Perinteinen kesäretki Terttiin

”Tämä on vaan täydellistä. Kaikin puolin”, pohti Rouva, kun istuimme taas Tertin kartanon ruokasalissa Mikkelissä. 

IMG_9510.jpg

Meille onkin muodostunut jo perinteeksi tehdä joka kesä retki Terttiin, ja useimmiten käymme maistelemassa heidän Kesäpöytä-buffet’nsa. Niin myös tällä kertaa. Otimme mukaan myös tytön mummin, siis anoppini.

IMG_9489.jpg

IMG_9499.jpg

IMG_9503.jpg

IMG_9554.jpg

Mielestäni on tavallaan jopa sivuseikka, mitä kaikkea buffet-pöydässä on. Ruoka on ollut joka kerta mielenkiintoista, maukasta ja ensiluokkaista. Niin myös tällä kertaa.

IMG_9528.jpg

IMG_9543.jpg

Miljöö on kaikin puolin upea. Erityisen ilahtuneita olimme elävästä musiikista, sillä Tertti oli tänä kesänä palkannut muusikon, Joakim Sohkasen, viihdyttämään vieraitaan. Hän oli soittanut puolilta päivin saksofonia puutarhassa ja iltapäivällä jatkoi pianon ääressä ruokasalissa. Musiikki oli niin kaunista, että lähes itketti. Lapsikin tuntui viihtyvän pöydässä paremmin silloin, kun musiikki soi aivan vieressä. Hän seurasi sitä tarkasti ja oli välillä soittavinaan mukana.

IMG_9487.jpg

IMG_9540.jpg

Kesäpöytä oli jo vetelemässä tältä vuodelta viimeisiään, tosin kuulemma oli mahdollisuus, että sitä jatkettaisiin vielä ensi viikolle. Sen jälkeen viikonloppuisin on tarjolla sadonkorjuupöytää.

IMG_9557.jpg

Ja jälleen kerran mietimme Rouvan kanssa, että tänne pitäisi tulla joskus yöksi, että voisi nauttia paikan päällä myös illallista ja aamiaista.

IMG_9495.jpg

Kommentit (4)
  1. Jos haluaa tehdä pienen päivämatkan Helsingistä maalle ihaniin peltomaisemiin ja päästä nauttimaan hyvästä ruoasta ihanassa miljöössä, suosittelen oikein lämpimästi Juhlatalo Kokkia Ilkkalassa. Siitä on lyhyt matka Aira Samulinin Hyrsylän mutkaan jossa on mm. valtava nukkekokoelma kaiken muun kivan lisäksi. Olin aivan haltioissani kun tuolla kävimme. Suosittelen

    http://www.juhlatalokokki.com/kuvia

    1. Kiitos vinkistä!

  2. Mä niin jaan Rouvan ajatuksen kaikenpuolisesta täydellisyydestä. Tertti on meidän vakiotaukopaikka Joensuu–Helsinki-matkoilla ja joka kerta mä huokaisen ihastuksesta. Ja melkein joka kerta mä mietin, millaiset ihmiset sitä mahtaa pyörittää. Se on niin paljon enemmän kuin vain bisnes. Siinä on toiminnassa on kyllä sielu ja sydän mukana.

    1. Näin on, tosi hienosti sanottu!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *