Perhe safkasi Shelterissä
Eilen järjestettiin ensimmäinen Perheet Safkaa -tapahtumapäivä kolmessatoista helsinkiläisravintolassa. Tapahtumaan osallistuvat ravintolat täyttyivät lapsiperheistä, ja kävimme itse syömässä hyvin lapsiystävällisen lounaan ravintola Shelterissä Katajanokalla (Kanavaranta 7).
Tapahtuma sai alkunsa, kun Petra Gergov-Koskelo ja Minna Koskelo kyllästyivät ravintoloiden nauraviin nakkeihin ja ranskalaisiin sekä siihen, että lasten kanssa ravintolaan lähtemisen kynnys on noussut niin korkeaksi. Tällä tapahtumalla ravintolat halusivat osoittaa ja muistuttaa, että lapset kuuluvat ravintoloihin siinä missä aikuisetkin, omalta osaltaan madaltaa kynnystä käydä syömässä huippuravintoloissa ainakin tämän kerran ja myös tarjota jotain muuta kuin niitä nauravia nakkeja.
Kirjoitin jo aiemmin siitä, miten ravintolassa käyminen lapsen kanssa on ollut meille aina hyvin luontevaa, vaikka alussa vähän jännittikin, miten se sujuisi. Nyt, kun tyttökin käy jo viidettä vuotta mukanamme ravintoloissa, tuntuu jopa hassulta ajatus, että hänen käytöstään pitäisi jotenkin jännittää.
Yhtä hassulta tuntuu ajatus, että minun pitäisi ravintola-asiakkaana häiriintyä toisista lapsiasiakkaista. Voin vakuuttaa, että vaikka Shelter oli täynnä lapsiperheitä, ravintolassa oli jopa hiljaista, kukaan ei juoksennellut käytävillä enkä havainnut yhdenkään lapsen karanneen keittiöön.
Shelter oli erittäin mielenkiintoinen ja mieluinen paikka vierailla, sillä vaikka se on avattu jo elokuussa, emme olleet ehtineet käydä siellä aiemmin.
Alkuun tarjottu maa-artisokkakeitto marinoidun maa-artisokan ja muikunmädin kanssa oli niin herkullista ja ilmavan kuohkeaa, että kysyin, olisiko sitä saatavana suolattomana versiona vauvalle, ja se onnistui. Näin poikakin pääsi maistamaan ravintolaruokaa ihka ensimmäistä kertaa!
Pääruoaksi oli glaseerattua karitsan niskaa, karitsan fileetä, sienellä maustettua emmervehnää ja grillattua lehtikaalia.
Entä lapsille?
Tietysti sitä samaa, mitä aikuisillekin. Lasten annoksesta oli tosin jätetty filee pois, ja annoksessa oli vain hyvin mureaa karitsan niskaa.
Lapsen tuomio: ”Tykkäsin tosi paljon.”
Ja todella hyvää se oli myös isin mielestä! Karitsa oli ihanan mureaa, emmervehnä maukasta ja grillattu lehtikaali hauska lisuke.
Jälkiruoaksi oli suklaata, mantelipralinemoussea ja ruskeavoijäätelöä. Herkkua!
Ravintola Shelter tarjosi tämän lounaan minulle ja perheelleni, mutta tänne tulen varmasti uudelleen ihan omalla rahallakin. Ja vaikka koko perheen kanssa!
Vaikka tapahtuma menikin jo, kaikki lapsiperheet nyt sankoin joukoin ravintoloihin, ei tarvitse odottaa seuraavaa kertaa! Mitä enemmän lasten kanssa käy ravintoloissa, sitä luontevampaa se on.
Ehkä vielä jonain päivänä ei tarvitse järjestää erillisiä tapahtumapäiviä muistuttamaan asiasta.