Perunarieskat

Monet ehtivät pyytää isänpäivän brunssilla ja varvasjuhlissa tarjottujen perunarieskojen ohjetta, joten tässäpä se vihdoin tulee.

img_0231_0.jpg

Rieskoihin voi hyvin käyttää jonkin perunamuusin jämän, mutta meillä se kyllä keitetään ihan näitä rieskoja varten.

Perunarieskat

Ainekset

  • 5 dl perunamuusia
  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 dl vettä
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • n. 2 dl vehnäjauhoja

img_0626.jpg

Valmistaminen

  1. Mittaa vehnäjauhoja lukuun ottamatta kaikki aineet kulhoon ja sekoita
  2. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina muistuttaa löysää kaurapuuroa
  3. Nostele taikinasta pieniä kokkareita uunipellille leivinpaperin päälle. Saat kivan kokoisia pikkurieskoja, kun taikinaa on reilu ruokalusikallinen per rieska
  4. Ripottele rieskojen päälle hieman vehnäjauhoja, taputtele ne ohuiksi ja töki niihin muutama reikä haarukalla
  5. Paista rieskoja 250-asteisessa uunissa (kiertoilmalla) n. 10 – 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat kauniin ruskeita.

Rieskat ovat parhaimmillaan juuri uunista nostettuna ja voin kanssa nautittuna. Kuvassa toisen rieskan päällä on savulohitahnaa.

img_0245_-_version_2.jpg

Kommentit (8)
  1. Testaappa laittaa perunarieskoihin pari teelusikallista sipulijauhetta 🙂 Mä teen rieskoja joka viikonloppu (laiskuudessani kylläkin pussimuusista) ja 1tl suolaakohti laittaa 2tl sipulijauhetta. Ai että tulee hyvää. Niin ja näähän syödään sit kuumana niin et laitetaan voita päälle ja sit dipataan siihen sulaneeseen voihin. Tietenkin.

  2. Meinasin tulla kommentoimaan, kuinka miun eteläkarjalaista sielua särkee kun näitä kutsutaan ”perunarieskoiksi” eikä ”lepuskoiksi”, joka mielestäni on oikeampi nimitys :). Mutta jätämpä kommentoimatta koska näköjään kyseessä on tuollainen modernisoidumpi resepti, lepuskoihin kun tulee perunamuussin lisäksi vain kananmunaa, maitoa ja hieman ohrajauhoja.

    Näyttää kyllä hyviltä nämäkin, joten taidanpa joku päivä kokeilla. Kiitos reseptistä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *