Perhe safkasi Shelterissä

Eilen järjestettiin ensimmäinen Perheet Safkaa -tapahtumapäivä kolmessatoista helsinkiläisravintolassa. Tapahtumaan osallistuvat ravintolat täyttyivät lapsiperheistä, ja kävimme itse syömässä hyvin lapsiystävällisen lounaan ravintola Shelterissä Katajanokalla (Kanavaranta 7).

IMG_7201.jpg

Tapahtuma sai alkunsa, kun Petra Gergov-Koskelo ja Minna Koskelo kyllästyivät ravintoloiden nauraviin nakkeihin ja ranskalaisiin sekä siihen, että lasten kanssa ravintolaan lähtemisen kynnys on noussut niin korkeaksi. Tällä tapahtumalla ravintolat halusivat osoittaa ja muistuttaa, että lapset kuuluvat ravintoloihin siinä missä aikuisetkin, omalta osaltaan madaltaa kynnystä käydä syömässä huippuravintoloissa ainakin tämän kerran ja myös tarjota jotain muuta kuin niitä nauravia nakkeja.

Kirjoitin jo aiemmin siitä, miten ravintolassa käyminen lapsen kanssa on ollut meille aina hyvin luontevaa, vaikka alussa vähän jännittikin, miten se sujuisi. Nyt, kun tyttökin käy jo viidettä vuotta mukanamme ravintoloissa, tuntuu jopa hassulta ajatus, että hänen käytöstään pitäisi jotenkin jännittää.

Yhtä hassulta tuntuu ajatus, että minun pitäisi ravintola-asiakkaana häiriintyä toisista lapsiasiakkaista. Voin vakuuttaa, että vaikka Shelter oli täynnä lapsiperheitä, ravintolassa oli jopa hiljaista, kukaan ei juoksennellut käytävillä enkä havainnut yhdenkään lapsen karanneen keittiöön.

IMG_7200.jpg

Shelter oli erittäin mielenkiintoinen ja mieluinen paikka vierailla, sillä vaikka se on avattu jo elokuussa, emme olleet ehtineet käydä siellä aiemmin.

Alkuun tarjottu maa-artisokkakeitto marinoidun maa-artisokan ja muikunmädin kanssa oli niin herkullista ja ilmavan kuohkeaa, että kysyin, olisiko sitä saatavana suolattomana versiona vauvalle, ja se onnistui. Näin poikakin pääsi maistamaan ravintolaruokaa ihka ensimmäistä kertaa!

IMG_7223.jpg

Pääruoaksi oli glaseerattua karitsan niskaa, karitsan fileetä, sienellä maustettua emmervehnää ja grillattua lehtikaalia.

IMG_7233.jpg

Entä lapsille?

IMG_7232.jpg

Tietysti sitä samaa, mitä aikuisillekin. Lasten annoksesta oli tosin jätetty filee pois, ja annoksessa oli vain hyvin mureaa karitsan niskaa.

Lapsen tuomio: ”Tykkäsin tosi paljon.”

Ja todella hyvää se oli myös isin mielestä! Karitsa oli ihanan mureaa, emmervehnä maukasta ja grillattu lehtikaali hauska lisuke.

Jälkiruoaksi oli suklaata, mantelipralinemoussea ja ruskeavoijäätelöä. Herkkua!

IMG_7246.jpg

Ravintola Shelter tarjosi tämän lounaan minulle ja perheelleni, mutta tänne tulen varmasti uudelleen ihan omalla rahallakin. Ja vaikka koko perheen kanssa!

IMG_7263.jpg

Vaikka tapahtuma menikin jo, kaikki lapsiperheet nyt sankoin joukoin ravintoloihin, ei tarvitse odottaa seuraavaa kertaa! Mitä enemmän lasten kanssa käy ravintoloissa, sitä luontevampaa se on.

Ehkä vielä jonain päivänä ei tarvitse järjestää erillisiä tapahtumapäiviä muistuttamaan asiasta.

Kommentit (2)
 1. Herkuttelijat_
  23.1.2017, 09:41

  Perheet Safkaa -tapahtumalle iso peuccu.

  Me söimme Juuressa iltakattauksessa ja kokemus oli kannustava ja hieno. 80% asiakkaista oli perheitä kaikenlaisilla ikäjaukaumilla, loput 20% muuten vain pöydän varanneita ihmisiä. Sivusilmällä katsellen kukaan vähemmistöön kuulunut ei näyttänyt hapanta naamaa vaan olivat hengessä mukana ja saivat ehkä myös eteenpäin kerrottavaa juttua tuosta tapahtumasta.

  Juuri meni myös samalla sapluunalla eli lapsille ja aikuisilla tarjottiin samaa ruokaa samalta menulta. Lapset oli huomioitu Oppi&ilo -puuhastelumateriaalilla, mehumenulla ja kiitettävän nopeasti saapuvilla leivillä ja ekoilla ruoilla. Ja tuli taas muistutus kuinka asiat menevät hyvin kun niiden halutaan menevän hyvin. Se että vanhemmat ohjaavat lasten valintoja ”sä et ehkä tykkää lantusta” kuvastaa enemmän omia ennakkoluuloja kuin sitä mihin lapset ovat valmiita oikeassa ympäristössä ja oikealla mielellä.

  Toivottavasti Perheet Safkaa jatkossa entistä enemmän kaikenlaisissa ravintoloissa. Meilläkin on seuraavana tai sitäseuraavana edessä Shelter mikä on uutuudestaan huolimatta jo monien lapsiperheiden suosima ravintola. Sommelier-Mialla taitaa olla varsinkin hyviä temppuja takataskussa jos lasten kärsivällisyys on koetuksella. Ilolla odotan.

  1. Shelter oli auki vain tähän tapahtumaan osallistuneille lapsiperheille, eli muita asiakkaita ei ollut. Mitä tulee ruokiin: tyttö syö kivasti periaatteessa kaikkea, mutta liika hapokkuus (kirpeys) ei ole hänen mieleensä ja chilille pieni suu on hyvin herkkä. Siinä kuitenkin kaikki oikeat rajoitteet, ja meillä on aina puhuttu, että kaikkea pitää maistaa vähän, muuten ei opikaan tykkäämään. Mutta siis oikein kiva tapahtuma, peucut täältäkin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *