirjat sitten minun jälkeen. Tykkään ite lukea E-kirjoja, koska ne ei paina ja on aina mukana. Uusinta Ilkka Remestä odottelen pukinkonttiin ja uusin Lisa Marklund löytyy toivottavasti myös sieltä. Kuuluvat jo joulu perinteisiin. :)

Huituli (Ei varmistettu)

Katja Ketun uusin odottelisi kirjahyllyssä, jahka saisi ensin Marie Antoinette elämäkerran pois alta.

Titomm (Ei varmistettu)

Sidsel J. Høivikin Vakker Strikk. Vähän erilainen kirja mutta ei se mitään! Kässäkirjat on parhaimmillaan tosi näppäriä älylaitteella mut tuota kyseenomaista teosta ei ehkä vielä ole kuin paperiversiona.

Tittii (Ei varmistettu)

En nyt suorilta käsin keksi minkä kirjan haluaisin seuraavaksi lukea, mutta luultavasti jonkun elämänkerran. Olen fiilisshoppailija myös kirjojen suhteen ja katselen valikoimaa yleensä alepuolilta ja nappailen ne mitkä sillä hetkellä kuvailujen tai pienen tekstinäytteen jälkeen kolahtaa.

AinoY (Ei varmistettu)

F. Scott Fitzgeraldin Kultahattu, sitten ehkä McEwanin Sovitus.

Saara89 (Ei varmistettu)

Säästelen joululomaa varten Lars Keplerin Vainoojaa, koska sitä on kivempi lukea, kun ympärillä häsää kissa ja muu perhe.

Kati R (Ei varmistettu)

Lukisin seuraavaksi mielelläni jonkun kotimaisen kirjailijan sattumuksista ulkomailla. Esim. tuo Ville Haapasalon kirja kiinnostaa. Lukemiseen ei juuri ole aikaa, nykyään keskitynkin paljon blogeihin, ne kun ovat aina puhelimessa mukana. Tuo lukulaite olisi ihan paras!

Laurae (Ei varmistettu)

Minulla on aika pitkä lista, että mitä seuraavaksi. Esim. Oksasen Norma kuuluu listalle! Kuitenkin mieluiten ehkä lukisin seuraavaksi Esko Valtaojan Kaiken käsikirjan! Se on odotellut lukemista jo hetken ja nyt voisi olla sen vuoro.:)

Evinrude (Ei varmistettu)

En ole aiemmin lukenut yhtään kirjaa sähköisesti, paitsi netistä löytyneen Vanhan päiväkirjan lehtiä, joka kertoo J. L. Runebergin ja erään nuoren naisen romanssista. Olen myöskin ollut vähän vastahankainen e-kirjoja kohtaan, koska minusta kirjan kuuluu nyt vaan olla paperitavaraa, mutta tällä postauksella sait kyllä kiinnostuksen heräämään. Tuo Letto kuulostaa varsin toimivalta kapineelta ja koska nykyisin ei ole kotona oikein aikaa lukea, niin tuon kanssa voisin lukea silloin kun pitää kuluttaa aikaa jossain muualla (eikä aina tartteisi surffailla vaan päämäärättömästi puhelimella). Se minkä kirjan haluaisin seuraavaksi lukea on kyllä vielä epäselvää, koska olen ihan tarkoituksella pitänyt silmäni kiinni syksyn uutuuksien kohdalla, jotten mene ostamaan ja ahmimaan mitään ennen joululomaa.

anukoo (Ei varmistettu)

Mm. Emmi Itärannan toisen teoksen Kudottujen kujien kaupunki tai John Greenin Paper Towns.

Jodelie
Mama-mammutti

Luonnollinen lapsuus tai Media lapsiperheessä. En ehtinyt lukea kumpaakaan kun olivat kirjastosta lainassa, niihin tuli varaus ja piti jo palauttaa... :(

 

(mamamammutti @ gmail.com tavoittaa)

Cat (Ei varmistettu)

Ehdottomasti Paula Hawkinsin The Girl on the Train!

HeidiÄs (Ei varmistettu)

Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät.

Hyvä Kajaani (Ei varmistettu)

Laura Lindstedt Oneiron

4000 kirjaa kuulostaa aika hurjalta määrältä siis, jos asettelisin ne kaikki kirjahyllyyni. Tosin en omista kirjahyllyä enää, kuten ei viimeisten uutisten mukaan myös moni muukaan suomalainen (YLE uutiset 17.11.2015). Viime aikaisten muuttojen myötä ovat myös aikoinaan käsilaukkuuni hyvin mahtuneen pikkupokkarit löytäneet uuden kodin, vain pari harvaa ja valittua on jäänyt omaan omistukseeni. Ystäväni esitteli taannoin Kidleä innoissaan, mutta tuolloin ajattelin, että koskapa minulla olisi aikaa lukea. Nyt voin huokaista helpotuksesta ja sanoa, että no nyt on aikaa lukea, sillä vauva (12 vko) on auttanut elämän downshiftaamisessa. Siispä adlibriksen sivuilta lähtisi mukaani ystäväni Selja Ahavan Taivaalta tippuvat asiat

mariasa (Ei varmistettu)

Stephen King - The Bazaar of Bad Dreams

Oikeasti odottelen jo uusinta täyspitkää samalta mieheltä, mutta se tulee vasta ensi kesänä, joten odotellessa voisi lueskella tätä kokoelmaakin.

palikka (Ei varmistettu)

Hyeonseon Leen Seitsemän nimen tyttö - Pakoon Pohjois-Koreasta. Toinen lukulistalla ollut on David Gutersonin klassikko Lumi peittää setripuut. Harmikseni kumpaakaan ei ole lähikirjastossani saatavilla!

Heltsu (Ei varmistettu)

Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoita-sarjaa olisi kiva lukea!

eippis (Ei varmistettu)

Laura Lindstedtin Oneiron

salmanteri (Ei varmistettu)

Tuo samainen Se mikä ei tapa on minunkin listallani! Lisäksi myös Paula Hawkinsin Nainen junassa odottaa vielä vuoroaan.

Radamsa

Mauri Kunnaksen Koirien Kalevala taitaa olla seuraa iltasatukirjani. 

Miia _10 (Ei varmistettu)

En ole lukenut yhtään Sofi Oksasen kirjaa (!), joten aloittaisin uusimmasta, eli Normasta.

wewwaton (Ei varmistettu)

Odotan innolla uusinta osaa Diana Gabaldonin Matkantekijä-sarjaan.

annannaa (Ei varmistettu)

Oksasen Norma, Lindstedtin Oneiron ja Hotakaisen Henkireikä ovat seuraavaana jonossa. Ulkomailla asuvana tulee luettuja muilta suomalaisilta lainattuja tai lahjaksi saatuja kirjoja. Nyt olen kuitenkin innostunut lataamaan kirjoja iPadiin (ei enää täytettä kirjahyllyyn!), mutta jokin kevyempi lukulaite olisi kiva, ranne väsyy jos yhdellä kädellä sängyssä iPadia kannattelee.

Iris (Ei varmistettu)

Ehdottomasti seuraavaksi lukulistalla on Seppo Jokisen uusin kirja missä Koskinen seikkailee. Ihan parhaita dekkareita (kaikki lukenut paitsi uusinta). Varmasti myös vaikuttaa kun on itse tamperelainen.

Pages

Kommentoi