Passi, hammasharja ja Adlibris Letto (+Arvonta)

Kaupallinen yhteistyö: Adlibris

Mitä matkalle mukaan? No ainakin passi, hammasharja… ja Letto!

IMG_5094.jpg

Ai että mikä Letto?

Letto Frontlight on Pohjoismaiden suurimman verkkokirjakaupan, Adlibriksen, markkinoille tuoma e-kirjojen lukulaite, joka on noussut Ruotsissa jo yhdeksi markkinoiden suurimmaksi lajissaan.

Nyt Letto on saatavilla myös Suomessa – ja suomalaisilla sisällöillä – ja sain laitteen testattavaksi aivan tuoreeltaan. Laite pääsikin saman tien näkemään maailmaa Korean-matkallani.

IMG_2406.jpg

Olen e-kirjojen lukijana aivan noviisi. En ole omistanut e-kirjojen lukulaitteita enkä ole lukenut kirjoja edes iPadilla. Olen kuitenkin ollut kiinnostunut lukulaitteista, sillä haluaisin lukea enemmän, mutten käytännössä jaksa koskaan pitää fyysisiä kirjoja mukana.

Varsinkin julkisessa liikenteessä ja ulkomaanmatkoilla e-kirja on huomattavasti paperista kirjaa kätevämpi.

Laite on pieni ja kevyt: se mahtuu hyvin kämmeneen ja se painaa vain 190 grammaa. Siihen mahtuu kuitenkin peräti 4 000 e-kirjaa, ja akku kestää yhdellä latauksella jopa kuukauden!

IMG_2398.jpg

Kirjat voi ladata laitteelle joko Adlibriksen nettisivuilta tai suoraan laitteessa olevan kirjakaupan kautta. Tähän tarvitsee Adlibris-käyttäjätilin, joka luodaan Adlibriksen nettisivuilla. Tämän jälkeen kirjoja voi ostaa molemmista paikoista vain muutamalla näpäytyksellä. Laite tarvitsee siihen luonnollisesti wi-fi-yhteyden.

Kokeilin kirjojen etsimistä ja lataamista sekä nettisivuilla että laitteen kautta, ja totesin, että netin kautta se käy kätevämmin. Omat e-kirjaostokset siirtyvät Letto-laitteeseen, kun se yhdistetään seuraavan kerran langattomaan verkkoon.

Suomenkielisiä e-kirjoja Adlibriksen valikoimassa on noin 2 000, ja muita kirjoja yli puoli miljoonaa.

IMG_2405.jpg

Lukukokemus oli yllättävän miellyttävä. Tekstiä pystyy suurentamaan ja pienentämään omien mieltymysten ja tilanteen mukaan, ja kirjan lukusuuntaa voi vaihtaa lennossa pystytasosta vaakatasoon. Laitteeseen saa päälle myös ominaisuuden, jolla näitä asetuksia pystyy muuttamaan kahdella sormella nipistämällä tai pyörittämällä.

Säästääkseni laitteen akkua luin kirjaa pääsääntöisesti auringon tai lampun valossa, mutta laitteessa itsessään on myös taustavalo, jonka voi laittaa tarpeen mukaan päälle tai pois.

Kuuden tuuman näytölle mahtuu tekstiä vähemmän kuin paperisen kirjan sivulle, mutta jo muutaman sivun luettuani totesin: Entä sitten?

Minusta tuli fani.

IMG_2996.jpg

Letto Frontlight maksaa Adlibriksen verkkokaupassa 109 euroa, ja yksityishenkilöille se toimitetaan ilmaiseksi.

IMG_3493.jpg

Valitsin ensimmäiseksi kirjakseni David Lagercranzin teoksen Se mikä ei tapa, joka on jatko-osa Stieg Larssonin Millennium-trilogialle. Sen jälkeen jonossa on Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe.

Entäpä sinä, minkä kirjan haluaisit lukea seuraavaksi, paperisesta kirjasta tai e-luku-laitteelta? Jätä vastauksesi ti 24.11.2015 klo 18 mennessä, niin osallistut arvontaan, jossa voit voittaa 60 euron lahjakortin Adlibriksen verkkokauppaan. Lahjakortin voi käyttää vaikkapa Letto-laitteen hankintaan! Muista jättää myös yhteystietosi. Sisäänkirjautumaton käyttäjä voi jättää sähköpostiosoitteensa niin, että se näkyy vain bloggarille. Paljastan voittajan keskiviikkona 25.11.2015!

Arvonta on suoritettu, kiitos osallistujille!

 

Lisätiedot Letto-laitteesta: adlibris.com/fi/tuote/letto-frontlight-25513889
Adlibriksen e-kirjavalikoima: adlibris.com/fi/e-kirjat

Kommentit (142)
  1. Nimenomaan tästä Letosta en tiedä, mutta yleensä sähkömusteellisiinkin laitteisiin saa lainattua kirjoja kirjastosta.

     

     

    1. Kyllä, kokeilin juuri lainaamista Helmet.fi:n e-kirjastosta, ja hyvin näytti toimivan. Kirja siirtyi laitteelle Adobe Digital Editionsin kautta.

  2. Hep! Satunnaislukugeneraattori arpoi sinut voittajaksi! Laitapa meiliä, niin saan yhteystietosi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *